Радев се кълне, води в парламента жена си и екипа си

Професори, експерти, преподаватели и млади лица... Кои са те?
19 яну 2017 07:37,
138
Радев се кълне, води в парламента жена си и екипа си
Снимка: архив, Булфото

Новоизбраният президент Румен Радев и вицепрезидентът му Илияна Йотова ще положат клетва пред Народното събрание точно в 10 ч днес. След това новият държавен глава ще държи реч от трибуната на парламента.

В пленарната зала, както и по балконите, където ще бъдат настанени официални гости, ще бъде и първата дама Десислава Радева. Най-интересната част от церемонията днес, според депутатите, ще бъдат показването на част от екипа на Румен Радев, който в неделя заедно с него ще влезе на "Дондуков" 2.

"Професори, експерти, преподаватели и млади лица очакваме да видим около новия президент", прогнозира депутати пред "Стандарт". Част от тях коментираха и имена, но никой не бе сигурен кой точно от екипа на Радев ще отиде с него в Народното събрание на клетвата му днес.

Официалното встъпване в длъжност на Радев и Йотова пък е насрочено за 22 януари. На двете церемонии се очакват над 400 гости.

Предаването и приемане на мандата ще започне от площад "Св. Александър Невски" с военна церемония. Росен Плевнелиев ще приеме рапорта на началника на караула, ще се поклони на националното знаме, ще обходи строя и ще поздрави почетния караул за последно.

След това пред "Св. Александър Невски" ще пристигне и Румен Радев, който ще приеме строя за първи път и ще се присъедини към Плевнелиев. Пръв слово ще произнесе предаващият поста, а след него думата ще има Румен Радев. В следващия момент 21 артилерийски салюта ще отбележат смяната на Върховния главнокомандващ на Въоръжените сили, докато гвардейският представителен духов оркестър изпълнява химна на Република България.
В храм-паметника "Св. Александър Невски" патриарх Неофит ще благослови новоизбрания държавен глава и ще отслужи молебен, за да изпроси Божията благодатна подкрепа в предстоящото отговорно служение на Радев.

Пред парадния вход на "Дондуков" 2 Росен Плевнелиев и Маргарита Попова ще посрещнат президента Румен Радев, първата дама и вицепрезидента Илияна Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що не ти вярвам
74
0
 
4
 
! Отговори
Исти преди 7 години
Жена си я води,защото го е страх от големи маси хора и се смущава да говори пред публика,а когато наблизо е жена му,мисълта му тече по-гладко и страхът му намалява. Притеснява го и това,че контактните му лещи още не са готови,а текстът на речта му е с дребен шрифт.
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен77ти чел ли си Светото писание
72
1
 
3
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До 89 и 88Приемам християнството, изповядвам друга вяра, което е причината да имаме доста общо, но и различия! Бъди си дързостен и смел, *** не бъди нагъл да определяш кои е божие творение и кой не е! Може ли?
71
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другаря 84, в Бибилята напътствието за Християните е-Бъди дързостен и Смел..А смирен-смирен най-вече пред БоА като трябва да се казва Истината-бъди дързостен и смел.Така че- Християнството не е едно овче смирение,както се иска много да бъде на Партията! Затова и хората са казали-Както дявола чете Евангелието...Тоест копвате туй -онуй от Вярата и си я завоалирате така както ви е изгодно.Ами комунизма просто е мерзост-това е, а като не ви харесва-смирявайте се ...
70
2
 
4
 
! Отговори
ДО 84 преди 7 години
Да кажеш истината-не е съдене.Не ти харесва истината ,че комунизма няма нищо с Бог?И се чувстваш изобличен, че са ти напомнили Истината? Изобличението не е съдене, трябва да правиш разлика! А тъй като гледам-не са се затичали другарите да се приобщят към Вярата, трябва тогава да оставят Партията,комунизма,Президенството.Даже и Патриарха объркаха,а вицето не му и ръка целуна.Явно така ще се приобщят-като се подминава Истината,като не им казва Истината,като не ИСКАТ да служат за Истината!!!
69
1
 
3
 
! Отговори
Р преди 7 години
Какво стана с ремонта на една резиденция. Направиха ли го вече и защо замлъкна тая работа. Дайте да видиме какви са предпочитанията на първата дама. Той Радеведва ли е посмял да се намеси за каквото и да било.
68
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега народа ще бачка а ние и Г-Н Радев ще разпределяме парчетата от баницата.За нас по-много а за Вас по-малко за да не преядете.Защото го заслужаваме и сме от БСП{БКП}!
67
3
 
