Депеши със скоростта на Формула 1

Министерството на икономиката обяви текст на писмо от 2 септември
3 сеп 2010 20:15,
110
Депеши със скоростта на Формула 1
Трайчо Трайков и Мохамед Абдул Жалил ал Блюки. Снимка: БГНЕС

До медиите достигна текстът на още едно писмо, свързано със скандала с "Формула 1 на терена на бившето военно летище в село Доброславци".

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма получи неофициално писмо чрез Българската федерация по мотоциклетизъм, в което компанията  Emirates Associate Business Group (EABG) потвърждава своя ангажимент към подписаното Писмо за намерения (Letter of intent).  Това се съобщава на официалната страница на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ).

В писмото пишело още, че в медиите е разпространена заблуждаваща информация, която създава лоша атмосфера, но EABG стои зад намеренията си да работи с българското правителство, съобразно подписания документ.

Още по темата

В събота в България се очаква да пристигне представител на компанията, който да изясни натрупаните недоразумения и да заяви официалната позиция на консорциума, съобщават от МИЕТ.

Emirates Associate Business Group (EABG) е частен консорциум, обединяващ 67 компании в сферата на телекомуникациите и системната интеграция, снабдяването с нефт и газ, софтуер и хардуер, карго търговия, производството на хладилна и климатична техника, строителни материали, недвижими имоти и други. Мохамед Абдул Жалил ал Блюки произхожда от популярна бизнес фамилия от Абу Даби и е председател на Борда на директорите на EABG.

Некоректната първоначална информация, разпространена от пресцентровете на  МС и МИЕТ, е резултат от подвеждащи данни за инвеститора и представяната от него компания, подадена от лица, придружавали г-н Мохамед Абдул Жалил ал Блюки на срещите му с премиера и министъра на икономиката – пише още на страницата на МИЕТ.

Публикуваме и пълния текст на писмото, който открихме на адрес: http://www.mi.government.bg/news.html?id=7308

To: office@bfm.bg
Subject: From: anwarbadwan@aol.com <anwarbadwan@aol.com>

From: anwarbadwan@aol.com <anwarbadwan@aol.com>
Subject: letter of attend with the Minsery of econmic
Date: Thursday, September 2, 2010, 10:42 PM

After a length conversation with Mr Raid  chief executive officer of EABG , he stated that they are committed to the letter of attend they sign , he further stated that  his company is private company and the chairman is not a sheikh , he is private business man and somebody in the press is writing misleading information and creating a bad atmosphere . EABG is moving forward to work with the government of Bulgaria in according in the letter of attend.

Sincerely

Anwar Badwan

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: пистаскандалФормула 1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
2
 
! Отговори
комунист форумец преди 13 години
другарю чапаев изплюй оная работа че не разбрах за чикидиите ха ха
77
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нашите журналисти са готови да осерат всичко и всеки само и само да продадат жълтите си вестничета за жълти стотинки. Въобще не ги интересува какво пишат и дали е вярно - важното е да има скандал и да се продава. Смятам че трябва да се гласува съответния закон и съда да праща в затвора всеки журналист който разпространява откровенни лъжи в пресата. А иначе аз отдавна съм престанал да чета вестници защото плювките и лъжите там ме зареждат с отрицателна енергия.
76
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А ти господин комунист да им го нали знаеш какво на чикидиите ;)
75
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А ти плъх ли си ? :)
74
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я па тоя :)
73
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лично аз не бих вярвал на това писмо, имайки се в предвид че идва от Федерацията по мотоциклетизъм, чийто шеф Богдан Николов е един от най-големите измамници :) А пък и това писмо ми изглежда доста неофициално написано, а дали е истинско ? :) Доста смешно е някой да си мисли че в БГ ще има писта за Формула 1, при положение че чичо ви Бърни ви каза как ще се дели баницата в близките 10-ина години, и там никъде не пишеше България. Тъй че айде ако може да не ни излагат повече политиците ни
72
5
 
