Добрата новина: Баба дари спестяванията си на столична болница

Доходите ѝ са доста скромни, едва 250 лева на месец
36
Добрата новина: Баба дари спестяванията си на столична болница
Снимка: Dnes.bg, архив

71-годишната Венка Зарева дари днес две свои пенсии на Отделението по хематология в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, където се лекува от злокачествено заболяване на кръвта повече от година.

Въпреки скромните си доходи (250 лв. на месец), тя нито за миг не се поколебала дали да подкрепи любимата болница, съобщихаотлечбното заведение.

 „Живея при семейството на дъщеря ми, все по една супа ще има и за мен, гладна няма да остана, а друго не ми трябва“, обяснява възрастната жена. Венка  цял живот е работила. Има общо 42 години трудов стаж – 22 като счетоводител и още 20 като шивачка, но признава, че ако не са близките й, едва ли ще успее да оцелее със скромната си пенсия.

Тя разказва, че едно от нещата, които най-много са я впечатлили в столичната болница е, че лекарите подхождат с еднаква грижа към всички пациенти. „Свикнали сме, като отидеш някъде все да търсиш връзки. В УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ дойдох без да познавам никого.

Още от вратата лекарите от хематологията ме поеха и през цялото време са се грижили за мен всеотдайно“, разказва през сълзи Венка.

„Още си спомням първия път, когато дойде при нас: една съвсем обикновена жена с много страх в очите. За щастие лечението й подейства добре. В момента Венка е в ремисия и на поддържаща терапия. Веднъж месечно идва на преглед, за да проследим как върви възстановяването“, обяснява лекуващият лекар д-р Рая Петрова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
3
 
! Отговори
Срам преди 4 години
Как не ви е срам да вземате на бабата пенсията, ей? То в тази държава все лекари и учители реват за заплати,ай,ай, докъде я докарахме?
29
0
 
4
 
! Отговори
Пропадаме бързо преди 4 години
Да вземат пенсията на жената, що за падение е това?
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пази Боже по това време да попаднеш в болница ! Ако не си болен от корона вирус със сигурност ще те заразът !
27
1
 
17
 
! Отговори
бре,бре преди 4 години
Не е добра тази новина, ама никак! Щом сме я докарали до там, че да взимаме дарения от малки деца и пенсионери е по-добре тази д-ва да удря кепенците и кой от къде е!
26
2
 
10
 
! Отговори
Германец преди 4 години
Да не се лъжем, че ги е дарила. Всички знаем как е по БГ болниците. Там ако не пуснеш нещо, те оставят да гниеш в коридора.
25
1
 
8
 
! Отговори
?!? преди 4 години
Ние така предпазихме здравната система, че тя спря да работи! На хората на практика им се забрани да ходят в болницата! Ако има нещо - само по телефона! Това ще доведе до много по-голяма смъртност в последствие, заради пропуснати диагнози! И нелекуване на хронични, онкологични и всякакъв друг тип заболявания!
24
1
 
15
 
! Отговори
?!? преди 4 години
Кое му е добро на новината? Защо се налага да даряваме на здравната система, след като плащаме здравни осигуровки и то въобще не малки? Защо са необходими средства на здравната система в момента след като от два месеца ТЯ ТОТАЛНО БЕЗДЕЙСТВА! Пълен парадокс, но факт! Това ще ви го каже всеки лекар! Болниците са ПРАЗНИ! Лекарите се оплакват, че поради липсата на клиенти (колкото и тъжно да звучи) медицинските специалисти работят на почти минимална заплата!
23
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пърна глупост! Кое му е добрата новина. И онова дете, къде си даде паричките от РД за няква болница.
22
4
 
9
 
! Отговори
Котки преди 4 години
Най-*** ми е когато големите "бизнесмени" вместо на болници даряват камиони с пари на разни манастири. Вероятно решават, че са изкупили греховете си по този начин, но освен да осигурят на монасите по-удобни легла за гeй сeкc с нищо не помагат.
21
6
 
9
 
! Отговори
ЦК на ГЕРП преди 4 години
Парите отиват директно в Барселона за нова къща !
20
0
 
1
 
! Отговори
Ох преди 4 години
Бо
19
1
 
5
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
Следващият месец да дари на Свети Георги Груп пари, че милионите не им стигат. Няма само на болницата да дава я
18
1
 
9
 
! Отговори
Котки преди 4 години
В такова нормално ежедневие са се превърнали корупцията и връзкарството в здравната с-***, че бабата е останала изненадана че лекарите си вършат работата, въпреки че е "никоя". Това е добра новина за вас?
17
2
 
4
 
! Отговори
Г-н пеевски преди 4 години
Най-големия дарител на българия
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Веднъж не прочетохме "Депутат дари спестяванията (айде дори без тези в офшорките) си за столична болница"...........
15
2
 
12
 
! Отговори
Х преди 4 години
Да е жива и здрава жената и никога да не се налага да им ползва услугите.
14
2
 
15
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
-Бабо бабо- Ние работещите всяка година даряваме 5 милиарда от нашите осигуровки в НЗОК и пак нищо,, няма пари и нищо не става- Това е все едно да пълним с вода пробит на хиляди места басейн!! Здравната реформа така се "ореформи" че вече и 50 милиарда годишно да влизат пак няма смисъл! Много от нас работещите по 20 г не сме стъпвали в болници- Но УВИ -пари пак няма!! Частните болници изсмукват всичко с виртуалните си процедури и клиенти! Имаме стотици болници -а лекари НЯМАМЕ?
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво стигат 250.лв на месец,че дори да можеш да си позволиш да ги дариш. Браво на жената и срам за пилитици.
12
1
 
18
 
! Отговори
УУУУУУ БЕЕЕ!!! преди 4 години
Значи махат извънредното положние на 13 Май! Т.е. всички бизнеси тръгват да си работят на пълни обороти, а се теглиха едни милиарди, които никой не отчете за какво отидоха. Голямата българска икономика беше блокирана за месец и поливина и това струваше толкова много милиарди. Къде потънаха? КОЙ ги взе и за какво? И сега без срам взимат от на изкуфелите баби последните спестявания като тел. измамници!ЗАКРИВАЙ!
11
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това добра новина ли е? Мен лично ме натъжава! Бедните хора, които едва свързват двата края даряват последните си пари, ние събираме капачки и пращаме СМС-и, а държавата къде е? Внасяме фурми от Саудитска арабия, за да се борим с Ковид, а за останалите без работа - кредити! Подпомагаме футболни отбори, вестници, тем подобни, но хората, които се нуждаят от помощ са оставени на произвола на съдбата