Протестът - първият стрес тест за кабинета

Ще има ли сериозен отзвук зависи от отговора на институциите, твърдят анализатори
12 яну 2022 23:09, Красимир Ангелов
276

Ще има ли сериозен политически отзвук днешният протест зависи от отговора на институциите, твърдят анализатори.

Протестът срещу "зеления сертификат" наподобява събитията от лятото на 2020 година, казва политологът Антоний Гълъбов.

"Политическата криза не е решена и не е преодоляна. Партия "Възраждане" беше една от партиите на протеста. Много от стилистиката на този протест ни е позната от 2020 година, включително и появата на бесилката. Със сигурност от "Възраждане" привличат в момента този радикален антисистемен протест. И със сигурност има хора, които виждат в Костадинов и във "Възраждане" опозиция на опозицията и на управляващите", заяви той пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата
"Самият митинг е организиран от парламентарно представена партия и депутатите от тази партия, вместо да се правят на революционери, биха могли да използват тези възможности, които им дава Конституцията, и да се опитат да защитят тезите си. Според мен се търсят политически дивиденти, но всичко това намира една благодатна почва в недоволството на хората", посочи бившият вътрешен министър Емануил Йорданов.

Според Гълъбов това е първият сериозен стрес тест за правителството. По думите му заявката на Кирил Петков, че само карантината го спира да излезе при хората, не е уместна. "Той вече не е в ролята на протестиращ, а и той протестираше на един друг площад. В този смисъл - рязкото прекрачване на институционалните граници не помага", убеден е той.

А медици са изумени от повода за протеста.

"Това предизвиква у мен гняв и недоумение, защото това е голяма наглост и провокация. Това не е въпрос само на личен избор дали човек ще бъде имунизиран и дали ще спазва мерки, а е въпрос на нашето цяло общество и бих казал дори национална сигурност", заяви ръководителят на ваксинационния център на УМБАЛ "Александровска" д-р Васил Михайлов.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
0
 
0
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Първия "стрес" е нищо. Но това е само началото на осъзнаването и на спонтанната организация. Велможите да назначават лелки с кофи, парцали...
187
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЛО КОСЕ-БОСЕ, КОКИ-БОКИ, ШИКАРЕН ШИКИ ШУТ КАТО ДРЕБНОТО АВСТРИЙСКО ЕВРЕЙЧЕ КАТ НАПРАВИ ПУЧА А ЛА ЛУДЕНДОРФ, ДАДЕ ЛИ БИРИЧКА И КЕБАПИ НА ТВОИТЕ АРАПИ, ТА СЪС ЗИГ И ХАЙЛ ДА ТЕ ВЕЛИЧАЯТ, ЧЕ КОВИДА ЩЕ ГИ ОТНЕСЕ СКОРОПОСТИЖНА ЩОМ ЗА НЕГО НЕХАЯТ?!...
186
0
 
4
 
! Отговори
Протестът преди 2 години
Успя..НЕ на фашизма..Не на дигиталният концлагер..При 2 дози при две седмици..щеше да приключи всичко..отминаха години..Сегрегационният инструмент бе въведен също за две седмици с наименованието "зелен"..за закрити пространства..заплануван отдавна.."Омикрон" тръгна от Южна Африка защо там няма липсват случаи..а най -инжектираните държави в Европа гонят и чупят рекорди..при 80-90 процента инжектирани..не е заради варианта от "ваксините" е..Не на фашизма
185
0
 
4
 
! Отговори
хахаахаааааа...... преди 2 години
Какво искаш? Петков е роб на Брюксел....
184
1
 
7
 
! Отговори
скрит някъде трепери преди 2 години
А къде е сега пРезидента да излезе и да размаха юмрук?
183
1
 
1
 
! Отговори
Ани преди 2 години
Протеста сега и протестите от 2018 - 2020 г бяха следствие неграмотност и неразбиране ролята на държавата и мястото на личността в нея.Първо беше комунизъм, после 30 години Слави. В главите на хората има само негативизъм. Всичко това ще се стовари и на главите на ПП и пРезидента.пРезидента е загубена кауза. Той се провали по всички показатели. Но тези младите, да оставим КН и другите променители, ако искат да направят нещо добро за държавата, трябва да говорят на хората, за да могат да разбера
182
0
 
