Мнение: Светът бавно се самоубива заради този вирус

Тръмп спасил животи с решението си да затвори границата с Китай
Обновена: 24 апр 2020 23:05 | 24 апр 2020 23:05, Веселина Йорданова
74

Залага ли президентският си пост Доналд Тръмп в борбата си срещу Китай? Според журналиста Огнян Дъскарев американският президент е спасил много човешки животи с решението си да затвори границата с Китай в началото на тази година.

"400 млн. долара са били платени миналата година от Съединените щати за СЗО, Китай е платил около 10 пъти по-малко. Независимо от това, на 14 януари тази година Световната здравна организация повтори безумното твърдение на китайските власти, че вирусът не се предава от човек на човек. Това беше една много ярка лъжа.

На 21 януари тази година беше открит първият болен в Съединените щати, сега са 900 000. На 31 януари Тръмп затвори границата с Китай и по този начин спаси безброй човешки животи", коментира Дъскарев за Bulgaria ON AIR.

По думите му в началото на декември се е считало, че вирусът е прескочил от прилеп на човек, но по неофициална информация, свързана с разследване на Американските тайни служби, епидемията е започнала от института по вирусология в Ухан.

Светът бавно се самоубива заради този вирус. България бавно се самоубива, Съединените щати също, икономиката се самоубива, подчерта журналистът.

"Благодарение на Тръмп беше спасен Ню Йорк. Град Ню Йорк и щатът, защото той осигури 1900 болнични легла за един център. Освен това изпрати един военен кораб в болница с още 1000 легла и станаха 2900. И той осигури над 10 000 вентилатора за щата Ню Йорк. От тях много не бяха използвани", заяви още Дъскарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Все пак статията е писана от журналист. А когато журналист казва че светът се самоубива (бавно или бързо) не е обязателно необходимо да му вярваме. Светът е преживял много епидемии: чума, холера и какво ли не, но не се е "самоубил".Не е лошо също така да се хвали Тръмп, но рейтингът му сред американците не е особено висок.
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, има много неща в света, които е добре да бъдат убити като човешката алчност, например.
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Светът не са само хората. Напротив - планетата се възстановява от този вирус, наречен хомо сапиенс.
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доместос е идеалният вариант за ваксинация ! - слагат ни една доза и никога няма да ни хване коронавирус.
48
1
 
6
 
! Отговори
Dedo Vango преди 4 години
Svetyt ne se samoubiva. Edna grupa hora se mychat da go ubiqt ama nqma da im se otvori paraschutyt
47
0
 
9
 
! Отговори
аз преди 4 години
хубава статия, в жанр - пародия
46
3
 
1
 
! Отговори
Да изясним същността преди 4 години
"Провеждане на обща екстракорпоралнa детоксикация с пурификация на кръвта от някои токсини вкл. и новия Корона вирус /Ковид-19 /, чрез специализирана апаратура за Екстракорпорална карбосорбция. Методът е рутинен в клиниките по Клинична токсикология. Представлява съвременна апаратура с перEсталтична помпа, която прокарва венозната кръв на интоксикирания през специална индивидуална заменяема шпула, съдържаща активен въглен от кайсиеви черупки."
45
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На този журналист му е промит мозъка с дезинфектант.
44
0
 
11
 
! Отговори
обикновен преди 4 години
До колкото знам в България живеят ок 7 милиона души, в Китай ок 1,5 милиарда, но не знаех, че в САЩ са безброй!Те затова ли си врът носа навсякъде?
43
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дъскарев преби коня с лопатата от тъ.потия...
42
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно защо Путин и Русия отсъстват от пиесата. Или стоят в сянка и се усмихват гузно като "котарака, който изяде канарчето."
41
8
 
19
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
А на рижавият н?норм***лник поставиха ли му инжекция с дезинфектиращи препарати? Требе много да ти хлопа дъската,та да изръсиш подобна дивотия...
40
0
 
4
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
МАЛКО СА ЕМПАТИЧНИТЕ МНОГО СА ЕГОИСТИТЕ
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Граничен контрол -самолет - граничен контрол. Ето ти я границата. А за теб Букварче, тетрадка и моливче, и беж обратно в училище.
38
7
 
9
 
! Отговори
Дъскарев, преди 4 години
дъската ти хлопа, каква граница има САЩ с Китай!?
37
4
 
14
 
! Отговори
до някоя си 40 преди 4 години
света се напълни с егоисти като теб и виждаме резултата. Защо си мислиш, че най-важното на тоя свят е ти да оцелееш? А как ще живеят децата ти има ли значение.... в крайна сметка, ако успееш да се скриеш от този вирус ще те удари следващия. Срещу природата не можеш да се бориш. Набий си в тиквата, че един ден ще умреш!
36
6
 
15
 
! Отговори
До 41 преди 4 години
Става въпрос за затварянето на границите за идващи от Китай бе, ей много *** хора има на тоя свят !
35
3
 
10
 
! Отговори
Ами преди 4 години
Така си е, при това искаше да затвори границите още по-рано, но СЗО твърдеше, че нямало нужда !
34
8
 
15
 
! Отговори
Ха преди 4 години
Абе, тоя да не е преписал хвалебственото слово за Тръмп от журналистите на Фокс
33
7
 
12
 
! Отговори
Митко 19см преди 4 години
САЩ и Китай имат граница? Всеки ден българските експерти са готови да те изненадат с нови, алтернативни, факти.А за Тръмп -- ако не беше трагично, щеше да е просто смешно. Снощи предлагаше да борим вируса с мощна светлина и с инжекции белина. Голям е.

Спонсорирани публикации