Борисов за Радев: Тържествено е, да подходим с оптимизъм...

Да се порадваме на президента, призова премиерът в оставка
19 яну 2017 12:30,
87
Борисов за Радев: Тържествено е, да подходим с оптимизъм...
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви днешния ден за тържествен и призова да се подходи с оптимизъм. Лидерът на ГЕРБ пожела успех на новия държавен глава и неговия вицепрезидент.

"Днес е тържествен ден, имаме нов президент и вицепрезидент, нека малко да се порадваме на тоя ден и да подходим с оптимизъм", каза Борисов минути след като приключи церемонията по клетвата на новия държавен глава.

Още по темата

Той отново обясни, че е едно да четеш декларация, друго да изпълняваш написаното в нея.

"Рядък шанс има пред президента, че му се дава възможност да има служебно правителство. Така че това, което прочете, след няколко месеца може да е факт. След няколко месеца ще можем да отчетем свършеното", каза Борисов.

Той коментира думите на Радев, че парламентът има още една седмица живот, така: "Едната седмица важи и за нас, и за тях".

Борисов призова да се спрат въпросите за отношенията със САЩ, Русия и Брюксел.

"Евроатлантическите ни отношения, дружбата с Русия, бизнесконтактите, особено в сферите на земеделието и туризма всеки ще ги прави, защото са важни за държавата", каза още премиерът в оставка.

Той изрази притеснение от поведението на депутати в залата, които са репликирали Радев по време на словото му.

"В днешния ден трябва да сме оптимисти. Аз винаги така съм подхождал, че съединението прави силата", каза още Бойко Борисов.

Премиерът в оставка обясни, че ГЕРБ са постъпили изключително коректно към Румен Радев като не са назначили началник на Ген. щаба и еврокомисар, въпреки че са могли да го направят.

"Но преценихме, че след като на него са му дали повече гласове, ще се съобразим с волята на хората. Надявам се и с нас да се постъпи така", каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ припомни как Росен Плевнелиев е бил посрещнат с плакати в парламента преди пет години, а днес управляващите в оставка са демонстрирали цивилизовано предаване на властта.

"Нашето верую, на ГЕРБ, е, че власт се взима и дава с морал", каза Борисов.

Той обясни още, че параметрите на държавата са максимално добри: "Ще видим как са след няколко месеца и след една година".

Премиерът в оставка обясни, че за ГЕРБ е безразлично кога ще са изборите, но все пак предпочитали повече втори април.

Лидерът на ГЕРБ отново похвали управлението на Росен Плевнелиев: "Той беше изключително успешен евроатлантически президент, с няколко реплики си навлече гнева на една част от обществото и загуби рейтинг. По линията Европа-НАТО той е недостижим за нито един български политик".

Той обясни, че иска ясно да се види разликата между ГЕРБ и БСП. "Те се държаха просташки с Плевнелиев", каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
4
 
16
 
! Отговори
Горд съм с Радев преди 7 години
Горд съм, че имаме пак Президент, а не мишка като Росица. А този на снимката е за затвора и дано по-скоро да му се случи.
59
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тоз на къф са праи, с делфините в Черно море са занимава, с патките болни от птичи грип са занимава , пращаше програмистите да гледат агнета на село ,пенсионерите му бяха виновни че опука парите на държавата и я набримчи с кредити ..... абе, я марш на село бе мошеник ! Радев, дай му на тоя кръгом, падни и пълзешком напред към Банкя !
58
3
 
21
 
! Отговори
Браво преди 7 години
Българският депутат е в Народното събрание в сряда,четвъртък и петък от 9 до14 часа.Ако сте следили парламентарния контрол в петък ,още в 11часа има 10 човека в залата.Влизат,излизат,когато решат,играят си с телефоните,четат вестници,мързеливи,нагли,арогантни.Днес направиха същото,много просташко и неуважително поведение,затова Радев ги постави на място,което ги вбеси.Браво господин Радев!Вие сте моя президент!
57
4
 
15
 
! Отговори
тя преди 7 години
Щом не е назначен от "Америка за България" значи е руска ***!
56
3
 
