Полицията разби канал за трафик на дрога марихуана от България към Турция

Трима души са арестувани, а на двама от тях са повдигнати обвинения
28 мар 2022 20:48, Йоана Цонева
9
Полицията разби канал за трафик на дрога марихуана от България към Турция
Снимка: БГНЕС

При спецакция в Бургас полицията разби канал за трафик на марихуана от България към Турция. Наркотици, както и голяма сума пари в брой са открити в автомобил. 

Трима души са арестувани, а на двама от тях са повдигнати обвинения. Спецоперацията е проведена на 26 и 27 март, съобщиха по време на пресконференция в Бургас административният ръководител на Окръжната прокуратура Георги Чинев и директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Калоян Калоянов, цитирани от БТА.
 
При проверка на лек автомобил, в тайник в задната му част са открити 6,5 кг марихуана, разпределена в 13 пакета. Автомобилът е бил управляван от 44-годишен мъж от Бургас. Задържан е и организаторът (54 г.) на престъпната дейност. В трето лице са открити 308 950 евро, 20 300 долара и 5 000 лева в купюри от 100 лева, каза Калоянов. По думите му наркотикът трябвало да бъде изнесен в Турция.
 
"Причината за това е разликата в цените на наркотиците в България и Турция. В България 1 кг се търгува за 5000 лева,  Турция - от 10 до 15 хиляди евро. Откритите суми са вследствие на такъв тип престъпна дейност. Става въпрос за трафик на наркотици от България към Турция", добави Калоянов. 
 
По случая са образувани две досъдебни производства. На организатора е повдигнато обвинение за подбуждане към опит за контрабанда на наркотични вещества, както и за приготовление. На другото лице е повдигнато обвинение за опит за контрабанда. По-късно днес ще бъде повдигнато обвинение за пране на пари, каза прокурор Чинев.
 
Едно от задържаните лица няма присъди у нас. По предварителни данни, за които се очаква потвърждение от чуждите власти, той е лежал в затвор в чужбина. Подбудителят на престъплението преди 17 години е имал криминална проява по отношение на акцизни стоки. Третият задържан е с криминална проява по хулигански подбуди.
 
"На задържаните е постановено задържане до 72 часа. Ще се внесе в съда искане за постоянна мярка "задържане под стража", уточни прокурорът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Мене преди 2 години
Къде килото е по 5000????
6
4
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Това са мръсни турци,които отглеждат незаконно дрога в България и си въртят бизнес в Турция. Не са българи престъпниците,а турци.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво са разбили???? Само за свдение. В учебник по немски език за възрастни Menschen на издателство Hueber на цяла една цветна страницаможе да се види усмихната католическа монахиня в двора на манастир вероятно, и друга млада жена, която казва: Искам от този чай. Вдясно точно до монахинята най-голямото снимано растение е канабис.
4
1
 
4
 
! Отговори
Не ги е срам преди 2 години
При толкова български наркомани в абстиненция те да карат дрогата за Турция
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно ми кога ония в правителствтото дето прокарват западни ценности и дето по цял ден плюят по Русия, ще легализират или поне декриминализират марихуаната. Смешно е да ни дърпат към "Е.С. и САЩ", а да сме единствената държава където 16 годишни лежат по районните за цигарка полицейска амнезия. :D Погледнете в нашия двор вместо да пищите по площадите "Слава Кокаине" :D
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дрога или марихуана?
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Украйна вече нямат пазар. Ще налазят по морето до седмици още дилъри и ще се отвори много работа на полицаите. Тези бежанци с коли за по 135 000 евро са много съмнителни..

Спонсорирани публикации