Българин възстановява паметници, тънещи в разруха и забрава

Във всяко село има изоставени войнишки плочи, каза Митко Митков
Обновена: 2 юни 2020 09:22 | 2 юни 2020 09:21, Анисия Иванова
11

Голяма част от паметниците в нашата страна тънат в мухъл и забрава. Младият Митко Митков открива такива, а после ги възстановява със собствени средства и изцяло доброволно.

Пред Bulgaria ON AIR той разказа, че идеята се ражда през 2015 година, когато се присъединява към исторически насочена Facebook група.

"Следях публикации на други хора, запалени по темата, сетих се, че като дете съм виждал една паметна плоча в Лом. Беше в ужасно състояние, реших, че е редно да се направи нещо по въпроса и я почистих", допълни Митков в "България сутрин".

Той подчерта, че когато открие паметник за възстановяване, винаги пише публикация в групата и някой се отзовава да му помогне.

"Почти във всяко село има изграден войнишки паметник. Повечето са правени от дарения от семействата на загиналите. Откриването им не е трудно, за съжаление, почти навсякъде тънат в разруха и забрава", коментира мъжът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Вторник преди 4 години
Правителството, да стои настрана, то би платило единствено за събарянето на тези паметници. Митко, поздрави!
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Възстановете инвзическите паметници!!!
5
1
 
17
 
! Отговори
БРАВО преди 4 години
ОТЛИЧНА ПОСТЪПКА.ЗАГИНАЛИТЕ ВЪВ ВОЙНИТЕ СА НЕВИННИ КОИТО НЕ СА ИСКАЛИ РЕАЛНО ДА ВОЮВАТ.НИКОЙ И С НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ОПРАВДАЕ ТЯХНАТА ГИБЕЛ.ПОСТАВЕТЕ СЕ МИСЛЕНО НА ТЯХНО МЕСТО -ВСИЧКО: МЕЧТИ,НАДЕЖДИ,БЪДЕЩЕ Е СРИНАТО ОТ ВОЕННИТЕ
4
4
 
9
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
"Къде е ГЕРБавата държава? Отпуска ли пари? Ако пари се отпускат, а паметниците тънат в разруха и забрава, означава ли това, че парите се крадат? Има ли премиер да отговори?""Безнаказаната кражба е програмата на всички български партии,а персоналното обогатяване на политиците и тяхната политическа цел
3
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофиль: Важно е паметниците на съветския окупатор да са лъснати
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е ГЕРБавата държава? Отпуска ли пари? Ако пари се отпускат, а паметниците тънат в разруха и забрава, означава ли това, че парите се крадат? Има ли премиер да отговори?
1
1
 
17
 
! Отговори
ДДТ преди 4 години
У нас държавата и общинските хиени стимулират изграждането на бетонови паметници по Черноморието и молови паметници в градовете. Чест и слава на забравените герои и на малцината,които работят без награда за народната памет!