Лозан Панов: Мисията ми е да служа на истината и добродетелността

Какви са мотивите му да участва в надпреварата за президент?
Обновена: 2 окт 2021 22:57 | 2 окт 2021 17:16, Веселина Йорданова
146

Моята мисия е да служа на истината и добродетелността, заявява председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов, когото "Правосъдие за всеки" издига за кандидат за президент.
Още по темата
Панов посочва в  изпратено до БТА изявление, че през тази година е отбелязал половин век, откакто върви по земния път, а в началото на следващата приключва най-смислената досега част от него.

И така, поставен на два предела, стигнал до равносметка и дори още по-далеч. Спомнил си и думи на своя приятел Кристиан Таков: "Не чакай велики промени! Достатъчно е да тръгнеш с малки, но неотклонни стъпки, които често се оказват достатъчни".

"Мислех си, но аз не съм партиец, а съдия, и моята мисия е да служа на истината и добродетелността. Да, но лидерът на съдиите не бива да стои безучастен, докато едни непораснали люде се вихрят в храма на Темида и гасят, една след друга, свещичките на справедливостта. Той трябва да продължи да се бори, ако не иска да пребъде храмът без светлина. И трябваше да намери начин да спре похищенията на Темида, без да убива у себе си правдата и добродетелността", заявява Лозан Панов.

"Малко след това се явиха моите другари от "Правосъдие за всеки", с които ние заедно отдавна вървим. Тогава трябваше да уверя всеки, че нашата мисия е пътуване, а не дестинация, и наш дълг е да продължим", посочва той.

Тази вечер членове на Инициативния комитет, който издига Лозан Панов за президент, се събраха пред сградата на Президентството.

Пред журналисти Панов заяви, че очаква подкрепата на всички свободомислещи българи в тази страна и обяви, че Мария Касимова ще е кандидатът за вицепрезидент.

Моята кауза е била независимостта на съдебната система, отвоюването на институциите. Ще се обърна към всички свободни граждани с молба да ме подкрепят, защото бих искал да бъда следващият президент, който ще подпише или няма да подпише указа за назначаване на председател на Върховния касационен съд, заяви Панов, който в момента оглавява ВКС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
0
 
! Отговори
"за полза роду& преди 2 години
Що го няма Жорж Ганчев да гласувам за него!?
103
1
 
2
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 2 години
Прокопиев, Костов и СДС-Шайката ли са мерилото ти за "истината и добротелността" !?
102
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами тогава защо се буташ за президент, щом такава ти е мисията ?! Двете нямат нищо общо!
101
0
 
7
 
! Отговори
Васил преди 2 години
Много месии , много нещо.Като те гледам ми приличаш на психясал психиатър така,че не ме занимавай с твоята мисия.И като знам кои те подкрепят съвсем не ме интересуваш
100
4
 
1
 
! Отговори
Стамболов преди 2 години
Грешката на много политически субекти е, че се фиксират единствено и само върху абревиатурите на ДПС и ГЕРБ.А ДПС и ГЕРБ са просто две производни на онзи корумпиращ фактор, който ни пробута за президент и самия Радев."Радев скочи срещу бухалката на ДПС и ГЕРБ, едва когато тя посегна на институцията му"- каза днес един човек, който в течение на 7 години последователно и смело отстояваше принципите на справедливост и независимост на правосъдната система.И този човек се казва Лозан Панов !
99
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лозан айде *** дойди, можем да го преглътнем. Но г-жа Моасе ми идва твърде много. Последното, което четох от нея, беше текст, в който изразяваше дълбокото си възмущение от предстоящото по БТВ шоу Ергенът. Било унизително за жените, принизявало ги, как можело жени да се конкурират за мъж - скандално. Шоуто било пошло, женомразко и т.н. Тази женица е нсптаво за шефка на световната феминистка партия. Не, мерси! Не гласувам за недонатаковани откачалки!!!
98
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз симпатизирам на ДБ, но според мен, тук настъпиха мотиката. С какво точно е познат Лозан Панов? Какво важно е свършил за държавата и правосъдието. Освен това е изключително безличен човек. А за вицето му, Касимова - няма такава лиида, комплексирана псевдо феминистка и мъжемразка. Всичките инписания са изпълнени със сексизъм спрямо мъжете и говорят за застаряваща кисела жена с липса на мъжко внимание.
97
0
 
3
 
! Отговори
Некъв преди 2 години
луд ли е този?
96
2
 
4
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Мисията ти е да чисти бюрото на бай Ставри
95
5
 
2
 
! Отговори
Петър Волгин преди 2 години
Президент на РБ !
94
11
 
3
 
! Отговори
IT-спец преди 2 години
от 19 годишен живея в Исландия и вътрешно ми идва да не съдя хората по външен вид или по националност/раса но този пичага няма визия за президент (нищо лично) ...не съм фен на *** но до сега Радката показва стил... аз лично бих гласувал за Коцето но нямам нищо против Радев да продължи като президент..
93
7
 
12
 
! Отговори
TT преди 2 години
ТОЯ Е ПО НЕПРИЯТЕН И ОТ РАДЕФ...
92
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е скритата лимонка на Радеф!Този ли Ше оправи българския съд?!Ай сиктир!Корумпиран е от всякъде!
91
0
 
17
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Българският съд, най-честният съд който може да се купи с пари! Имали някой известен убиец който този съд да не е освободил? Убиецът от Соло, убиеца от Борсовата градина, австралийският убиец..., та даже и онзи ден гръмнаха един "освободен" убиец до Герена! Уникално правосъдие! Спомням си ,когато произнасяше гръмки речи, как "мафията" си има държава! Верно е, откакто Черепът започна с "протестите", почти всички подсъдими олигарси вече плажуват в чужбина!
90
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не го познавам, но щом Хаджигенов се изказа ласкаво за него, правете си сметката що за човек е.
89
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До ПроСоТо-МЕНТЕ /97/,дето сайизакало от моя ник:..-Не разбра ли,че и от името на Господ да драскаш,пак САМО "МИНУСИ" ще събереш,КУХОГЛАВАКУКЛО?!?!?!
88
0
 
12
 
! Отговори
Луна-президент преди 2 години
Не натрапвайте на народа разни улигьофрени. Ако не можете да предложите нещо свястно - недейте.
87
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май това е истинската конкуренция на Радев. Предполагам от ДПС хич не са на кеф.
86
6
 
17
 
! Отговори
Kiro преди 2 години
Я! Позан Лайнов! Щом това *** се кандидатира за президент, аз ще се кандидатирам за председател на ООН.
85
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако искахме юрист можехме да си изберем Цецка Цачева.