Предложените мерки са левичарски, отсече Командира

Иван Костов зове ГЕРБ да приключи с модела 3-5-8
23 мар 2010 12:45,
457
Предложените мерки са левичарски, отсече Командира
Снимка: БГНЕС

"България има тежък бюджетен проблем, виждаме ескалация на кризата, която настъпва през т. г., но голяма част от сегашни антикризисни мерки са левичарски", обяви на брифинг в тъмносинята централа Иван Костов.

Той е на мнение, че голяма част от антикризисните мерки няма да имат никакъв фискален ефект, "а някои от тях са прокризисни", каза той и даде за пример идеята за вдигане на ДДС-то с 2%.

Още по темата
22 мар 2010 18:12
686

Лидерът на ДСБ предупреди, че се създава параполитическа дискусия, в която мерките, предложени от синдикати и работодатели, представляват опасност бизнесът да премине в сивия сектор.

По думите му главният виновник за кризата са президентът Първанов и Тройната коалиция, затова те нямали правото да предлагат мерки за излизане от кризата.

"България има нужда от радикални реформи, администрацията примерно не трябва да се съкращава 20%, а да се приключи с модела 3-5-8 на дублиране и клониране на скъпи работни места и намесване на партийни партизани на държавни длъжности", каза той.

Костов призовава ГЕББ да поеме управлението на страната, да възстанови лидерството си.

По думите му в момента ДСБ не водят партньорски дебат с ГЕРБ, а си говорят чрез медиите, което трябва да се промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


457
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
430
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тоя що не е в кауша-крадливо семе люнгурско.
429
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Според съвременните икономицески теории една стока поевтинява когато има свръх производство и предлагане . Тъй като покупката на земя е вид бартер между две стоки - земя и пари то или земята се предлага в по-малки количества или има свръх производство и предлагане на пари. Обаче парите са еквивалент на произведени блага които в Канада не бележът растеж, то следва че са без покритие т.е. стойност. Следователно ужасът тепърва предстои.
428
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Структората на икономиката на САЩ е такава че повече от 70% от БНП се формира от услугите включително и финансовите които са над 55% от тези над 70%. Та така че говорим за едно и също.
427
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В по- модерни времена. Страна Холандия, институция Върховен съд, казус войната в Ирак. Становище - Войната в Ирак е НЕЗАКОННА. Слествие- Анти Иракската коалиция е военнопрестъпна, НАТО са военнопрестъпници, България е военнопрестъпник.
426
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Преди много, моного години в едни далечни славни времена. Предаване "Шоуто на Слави", гост Иван Костов. Въпрос на водещия Сл.Тр. - Г-н премиер, защо Външно министерство не реагира адекватно и не изведе медицинските ни сестри от Либия при явните сигнали за готвените им арести. Отговор но Ив.К. - Ние вярваме на обективноста на Либииското правосъдие. Ами ако те са ВИНОВНИ?
425
0
 
5
 
! Отговори
Ме преди 14 години
В САЩ няма икономическа криза... В САЩ имаше финансова криза (банките бяха я вапцали).В северна америка вече и финансова криза няма.В Канада растежа на цените на имотите е 20% в сравнение с миналата година.
424
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Месец май 2008 год, ден петък, предаване "Панорама", водещ Бойко Василев, гост чрез теле-мост Иван Костов. Въпрос на Б.В. - Г-н Костов каква е позицията на парламентарвата група на ДСБ относно настъпващата икономицеска криза в САЩ и отражението и върху България? Отговор на Ив. К. - В Сащ няма и не може да има икономическа криза!!!!
423
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
на източване. Щяхме ли да влезем в НАТО ако не беше водена правилната външно икономическа политика. Къде беше Гоце 98 год. Водеше група пенсионери с антинатовски лозунги и плакати в подкрепа на Милошевич. Стига сте дърпали страната към дъното. 20 год ни дърпате надолу мамка ви червена. И ние обикновените хора искаме малко живот. Изпихте ни кръвчицата.
422
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Защо се ровите в миналото, комунисчета гадни? Костов ви е виновен за всичко промити мозъчета. Ако не беше Костов нямаше да сме в НАТО, нямаше да сме в ЕС, нямаше и да сме малкото което сме. Какво ревете? Къде са ви уликите, колко дела има срещу него, къде са ви доказателствата? А какво щяхме да правим ако си стояхме с държавните предприятия? Може с държавни предприятия и то субсидирани от бюджета да влезеш в ЕС? Как щяхме да излезем от кризата, ако не беше казано - не на порочната система
421
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За онези дето са по 24 часа.
420
0
 
