Коронавирусът ни кара да пренаредим приоритетите си

Ставаме свидетели и на карантина на потреблението
22 мар 2020 22:15,
32

"Трябва да се преборим с паниката и страховете си. Коронавирусът е изпитание за обществото ни. Ще трябва да свикнем с новите правила, много хора ще се нуждаят от психологична помощ в този период, а и след него", каза психологът Христо Монов в предаването "Опорни хора".

Според него трябва да променим навиците си и да пренаредим приоритетите си.

"Ставаме свидетели и на карантина на потреблението. Ще е трудно консуматорското ни общество да свикне с това", каза още той пред

Bulgaria ON AIR

.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
8
 
! Отговори
Депутатите! преди 4 години
Депутатите, те си пренаредиха приоритетите, като си увеличиха заплатите, в момент на криза и вирус... ! От това по-ясно , не може да ни покажат колко ги итересуват хората ! Срам !
23
2
 
17
 
! Отговори
-0-0 преди 4 години
Прави ли ви впечатление без колко много неща може да се живее и как с реклами, молове и интернетски зарибявки винаги искат да ти вземат паричките?Какво ни тряба сега? Любимите хора вкъщи, нещо за хапване, хубава музика и филм и Вярата, че опасността не ще ни събори, докато дойде Спасението! Който е е свикнал с малко ще оцелее физически и психически!
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В планетарен мащаб, Корона тестът извади наяве факта, че човечеството е на етап "тоалетна хартия". Демократи или соц - един дол дренки. Но се правят на велики и се замерят с разни бомбастични приказки измежду клоните. С мех отворци по време на чума.
21
2
 
6
 
! Отговори
sid преди 4 години
Моля ,без психоанализи.Естествено,че приоритета ти сега е да оцелееш физически.Но това не оправя нещата ако си стоиш вкъщи.Сори,но както държавният бюджет не е бездънна яма ,така и личния не е.И какъв е приоритета ми?!Може би трябва да мисля позитивно.Ето една хубава възможност да отслабне човек,да остане на гладна диета месец,два пък после ще видим.Ще преразледам приоритетите си.Много смешна статия.Да се гръмне,който я е написал.
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние се борим срещу корона вируса, а той - срещу лакомията човешка.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оказа се че рулото тоалетна хартия е по ценно от пръчка луканка ,или кравай суджук или бабек.това си е напредъкНапред науката е слънце,което в душите грей.
18
1
 
2
 
! Отговори
хайде бе преди 4 години
до 9: никога не съм купувал нещо заради другите. Ако някой иска нещо от мен да ми купи или да ми даде пари да го купя и да си плати да го носа заради него. А пък как обичам да се пробват да ме манипулират. Само им взимам парите.
17
2
 
18
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
Времето се развали. Може спокойно да си караш с ботите още 1 месец, а все ще имаш обувки и от миналата година. Сега не е време за суета. Като ходиш само до магазина за храна едва ли на някого му пука какви обувки носиш.
16
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вируса явно мутира, в сащ вече и 12 годишни деца са в тежко състояние (за сведение на бг полу докторите)(CNN)Emma, a 12-year-old girl, is "fighting for her life" in an Atlanta hospital after testing positive for the coronavirus, according to her cousin.
15
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Между вирусЪ и гладЪ избирамгладЪ.
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По цял ден си се лупкаме с женицата............лошо няма.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
17,Думичката "регистрирани"звучи гърмящо.
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заставяли я да краде, отказвала. Били я жестоко, склонила. Унижавали я, търпяла и крадяла. Съвестта й била неспокойна, сърцето й страдало. Отивала и сама се отказвала от "напечеленото". Една горда млада красавица кардашарка от Костинброд иска да започне живота си начисто. Природата я надарила и със смайващ интелект, и с морал. Йорданка от Костинброд. Какво могат да научат от красиата кардашаркаолигарсите български в тая пандемична криза? Много могат, ако поискат. И ако проявят морал. Дано!
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Основният приоритет е опазването на живота, своя и на близките ни, с всички разрешени и регистрирани средства.
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Приоритетите ни са различни, колкото и ние сме различни едни от други. Регламент и справедливост в ситуацията могат да внесат само тези, чийто най-висок приоритет е моралът.Справедливостта сега е кондицио сине ква нон, без нея нещата излизат от контрол. Две дини под една мишница е абсурд - хем гладни, хем нула справедливост.Без морал пък няма нито крачка повече напред, наникъде. Освен ако едно побесняло унищожаване е обетованата ни реалност. А не е. Тогава? Алчността - озаптена. Това е.
9
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
който гласува за безбожници от бсп, да си мисли как червеите изгризват последната му воля.
8
7
 
9
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
Абе ако трябва да избирам между вируса и глада, избирам вируса.Айде да спретнете едно референдумче, а?Онлайн, естествено. Да не се сърди ген Мутафчийски.
7
1
 
9
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 4 години
До Анонимен 8"шведите" вирус не ги лови бе! Напротив, бяга.
6
6
 
8
 
! Отговори
А, не! преди 4 години
Абе пичове, Пролет е. Трябва да си подменя гардероба. Имам нужда и от нови обувки. Не е сега времето да затваряте магазините
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ша мре електората на бейсипието.тъжен факт, че са безбожни.============Ще мре електората на треторазрядната и полуобразована мутра, да не забравя "шведите" от Столипиново и останалите катунари!