КНСБ разпъна палатките, иска увеличение на работната заплата

Според синдиката няма политика по доходите въпреки нарастващата инфлация
23 юни 2022 18:00, Петя Славова
47

Палатки пред Народното събрание разпънаха от КНСБ. Протестът им започна рано тази сутрин с искане за увеличение на заплатите.
Още по темата

Според синдиката няма политика по доходите въпреки нарастващата инфлация. Така хората на минимална заплата понасят най-голямата тежест в кризата, предава Bulgaria ON AIR.

Основното искане на синдикатите е ръст на минималната заплата до 800 лв. от 1 януари. Сред исканията им са и увеличение на заплатите в бюджетната сфера с минимум 15% и ръст на трудовите възнаграждения с 20% за хората работещи на терен. Това са служителите на изпълнителни агенции, читалища, библиотеки и културни институти.

От синдиката разпънаха и палатка пред парламента, която ще остане, докато бъдат изпълнени исканията им.

"Тези хора за 12 месеца не получиха нито едно левче. Народът обеднява. Средната класа и хората с ниски доходи понасят най-голямата тежест на кризата в момента. Много са малко нещата, които ще имат реален ефект върху хората. Ние настояваме на едно по-високо ниво на амбиция. Пари има, приходите са подсигурени", заяви икономистът от КНСБ Любослав Костов.

"Няма как да не подкрепим реакцията на КНСБ. Още февруари месец изразихме нашето недоволство относно проекта за актуализацията на бюджета. Нашите искания са за минимум 20% увеличение на възнагражденията за служителите", посочи президентът на НСПС "Огнеборец" Венцислав Станков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Тхб преди 1 година
Съгласен съм минималната заплата да стане и 2000лв но не и една работа която може да се свърши от 1 човек да я вършат 10
41
0
 
1
 
! Отговори
Айти преди 1 година
До АнонименБаце, тия с 20000лв. заплата ОТДАВНА не живеят при родителите си, купуват имоти в Монте Карло и карат ферарита. От поста ти се убеждавам, че една от най-лошите ни черти е завистта.
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До !!!!!!!!!!!!!!За сметка на това 45г. "социализъм" родиха такива тикви с гладки мозъци като тебе.
39
3
 
3
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!! преди 1 година
500 години турско робство не ни затриха, 30 години колониален капитализъм на ЕС, САЩ и НАТО почти го направиха. Още 20 годинки и ще сме най малкото малцинство на тази територия на каято днес ще и продадат и историята дори.. След 50 ще има филм " Последния българин " като " Последния мохикан "
38
1
 
4
 
! Отговори
Гаври пак преди 1 година
800 лв = 400 евро ! Цял живот ще се гаврят с нас, докато не ни пръснат и уморят всички. Това е благодарение на ЕС и западните ви приятели които им трябва евтина работна ръка, които ни унищожиха производството и сега ни забраняват вдиганито на доходите защото сме нямали производство и било нереално. Благодарение на го.в.едата които се прададоха навън и им е хубаво да са чужденци от български произход. Продажен народ сме, най продажния и най глупавия. На изчезване от тъпотията се
37
1
 
5
 
! Отговори
Верно ли? преди 1 година
Защо до сега не искахте и не направихте национален протест примерно, като в Гърция? Сега с вота на недоверие от кого го искате това увеличение. Ходете при летящия мишок , който докара тая пaплaч на власт. И сам си ги свали, аман от експерименти.
36
0
 
2
 
! Отговори
До 31 преди 1 година
Разбрах, че изнасяш жена си за продажба в Европа. Само че твоите семе,ни срами не ме интересуват, затова моля те, не ме прави съпричастен към тях. Потърси си психотерапевт или направо психиатър. После си хапни кренвирш и си помечтай още малко, рашистко хомосексуалистче. Хахахахаха
35
4
 
1
 
! Отговори
До 32 преди 1 година
На 18 хиляди брутен месечен доход, това разбира се е без бонусите. Те са на 6 месеца по още една бутна заплата, т.е. 36 хиляди на година.
34
4
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
все повече се убеждавам,че за съжаление огромната част от нас страдат от тежка интелектуална недостатъчност../сиреч,глупацииполовина/..Ей ги и тия:-Чакаха да падне правителството,за да опънат палатките с "искания" ?!..И КОЙ ЩЕ ГИ ВЗЕМЕ ПРЕДВИД тия "искания"?...Арменския поп?..Патриарх Неофит?...Папския наместник в Бг ?....Направо съм отчаян !...Ега ти "матряла" !
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички чекежии на по 18-20 вече станаха IT специалисти с доходи над 20000 лв, а вечер чакат от тате 10 лв да се нашият в селската кръчма
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз имам бизнес със коноп и не плащам данаци държавата не иска 50млн годишно
31
1
 
6
 
! Отговори
До29 преди 1 година
На 11 хиляди лева брутен доход няма как да плащаш ДДС 3600 кубинско питие!
30
2
 
4
 
! Отговори
До 29 преди 1 година
Аз имам фирма за износ на охлюви и плащам данъци около 750000-800000 лв годишно? Други question I?
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз красавец що не кажеКви пари взима на месец!С пламен димитров начело кнсб не става все едно копейкин.Като дпс и гроб само добавки към пенсийте за някъв срок и после пак краденето.Кнсб щом за 30г не са постигнали да се работи легално в БГ значи не стават
28
9
 
1
 
! Отговори
До 25 преди 1 година
Над 2200 лева данъци всеки месец. Държавата ми взима още ДДС 20%, т.е. още 3600 лева, общо 5800 лева на месец. Други въпроси имаш ли? Ти какви плащаш?
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 22 Всички работещи на държавна работа плащат членски внос 1% от брутната заплата към един от синдикатите който си избереш. Това го пише и на фиша
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тука пълно с мазохистите на Хасан от Хасково и Харвард! Натискат се да бачкат за без пари
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тука пълно са мазохистите на Хасан от Хасково и Харвард! Натискат се да бачкат за без пари
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 23 Дай бърз отговор"програмисте"какви данъци плащаш месечно?
23
2
 
4
 
! Отговори
До 23 преди 1 година
Ти специално си олиигоофрен писал и ще те трескам без възелин. Аз на такива калъфки като теб давам 3 двустайни под наем по 700-800 лв