19
 
! Отговори
досетлива преди 7 години
Нашият "народен любимец" се страхува да не се появи на хоризонта конкурент с харизма и той да бъде изместен , във връзка с това си назначава все жени за министри!
55
3
 
20
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Бойко, на Радев ще му се радваме следващите 5 години.Така че сега няма да бързаме.Аз бих посъветвал твоите тиквопоклонници да ти се радват на теб, защото ти останаха само няколко дни на власт.Свърши се, Бойче ! Край !Ако си вярваш, че ще управляваш трети път България значи си клиничен случай.Господарите ти в САЩ се смениха .. Няма кой да те назначи отново. :)
54
23
 
5
 
! Отговори
марин преди 7 години
Борисов и Радев са работили добре заедно и така ще продължат , за ужас на БСП , защото Радев е такъв с подкрепата на Бойко !
53
8
 
29
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Да, към Радев има очаквания. Виждаме някакъв потенциал и затова има. Спрямо теб такива няма Бочко, видяхме те колко струваш, пределно си ни ясен и очаквания няма, само надежда.. надежда да изчезнеш от политическия небосклон заедно с партията и сподвижниците ти.
52
28
 
16
 
! Отговори
y преди 7 години
Изберете ли пак БСП, още дълго ще страдате, неизбежно е
51
11
 
30
 
! Отговори
До 42 преди 7 години
Борисов "честен човек"? Абе,ти в кое измерение живееш,бе? И "марсиянците" разбраха колко "честен " човек е Борисов.Само някои примитивно мислещи нашенци не са го проумяли. Де ги видя "добродетелите" на твоя идол? Откакто загуби властта,Борисов се носи като при-леп на светло и бълва огън и жупел...Но нека всеки сърба попарата,която сам е забъркал,а Борисов има да гълта много горещи хапки.Дойде и неговият ред.
50
9
 
37
 
! Отговори
НАЙДЕНОВ преди 7 години
ХАХАХАХАХАА, НАЙ-МНОГО МЕ РАЗВЕСЕЛИ ПОСЛЕДНАТА ФРАЗА, ЧЕ ОНЯ БИВШ ВЕЧЕ МАЛОУУМЕН ИДДИООТ БИЛ УСПЕШЕН ПРЕЗИДЕНТ. МИ АКО Е ТАКА, ЗАЩО НЕ ГО ИЗДИГНАХТЕ ЗА ВТОРИ МАНДАТ? АКО ИМАШЕ ПОДКРЕПА И УВАЖЕНИЕ СРЕД НАРОДА СИ, ЩЕШЕ ДА СПЕЧЕЛИ ОТ РАЗ. АМА ТОЙ ИМА ЖАЛКИТЕ 7% РЕЙТИНГ. ТОВА Е УВАЖЕНИЕТО НА НАРОДА МУ КЪМ НЕГО.
49
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"". Крадците от БСП не са в затвора защото Борисов е снизходителен и мекушав, това му е огромния недостатък ""Щом е с огромен недостатък повеченяма работа като премиер.
48
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подмолен слуга на чужда държава. А на българите ще обещава светло бъдеще.
47
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов защо не се опита публично да бие един чембер и на президента Радев, както направи преди 5 години с Плевнелиев?
46
3
 
41
 
! Отговори
1 преди 7 години
Много присмехулна физиономия има на тази снимка.Не е на оптимизъм
45
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Do 55 TO I GERBERITE SA KOMUNISTI! MNOGO TI E SBURKAN KOMENTARA???
44
33
 
17
 
! Отговори
гл преди 7 години
Да гласуваш за БСП, трябва да имаш страхотна амнезия и да не помниш 5 минути, що за твари са
43
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ са капиталисти, а Радев бивша фуражка подчинена на ген. Тиква.
42
48
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевнелиев е на светлинни години от комунигите, а аз пак ще гласувам за ГЕРБ. САМО ГЕРБ!!!
41
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"" След няколко месеца ще лъсне истината за руската *** Радев и избирателите му горчиво ще съжаляват.На шефката му Нинова обаче ще и излязат криво сметките на изборите и ще трябва бърза да се приземи на земята. ""Надежда говежда подвежда.