Над 80 украински деца без родители пристигнаха в България

Те ще бъдат настанени в Рибарица
28 дек 2022 17:49, Йоана Цонева
94

81 украински деца, сираци или с родители на фронта, пристигнаха в България. По обед те влязоха в страната през граничния пункт "Дунав мост" при Русе, където ги посрещнаха представители на различни държавни и общински институции. Украинските деца са пропътували над 1000 км с двуетажен автобус от границата с Полша до България.
 

Най-малкото от децата е на 5,6 години, а най-голямото – на 16. Заедно с тях има и петима възрастни, които ги придружават до крайната точка - почивният комплекс на военното министерство в село Рибарица. Там децата ще се присъединят към настанените вече в комплекса 130 украински граждани, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Имаме със заболяване на опорно-двигателния апарат, ранено при обстрел, и се нуждае от рехабилитация, 25 деца се нуждаят от психологическа подкрепа, психологическа рехабилитация и 31 деца са здрави. Към здравите деца са включени децата, на които родителите им са военизирани и сираци", уточни директорът на Дирекция "Социално подпомагане" - Русе, Детелина Матева.

"Малко за отдих ще влезнат в подготвените отоплени палатки, докато тече регистрацията да им е спокойно, да пият чай. Има подготвени от колегите от БЧК - Русе пакетчета с храна, сандвичи, кроасани и вече в един момент отново ще се качат на автобуса и ще трябва да продължат", добави председателят на Държавната агенция за бежанците Мариана Тошева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ги пращат в слънчака, а тия в Киров да измират и да се давят там. Мразим българи!
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Срещу тези деца и родителите им биват пращани убийци, изнасилвачи и крадци да ги "освобождават" срещу опрощаване на престъпленията. Безпрецедентна форма на тероризъм от путинистите, които искат да възстановят крепостническата система в Русия.
59
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 48: Какво общо имат децата с политиката? Става въпрос за 81 деца, останали без родители.
58
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нащите политици искат да ни изгонят от България и да си вземат украйнци.Е,честити да им са малките бандеровчета !!Българите кучета ги яли !!!
57
9
 
18
 
! Отговори
Лллл преди 1 година
Днес децата , утре бабите и дядовците , а други ден и мама и тате и родата се натресла за безплатно гледане
56
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много лоши българи, лоши хора, спрете се!
55
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде са родителите на тези деца? Кой отговаря за тях?!
54
9
 
22
 
! Отговори
! преди 1 година
Тава са деца, независимо от раса, пол или националност трябва да им окажем помощ - всичко останало е антихуманност!
53
1
 
24
 
! Отговори
За българските деца& преди 1 година
Педиатрията в София се сдоби с линейка от "Капачки за бъдеще"
52
22
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идват да плюскат на аванта.
51
15
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман от тези.мързеливи и нагли.Цилият хотелиерски бранш реве от тях.Да си плащат храната, тока и наема като всички. ***.
50
13
 
31
 
! Отговори
Баба Пена преди 1 година
Това безумие трябва да спре. Не само Путин .И зеленски е за съд заради хилядите провокации. И сега страда собствения му народ за когото не му пука.
49
27
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хора, осъзнайте се, каква е тази злоба срещу дечица на православни славяни??? Аз лично не знам да има деца, които гладуват в България. Някой ако може да посочи КЪДЕ КОНКРЕТНО гладуват деца в България, моля да напише!
48
11
 
20
 
! Отговори
До 48: преди 1 година
Какви "бели" и какви "християни" те бият по главата? Степан Бандера и неговите дружки са вцепенявали от ужас дори садистите от ГЕСТАПО с жестокостта на масов геноцид, на който са подлагали съвсем невинни хора.
47
8
 
32
 
! Отговори
Майка и мащеха преди 1 година
Българските политици-сopocoиди мразят и презират българския народ. За 30 години прокудихте над 2 милиона българи, които бяха принудени да ходят в чужбина за да не умрат от глад. За тях изобщо не ви пyка, защото не ви плащат да пишите за тях.
46
14
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
питам тези наши политици ,господа вие знаете ли колко гладни деца има по серопиталищата в България готови сте да храните чуждите а да изхвърлите нашите децица как му се казва на това
45
10
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
малееее колко разведени ще има ,колко ли женички ще ги изхвърлят на улицата а на тяхно място ще се намърдат миризливите пиянки
44
22
 
13
 
! Отговори
До Анонимен 30 и преди 1 година
останалите, които пишат глу.пости, подобни на неговите - Не ви ли е срам??? Нормални, бели деца-православни християнчета, които говорят език, сходен с нашия, приучени са да посещават училище и са възпитани въз основа на ценности, аналогични на нашите! Хрантутим какви ли не чужди нам и по етнос, и по раса, и по религия. Можем да изхраним тези 81 деца, макар че Европа ще прати пари и за тях. Само ще спечелим, ако в България останат завинаги някои от тези деца,чиито родители вече не са сред живите
43
19
 
16
 
! Отговори
Doko doko преди 1 година
Като гледам повечето коментари и ме хваща срам. Какво са ви виновни децата , че държавата ни е като пробита лодка управлявана от 240 лешпе ти? И като ревете за 80 деца помислете колко има в другите държави.
42
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Украинските деца са пропътували над 1000 км с двуетажен автобус от границата с Полша до България." ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Защо Полша ни праща тези деца?