0
 
! Отговори
петров преди 14 години
Понеже си толкова остър, че ще вземеш да се забиеш някъде, да те питам за коя оставка на Виденов дрънкаш ,***? За какви "два дни преди оставката" плещиш?
419
1
 
3
 
! Отговори
петров преди 14 години
Чичо, защо започваш със Сапио! Преди Сапио имаше Акрам - помниш ли? За Сапио имаше дело, но нищо не излезе. За Акрам имаше дело, присъди, смърт и забегнали лица в ЮАР. Много ти е избирателна паметта, нещо. Защо ли ....? Да помниш сина на червения съдист и убиец Мирчо Спасов - Руменчо Спасов и жена му, Веска Меджедиева? Те къде са, ако мога да попитам?
418
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ама си *** та чак вдлъбнат. Били обясни като кУрифей как два дни преди Виденов да подаде оставка се появи житото и хляба? Как една седмица преди Виденов да си подаде оставката банките престанаха да копуват долари? От къде знаеха че Виденов ще подава оставка и доларът ще падне на половина? Разбирасе това Виденов го инсценира зада има оправдание за отегляне. И Станишев фалира банките в САЩ та да предизвика криза да се поти Б.Б. и Дянков.
417
1
 
4
 
! Отговори
петров преди 14 години
Не, Балкан просто работеше на загуба. Да, въпреки активите си, Балкан работеше на загуба. Т.е. не се управляваше добре. Защо ниой не споменава колко бяха тези които носеха пари и печалба на Балкан, и колко бяха "търтеите" - администратори в нея на високоплатени длъжности? Каква полза от активите на една компания, когато аз и ти трябва да я дотираме за да работи? Ами, искаш ли да плащаш за да работи, например, Кремиковци, Девня, Радомир? Аз не искам.
416
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
О,чакай само да видиш Супермен в каква криза ще ни вкара!С този отбор юнаци - "бързи, смели, сръчни, знаещи и можещи" - още 20 г. няма да ни стигнат, за да излезем от батака, който ще настане!
415
1
 
3
 
! Отговори
петров до 417 преди 14 години
Кризите, обикновенно, се предизвкват от тези които са на власт - поради некадърност, крадливост и идеологическо късогледство. При Луканов - криза! При Виденов - криза! При Станишев - криза! Е, ако не можеш да събереш 2 и 2, поне не питай за 5-те лева. То, трябва да си кръгъл *** за да не направиш аналогия.
414
1
 
4
 
! Отговори
Коко преди 14 години
Чичо, чичоо, много си зле! Не говорим за кой колко е откраднал от държавата, а кой колко е помогнал. А на този името му е Костов, чичо милиционер...
413
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много си прав да знаиш. Тези проклети комунисти взеха че строиха като луди 45 год. заводи, фабрики, язовири, предприятия и др., за да могат после да ги откраднат. Също така вкарваха по лагери, избиваха, палеха, изнасилваха горкият народ, и той взе че стана някакви си 8 500 000 души. Ама колко зле се живееше не е истина. Виж сега живеем царски щот сме демократично реформирани на 7 000 000 души. След тази криза като се реформираме на 4 000 000 такъв живот ще настане, че и Люксенбург ще ни завиди.
412
2
 
7
 
! Отговори
Batman преди 14 години
Цялата власт на Костов!!!! останалите са палячовци!
411
4
 
2
 
! Отговори
ЧИЧО преди 14 години
А БГА балкан в ликвидация ли беше? А кравите комунисти ли бяха та ги изклахте. На тях поне само храна им трябва.А САПИО от Виденов ли е?Явно и понятие си нямаш от икономика и производство и най вероятноси заслепен .