Почитаме Св. Анастасия - покровителка на лекари и фармацевти

Тя посещавала тъмниците и лекувала християните
22 дек 2020 08:35, Елка Василева
8
Почитаме Св. Анастасия - покровителка на лекари и фармацевти
Снимка: архив, Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

На днешната дата Православната църква почита паметта на Света великомъченица Анастасия. Те е една от светиците, почитана както от православната, така и от католическата църква.

Била от богато семейство, но често, придружена от вярната си слугиня, тя посещавала тъмниците, изпълнени в това време с християни, за да им занесе храна и облекло, утешавала ги с думите на вярата, любовта и съчувствието, лекувала болестите им, превързвала раните им, пише Bulgaria ON AIR.

Днес тя е смятана за покровителка на фармацевтите и лекарите.

Имен ден празнуват Анастасия, Анастас, Ася и Наташа. Честит празник!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Който приеме Исус Христос, приема и изцелението, а който не - се оправя сам. Може би според теб е трябвало да лекува сериййни убийци и изнасилвачи, но съмнявам се дали ти самият би го направил !
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Заблуждавай се колкото си искаш, но за твое съжаление, Християните по онова време не са били престъпници, но са били нарочвани и клеветени от дивите езичници като такива. Християните не са извършвали престъпления срещу държавата, народа и политиците, а са били спокойни и кротки хора и съвестни граждани, които заради това, че са Християни и не са се съобразявали със езическите гнусотии, които е изповядвало тогавашното развратно римско общество, са били клеветени и нарочвани за престъпници.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честит Празник! Днес по стар стил се почита Света праведна Анна, Майката на Пресвета Богородица и Дева Мария, Този Християнски Православен Празник е наричан по народно му Есенна или Зимна Света Анна. Жените, носещи имената Анна, Ани, Ана и Ганка имат Имен Ден днес, да са живи, честити и здрави!Света великомъченица Анастасия се почита на 4 Януари.
1
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Тя посещавала тъмниците и лекувала християните"Ако е била светица е щяла да лекува всички, а не само престъпниците християни.