5
 
! Отговори
РАЗБИРАТЕЛ преди 13 години
ТОВА СЪС "ФОРМУЛАТА ЕДНО" НЕ ЗНАМ НА КОЙ ВМАНИАЧЕНО-СИФИЛИСТИЧЕН *** МУ ХРУМНА, ЧЕ ЩЕ ИМА ПИСТА БИЛИ ГО КАЗАЛИ БОГ.НИК. И АВЕРА МУ РУМ.ПЕТ. - ПОСЛОВИЧНИ КРАДЦИ И ЛЪЖЦИ В РЕПУБЛИКАТАПРОСТОТИЯ СТРАШНАЧИЧО БЪРНИ ДОРИ НЕ ЗНАЕ НА КОЙ КОНТИНЕНТ Е БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!!
71
3
 
8
 
! Отговори
FRODO преди 13 години
И акво значение има дали е шейь или не. По-важното е, защо въобще се говори за Формули в страната с най-лоша инфраструктура в Европа. Затварят болници, а дърдорят за Формули. Освен това се вижда, че мафията е една и съща, а партиите са само за залъгване на овцете.
70
3
 
7
 
! Отговори
Анюта преди 13 години
До всичкиписали до сега - Много съм благодарна за коментарите ви,смях се до сълзи,че и на глас Съседите ще помислят,че съм перколясала,че се смея сама толкова късно Те не знаят какви шедьоври чета Умници сте-браво
69
8
 
3
 
! Отговори
комунист форумец преди 13 години
хей анонимник такъв си бил,такъв и ще си отидеш от този свят злобен нещастен неудачник .не съм за герб но съм за българия а ти си за българският ад освен да плюе всичко и всички човек трябва да работи и създава разбра ли дребна нещастна плюмко
68
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В България паричната единица не е доларът, ама тия явно си от Бойковите дирниколизци. ***! Твоят пожарникар и ДС-половинката му много честно ли изкараха милиардчето, а. Може би Тиквеника е гасил неуморно пожари - по 25 часа в денонощието и по 8 дни в седмицата. Естествено и 13 месеца годишно. Жалки циркаджийчета, направихте България за смях в цял свят. И при Тодор Живков дори я нямаше сегашната простащина.
67
9
 
4
 
! Отговори
комунист форумец преди 13 години
чикиджии има ли поне един от вас който нещо разумно и полезно да е създал или само дългите ви езици работят работят работят
66
10
 
3
 
! Отговори
комунист форумец преди 13 години
хей камарадос кой от вас критикари на всичко и всички в българия сте виждали и изработвали честно поне 100 долара за вас няма нищо добро в тази държава и изпитвате неистова радост ако се случи някой скандал ако ли не го измисляте комплексари нещастни и пълни неудачници пишете си по форумите и живейте в нищета
65
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лаком Бойко май няма да може да дръпне някое и друго милионче от арабелите за да го скътае в трезорите на СИ-ВИНЕТ-Банката. Смях!
64
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И кво сега - на Бат Бойко пак някой друг му е виновен че и за *** за зеле не става.
63
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма по-страшно нещо от фалшивите рейтинги в комбинация с активната простотия. Парад на некадърниците. Вие си ги избрахте - радвайте им се сега.
62
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Abe mishki kkavo ste se zagrijili za tazi pista :)) i da ima i da niama za vas e vse tova :)))
61
5
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
абе няма ли кой да се обади на този инвеститор да го светне с кви мошенници се захваща,ха ,ха
60
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Докога тъпънарите от ГЕРБ ще ни занимават със себе си?
59
2
 
11
 
! Отговори
лингвист преди 13 години
Леле божеее, ако и строят както владеят английски, жална й майка на Формула 1. При това е абсолютно скандално да изпратят такъв небрежен имейл на национално правителство, пък било то и българското :) Направо ме е сраммм