2
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До 77 АнонименИзземаш функцията на Бог? Съдиш и отсъждаш от чие име? Алеле? Къде е смиреноста? Вместо да приобщиш към вярата атеиста ти го гониш ли? Очудвам се, но не ме изненадваш!
66
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Normalno e da e s krasivata si sapruga mnogo hubava dvoika intelig.stoika elegantnost i kompetentnost perfekti 3 4ujdi esizi pojelavam uspeh ba bg president i parvata dama d.raeva
65
4
 
2
 
! Отговори
До 74 преди 7 години
До Анонимен "Юницата" не само не подмина Патриарха,но той я прекръсти и благослови. Злобата и омразата разяждат и отвътре и отвън и унищожават. Много от вас тук "добронамерените" ще се самоунищожите.Е,по-добре да оставим нещата на естествения подбор и да не си слагаме грях на душите.Вие сте за съжаление...
64
6
 
8
 
! Отговори
Кака Кури преди 7 години
Този да ходи да се научи да чете.Срича като първолак.Голям срам!!Гладни комунисти - БОГАТА ДЪРЖАВА
63
2
 
4
 
! Отговори
До 77-мия преди 7 години
Не си излагай простотията на показ.! ЧЕТИ БИБЛИЯТА!!!!! БОГ Е БОГ НА ВСИЧКИ! И НА ВЯРВАЩИТЕ И НА НЕВЯРВАЩИТЕ. От къде си сигурен,че г-н Радев е невярващ? И комунистите са Божии чада,както и на такива като теб! Бог дойде на земята за грешниците и за такива като твоя милост. И КОГО ЩЕ БЛАГОСЛАВЯ БОГ-НЕ Е РАБОТА НА НИЩОЖНИТЕ!!!
62
1
 
10
 
! Отговори
Нека да е лято! преди 7 години
Всичко е нормално. Честит ни нов президент! Чудя се защо някои (журналисти и не) се упражняват на тема "ще се конфронтира ли Радев с БСП". Ах, каква радост ще настъпи, ако се конфронтира... Спрете се бе, хора. Нека да живеем мирно. Не се страхувайте от БСП, ако направят нещо добро за народа. А Борисов, жалкият, той пък се упражнява с просташки изрази. Защо така? Е, как да харесаме П-в, като не става? Вчера речта му беше самохвалебствена, а няма реална представа какво точно представлява.
61
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другаря 75, как така един комунист ще бъде благословен от Бог, след като комунистите са атеисти и не вярват в Бог, нито спазват Божиите закони и правила? И откога Бог ще благославя тези, които не го почитат и на признават като Бог? Или само си пишете простотии, които да изглеждат величествени слова? Ако Бог благославя атеистите комунисти, то или ТОЙ не е БОГ,или т.нар.благословение не е от Бога.Бог си е създал законите и си ги спазва,за разлика от нас.А една от Заповедите му е-Не споменавай .
60
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това дето каза в речта си го знаем всички българи и всички политици ,но на нас българите ни беше нужно да чуем ,не отчет на България от който политиците си нямат и хабер ,това само обикновените българи го чувстват по ежедневието си. Аз исках да чуя какво Радев лично ще направи народа да се почувства по-добре.
59
10
 
17
 
! Отговори
Българин преди 7 години
ЧЕСТИТО Г-Н РАДЕВ! БЪДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕН! С БОГА НАПРЕД! УСПЕХ,ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ НА ВАС,СЕМЕЙСТВОТО ВИ И ЦЯЛАТА НАЦИЯ! НАРОДЪТ ВИ ИЗБРА С МНОГО СИМПАТИЯ И НАДЕЖДИ.НАДЯВАМЕ СЕ,ЧЕ ЩЕ ГИ ОПРАВДАЕТЕ!
58
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Юницата подмина Патриарха. Тайно ще целуне портрета на Путин после :)
57
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В САЩ от порествен артист може да станеш Президент/Р.Рейгън/.Да, ама у нас от посредствена журналистка може да станеш вицепрезидент. Има още да ги стигаме хамериканците...
56
5
 
18
 
! Отговори
Тъжно преди 7 години
С едно изключение, президентите ни са все чичета-селянчета. И жените до тях са същите.Някой упорито налага все определен тип управници, вече 72 години. Такива ни представят пред света, а също и повдигат агресивното самочувствие на себеподобните си тук, в България.Колко време е нужно, за да превъзмогне нацията ни последиците от кървавата жътва през 40-те дни след 09.09.1944 г. и геноцидните селекции през следващите 45 г.? Хората от сой и с качества - или унищожавани, или изолирани в глуха линия