6
 
! Отговори
Към промяната преди 2 години
Да видите сега добре ли е. А вие като ходихте да опикавате Орлов мост, как ви търпяхме ?
181
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а кога започва първото бесене на продажни доктори по дърветата ?Питам щото после почва набиване на кол и на дупетати.
180
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре ,че бяха информирани за протеста та се покриха удобно в ,,карантина'' ,ами ако протеста беше внезапен ?
179
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този протест е нищо. Ако максимално бързо не бъде отменен този сертификат, както и принудителните ваксинации като изискване за работа, бедна им е фантазията, много повече бесилки ще носят протестиращите. На хората им е писнало някакви пишман-интелигенти да ги лъжат най-нагло по медиите.
178
2
 
22
 
! Отговори
гост преди 2 години
ПРОТЕСТИТЕ ЩЕ БЪДАТ ДОКАТО ПП НЕ ПАДНЕ ОТ ВЛАСТ . КИРИЛ ПЕТКОВ ИЗЛЪГА НАРОДА И ДЪРЖАВАТА СИ . ПРОТЕСТИТЕ ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ , ЗАЩОТО НАРОДА НЕ ИСКА ДА ЖИВЕЕ ТАКА . СВОБОДНОТО ПРИДВИЖВАНЕ И СЛОВОТО СА ВАЖНИ ЗА ЕДНО ОБЩЕСТВО . КИРИЛ СЕ САМОУБИ В ПОЛИТИКАТА , ДОРИ И ДА ПРЕМАХНЕ ВЕЧЕ СЕРТИФИКАТА . РЯДКО , РЯДЪК ЧОВЕК . ДВА ПРЪСТА ЧЕЛО , ДРУГИЯ ПЪТ УЧИЛ . НЯМА ИЗКАЗ , ЗАЕКВА КАТО ПЪРВОЛАЧЕ . НЕГОВИЯ ГРЪБ СА БТВ , ПЪРВИ КАНАЛ , НОВА ТВ И НЯКАКВА ПОСЛАНИЧКА С ИНДУСКИ НАКЛОННОСТИ .
177
4
 
4
 
! Отговори
Дивак преди 2 години
Няма го бай Тошо да ви хване всички *** и да ви спретне една ваксинационна кампания. Бой по дебелите кратуни и марш в поликлиниките за ваксинация. Ще ми говорят, че във ваксините имало не знам какво си. Ами вижте се какво ядете всеки ден бе. Натъпкани с боклучави храни, биологични отпадъци с нещо като глава на раменете, пълна с бръмбари.
176
16
 
2
 
! Отговори
какво видях аз преди 2 години
Видях неголяма група *** докарани с рейсове от провинцията за да обслужат политическите мераци на мошениците от Възраждане, Герб и ДПС като заемат нишата на Атака.
175
1
 
21
 
! Отговори
ХБК преди 2 години
Каквито и да са подбудите и мотивите в действията на лидерите на "Възраждане", техните действия са ПРАВИЛНИ, НАВРЕМЕННИ И ОБЩЕСТВЕНОПОЛЕЗНИ. Ваксините (не-ефективни) и масовите тестове (нефелни и подвеждащи) са форма на МЕДИЦИНСКИ РЕКЕТ над популацията.
174
1
 
13
 
! Отговори
КъСъНъСъ преди 2 години
Този сертигфикат не важи вече никъде искат и тест и карантина ,е можеби важи за Практикер и кръчмата на Мара Парцучева от село край Тутракан...
173
9
 
0
 
! Отговори
Бочко преди 2 години
До Случаен минувачкви 10 к имаше 10 автобуса хора с два камиона знамена.
172
0
 
8
 
! Отговори
Падаря преди 2 години
Този протест беше -организирано изпускане на напрежението натрупано в народа.
171
2
 
14
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
Моля всички които не искате цял живот ограничения за болки в гърлото да отделите 2часа от времето си и да отидете на протест! Две години простотии са повече от достатъчно!! Бъдещето на всички ни е прецакано, ако ще ни тормозят завинаги със сертификати и държавата ще ни дава разрешителни да живеем.
170
5
 
3
 
! Отговори
До Гълъбов преди 2 години
Гълъбов ли си Гаргов ли си, Свраков ли си не те знам но скоро яко ще ядете махалото всички продажни бо----клу-----ци
169
1
 
18
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
Сертификата при 20% ваксинирани ще доведе до масови фалити на хора и малки фирми. В комбинация с излетелите цени не виждам как ще оцелее Кирчо. Той вместо да види как ще оцелеем започва да ни занимава с гърлобола. Кирил не работи за българия, може би работи за ЕС или за фарма фирмите, но не и за нас.