Менда Стоянова: Ръстът на БВП не е толкова важен за бюджета

Приходната част е реалистично планирана и изпълнима, смята тя
28 окт 2012 12:02,
207
Менда Стоянова: Ръстът на БВП не е толкова важен за бюджета

Приходната част на бюджета изглежда доста напрегната и амбициозна, но аз смятам, че тя е реалистично планирана и е изпълнима. Това каза председателят на Комисията по бюджет и финанси към Народното събрание Менда Стоянова в предаването "Неделя 150” на БНР.

Стоянова добави, че Националната агенция по приходите и Агенция "Митници” са участвали активно в прогнозирането и планирането на приходите, и призна, че от Българската народна банка са изразили известни притеснения в тази насока.

"Приетите през миналата година фискални правила са заложени и в „Бюджет 2013” и смятам, че това е едно от най-големите достойнства. Четвърта поредна година в кризата ние продължаваме да стоим стабилно и като фискална консолидация, и като банкова система, и това ще продължи и за 2013 г.”, подчерта тя.

По думите ѝ правителството трябва да балансира между очакванията за развитието на икономиката, приходите и това, което трябва да се случи в разходната част на бюджета.

Председателят на бюджетната комисия смята, че за бюджета е важен не толкова ръстът на брутния вътрешен продукт, колкото изпълнението на неговата и приходна и разходна част.

Проектобюджетът за 2013 г. е одобрен на първо четене в Народното събрание, а обсъждането му в Пленарна зала предстои на 8 ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гербаджиите само на детските градини вече не са сложили дънъци и касови апарати.Това им е основния начин за пълнене на бюджета.
138
1
 
15
 
! Отговори
112 преди 11 години
Блондинка след блондинка ало ГЕРБ дайте нещо малко поне интелигентно. Тия двете блондита за два дена удавиха рибата.
137
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То е ясно вече на всички , че тези некадърници фалираха държавата.
136
0
 
22
 
! Отговори
Спокоен завинаги преди 11 години
Досега не ме ловеше сън, че не работя и не произвеждам БВП, но след като прочетох Менда, вече съм напълно спокоен, защото вече знам, че бюджета няма нищо общо с БВП - значи ще си благоденстваме без нищо да произвеждаме, а бюджета ще се пълни от различни приказни герои - симпатизанти на Менда.
135
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен92ееее,колега,стази мярка изби рибата:-)
134
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чета, че според Сметната палата има нарушение при търга за изпълнение на АРЕНА-АРМЕЕЦ. С нетърпение чакам "КОМПЕТЕНТНОТО" мнение на Мента Стоянова и по този въпрос, защото вече съм спокоен, като разбрах от нея, че брутния вътрешен продукт е без значение за бюджета.Ха, ха........
133
1
 
20
 
! Отговори
н преди 11 години
Тази Менда е неука и ***. Ако няма ръст на БВП откъде ще се пълни бюджета? От парите на бедните българи ли? По-вредни за страната от герберите няма!
132
1
 
21
 
! Отговори
Виц по темата преди 11 години
"Връзката между растежа на БВП и бюджета е като тази между ерекцията и половия акт - едното като го няма, другото хич не се и случва." - цитат от един добър български икономист и банкер от днешната преса. Много ми хареса и предполагам, че ще ви развесели.
131
1
 
16
 
! Отговори
Адам Смит преди 11 години
Аз съм нищожество, Менда е икономическата класика.
130
1
 
17
 
! Отговори
Кухата лейка преди 11 години
Досега ми казваха, че съм много ***, ама отскоро на колежките вече не им викат "кухи ***" - викат им "менди".
129
1
 
18
 
! Отговори
Менда е титан! преди 11 години
Менда - нобелист. Да живей! Евалла, машалла, аферим ... тра-ла-ла!
128
1
 
11
 
! Отговори
Математик преди 11 години
Абе, тая има ли 3-ти завършен клас и понятие от аритметика (за алгебра изобщо не говорим).
127
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е виновна тая, а раята дето гласува за пожарникари, физкултурници и стругарки някой да им провери дипломите за основно образование на тия калинки.
126
1
 
13
 
! Отговори
Гласоподавател преди 11 години
Менда се напъна повече отколкото може да понесе и вместо да пръдне се наака. Нищо ... ще помирише, помирише, пък след 9 месеца ще изриваме торта.
125
0
 
10
 
! Отговори
LaRi преди 11 години
Тъй ми, няма да пълнят хазната с пари от производство. Я, колко данъци измислиха ГРОБ-аджии!
124
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Минда се изказа!Да идва следващият!
123
1
 
15
 
! Отговори
Чети, Мендо, чети! преди 11 години
Па*ата пак показва колко е неграмотна. Когато няма ръст на БВП, значи няма растеж, когато няма растеж - няма какво да се обложи с данък, когато няма какво да се обложи с данък - няма постъпления в бюджета, когато няма постъпления в бюджета - всички дружно ду*ат супата. Чети, Мендо, чети ... с простотия и негрмотност трудно се управлява.
122
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
поредният проблясък на титан от герб .... след юридическия титан от монтана - снивка фидосовка идва ред и на бюджетния титан - менда ... тазя овца за два дни бая простотии наговори след бисерите около налога на лихвите ...
121
0
 
6
 
! Отговори
тъп преди 11 години
Хора спрете да избирате неграмотници които да ни управляват ,и това е председателят на Комисията по бюджет и финанси към Народното събрание.Ръстът на БВП не е толкова важен за бюджета. БРАВО така се говори на малоумнициОСТАВКА
120
0
 
16
 
! Отговори
АНТИ преди 11 години
ЗА ПОКРОВИТЕЛКАТА НА КИРИЛ РАШКОВИТЕ ДАНЪЧНИ МАШИНАЦИИ НАЙ-ВАЖНО Е ДА СИ СЪБЕРЕ ДЕСЯТЪКА ОТ ДОХОДИТЕ ОТ ЛИХВИ ПО ВЛОГОВЕ И ДА НАМАЛИ СТАВКАТА НА ПЕЧАЛБАТА ОТ ХАЗАРТ. ТЯ ЗА ДРУГО НЯМА И УМСТВЕН КАПАЦИТЕТ. А ГЛУПОСТТА, КОЯТО Е ИЗТЪРСИЛА, ИЗВЕДЕНА КАТО ЗАГЛАВИЕ, Е ДОСТОЙНА ЗА ТИКВЕН БАНКЯНСКИ МЕДАЛ И ШУТ СЛЕД ОСЕМ МЕСЕЦА НА ИЗБОРИТЕ! НИКОГА ПОВЕЧЕ НА ВЛАСТ МУТРИТЕ, КАЛИНКИТЕ И ДОНОСНИЦИТЕ ОТ ГЕЙрб!!!