Починали са жена на 49 г., мъж на 51 г. с коронавирус без други заболявания

Медицинските служители с потвърдена коронавирусна инфекция са 1551
Обновена: 19 окт 2020 12:53 | 19 окт 2020 12:53, Елка Василева
44
Починали са жена на 49 г., мъж на 51 г. с коронавирус без други заболявания
Снимка: архив, БГНЕС

Осемнайсет души с коронавирус са починали през последните 24 часа, като така общият брой вече е 986 души.

Сред жертвите са мъж на 51 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания, както и жена на 49 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания, както съобщава Единният информационен портал.

Починали са още и мъж на 55 г. с диабет, мъж на 74 г., за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания, мъж на 50 г. с диабет и сърдечно заболяване, жена на 73 г. с хронично белодробно заболяване, жена на 77 г. със сърдечно заболяване, жена на 64 г. с хронично белодробно заболяване, мъж на 78 г. със сърдечно заболяване, жена на 69 г. с хронично бъбречно и сърдечно заболяване, жена 65 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания, мъж на 76 г., за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания, мъж на 78 г. с хронично белодробно заболяване, жена на 63 г. с диабет, сърдечно и хронично бъбречно заболяване, жена на 74 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания, жена на 79 г. с диабет, мъж на 85 г. със сърдечно заболяване и жена на 68 г. с диабет и сърдечно заболяване.

Още по темата

Медицинските служители, при които е потвърдена коронавирусна инфекция у нас, са общо 1551. Нови 19 случая са регистрирани през изминалото денонощие. 6 от тях са установени при лекари, 7 - при медицински сестри, 3 - при санитари, 1 - при фелдшер и 2 - при друг медицински персонал.

395 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас за изминалото денонощие. PCR тестовете, направени през последните 24 часа, са 1581.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е: Благоевград - 17; Бургас - 6; Варна - 3; Велико Търново - 4; Видин - 1; Враца - 5; Габрово - 19; Добрич - 4; Кърджали - 3; Кюстендил - 1; Ловеч - 2; Монтана - 10; Пазарджик - 5; Перник - 9; Плевен - 6; Пловдив - 11; Разград - 1; Силистра - 1; Сливен - 84; Смолян - 6; София област - 10; София град - 145; Стара Загора - 3; Търговище - 23; Хасково - 1; Шумен - 14; Ямбол - 1.

29503 са общо потвърдените случаи на новия коронавирус у нас. 11574 от тях са активни. 16943 са излекуваните лица. От тях 31 са регистрирани през последното денонощие.

1500 пациенти с доказан COVID-19 са настанени в лечебни заведения за болнична помощ. 74 от тях се намират в интензивни отделения и клиники.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
За енти път преди 3 години
До ВъпросТогава се правеше карантина, за да се унищожи смъртоносният щам на този вирус. Това са четири периода по 14 дни. Повече карантина няма да има, понеже тече естествена ваксинация с по-слабия (относително) щам.Ако имаше ваксина много хора нямаше да я искат, а сега искат, не искат, ще си пробват късмета... Разбира се, при нас е побългареният вариант... Общо взето се очаква да изпукат непригодните еволюционно... Естественият подбор в действие, нищо че има цивилизация и някои виждат прогрес
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то и при нас в болницата почина жена на 36г, но годините не са фактор. Не е от корона вирус де. Нима на по-млада възраст не си отиват хора...
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе гледай ги тия, мислят си че не верваме. Няма такова нещо бе хора, сичко верваме.
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичките тези 6 човека за които няма информация за придружаващи заболявания, според някои са имали по много придружаващи заболявания, за които никой не знае, вкл. и починалите.
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, че няма информация за придружаващи заболявание, не означава, че има придружаващи заболявания.
35
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
Никога ли не са ви приемали в болница? Как да не е ясно какви сериозни заболявания има един човек и НЗОК и болницата да не ги знаят? Нали за всичко питат при прием, пише го на История на заболяването - алергии, приемани лекарства, всички болести? Ако ги е имало, защо да не ги вкарат?
34
3
 
4
 
! Отговори
Mdna преди 3 години
"Сред жертвите са мъж на 51 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания" Това, че към момента няма информация, не означава, че те нямат придружаващи заболявания ;)
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 6 човека нямало информация за придружаващи заболявания, ами нямали са такива хората.Коронавирусът атакува и хора без такива заболявания, ама който си е втълпил, че него вируса не го лови, не можеш да му налееш акъл в главата.
32
1
 
4
 
! Отговори
До 29 Въпрос преди 3 години
На този въпрос беше отговорено много пъти, но ти явно отказваш да разбереш. Друго е същественото, правителството на мутрите е некадърно да се справи с епидемията и трябва да си ходи. Мерките му не са адекватни на ситуацията и докато в началото имаше опрадание, че това е нещо непознато, то от април досега това оправдание не важи.
31
0
 
3
 
! Отговори
До 30 Див петел преди 3 години
Може би си млад и не знаеш. През 1990 година направиха социологическо проучване за подкрепата на промените, демокрацията и пазарната икономика, за СДС и против БСП. Най-много подкрепящи промените и демокрацията имаше сред младежите до 25 години - цели 80%. На второ място бяха хората на 45-55 годишна възраст с 70%. Те сега са на 75-85 години и чии електорат са според теб?
30
1
 
2
 
! Отговори
malart преди 3 години
Още няма информация. Това не означава, че не са били *** по 150 кила, пушещи, с диабет, сърдечни заболявания итн
29
3
 
1
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Средната възраст на тези 18 починали човека вчера е 68 години. От тях 6 човека не са имали придружаващи заболявания.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обяснява се с комплекса на ББ да е харесван. По съшата причина на заведенията им намалиха ДДС уж да излизали на светло, а това в сектор в който персонала или е черно или на минимална заплата, храната е брак и само разнасят зарази дори в мирно време. Не търсете логиката защо не сме с мерки, а се пазете просто
27
4
 
2
 
! Отговори
Див Петел преди 3 години
Малко на шега го констатирам, но като че ли този вирус бие директно по електората на комунистите и шефката им - ***.
26
2
 
2
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
Как се обяснява това че пролетта с 35 заразени Тиквата прави извънредно положение а сега с 1000 заразени на ден Няма извънредно положение??
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То може да спазваш всичко и както си чакаш на червено,да те отнесе някой безумец,както се случи с Милен Цветков.Вероятността с толкова дрогирани шофьори никак не е малка!
24
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бе, вчера седнах да гледам един патолог, дето е порязал малко коронки. Човека си го казаа простичко - вируса се концентрира в кръвта и страдат най-много органите, наситени с кръв. И кои са те - бели дробове, черен дроб и сърце, в тая последователност. И интересното, най-много ударени имало от кръвна група "А", тъй като там вируса се вързвал най-лесно.Тъй че ако не сте "А" и нямате предишни заболявания на бели дробове, дроб и сърце - най-вероятно даже няма да го усетите.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живейте днес,утре може да ви няма.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички ще се заразим не ви ли стана ясно?Е, някои ще умрем но и оживелите ще умрат някога,а може и от друго.Жив никой не си е тръгнал от този свят.
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много хитър вирус.като гледам статистиката... Бачкаш цял живот внасяш пенсионни осигуровки и тъкмо стигнеш пенсия и те думне вирус и ти заминаха вноските на вятъра.