Първанов призова: Поканете Путин у нас, има повод да дойде

А откога български премиер не е ходил в Москва?! Следващият да отиде!
74
Първанов призова: Поканете Путин у нас, има повод да дойде
Снимка: БТА, архив

Според екслидера на АБВ и президент (2002 г. – 2012 г.) Георги Първанов България не трябва да козирува на Брюксел във всяко нещо.

Още по темата

Посещението на новия държавен глава Румен Радев беше позитивно, но трябва още по-активно да се отстоява българския интерес, не може на нас да ни се спускат всякакви решения и позиции, коментира Първанов пред bTV, след като вчера президентът наложи вето на Закона за концесиите, а евродепутати предупредиха, че това ще ни навлече санкции от Брюксел.

"В тази криза на Европа, ценностна и политическа, очаквам да видя повече характер от българските политици", заяви бившият председател на БСП и АБВ.

Той отбеляза, че използването на военен самолет за визитата до Брюксел е било знаково и е било с цел Радев "да покаже сила, мощ".

Според Георги Първанов президентът е казал нещо, което не се отличава от позицията на европейските лидери – не може да се гради нова европейска архитектура на сигурността без Москва. По думите му санкциите, наложени от ЕС, носят негативи за България и трябва по-настойчиво да се настоява за тяхната отмяна.

Във връзка с визитата на Владимир Путин в Унгария и изразената там от него готовност отново да работи с нашата страна, Първанов коментира: "Онова, което ние можехме да направим с мощните газови проекти и всички проекти в енергетиката, уви, правят ги други".

Бившият лидер на АБВ даде и "идея" на управляващите: "Предстои да отбележим юбилейна годишнина от руско-турската освободителна война. През 2003 г. през Путин беше в България по повод на тогавашната годишнина. Това беше една мн силна визита с последващ политически и икономически ефект. Диалогът би могъл да започне с такова събития в културен план, а след това ще се отпушат възможностите за общуване в икономиката".

Първанов посъветва и следващите български премиери да намерят път към Москва: "Знаете ли от кога български премиер не е ходил в Москва? Това е недопустимо!".

След като АБВ започна съвместна работа с "Движение 21" на Татяна Дончева, Георги Първановобяви, че това е нормална част от процесите в лявото пространство и двете формации имат много общи приоритети. Той смята, че новата коалиция "би могла да бъде сериозна алтернатива".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
въпросче преди 7 години
а кога гoце ще се прекръсти на гoце пyти...нoв
54
0
 
0
 
! Отговори
u4en преди 7 години
Да поканим Путин. Да възродим Южен поток. С една тръба - канализационна - отходна - от БГ към Рассия !
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние нямаме интерес да каним московския диктатор. За русия изнасяме за $350 млн. , а внасяме оттам за $5 000 млн. , очевадно е че режима в москва източва нашите пари използвайки корумпирани политици. Грабежът трябва да бъде спрян, а не да каним и хрантутим грабителите
52
3
 
10
 
! Отговори
кога преди 7 години
Кога ПРОКУРАТУРАТА ще прибере този престъпник загробил България с 4 милиарда долара от енергийните проекти и тройния шлем ???? Няма по - нагъл и отвратителен предател от Гоце в страната ! ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА ЗА ТОЗИ КРАДЕЦ !!!!
51
2
 
8
 
! Отговори
Почна се преди 7 години
Беше ясно, при това проруско правителство/президент, Путин пак ще започне да ни навестява. При предишния не смееше. Ама сега, БСП чукат на вратата, народът е слабопаметен и пак ще си ги избере (не че Борисов и ГЕРБ са цвете!), чакат ни ИНТЕРЕСНИ времена. Славчо, Бойко,.... този филм вече сме го гледали. Мутрите едни и същи. Българите просто не случихме на мат'риал :(
50
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
DA AMA TAKIVA PRODAJNIZI KATO TEBE TRIBVA DA SA V ZATVORA IZLAGA HORATA CHE KATO STANE PREZIDENT SHE NI IZKARA OT NATO DA SLEDVASIAT RUSKI PREZIDENT DA VI VIDI PO SPISAZI KOI BIAHTE KOMUNISTI MATERIALISTI I DA VI DADAT SPORED ZASLUJENOTO
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АТАКИСТПутин ще дойде съвсем скороВ студиото на тв алфа :)
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Майтапи :)използването на военен самолет за визитата до Брюксел е било знаково и е било с цел Радев "да покаже сила, мощ" ???а показа единствено необятната червена простотия
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Покани си го у вас бе наглец ,нали открадна цял хотел ще го посрещаш ,ще му обещаваш щлемове......и после ще чакаш българските *** да те подкрепят !
46
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може и да има повод да дойде, но никак не ми харесва образи от тъжното ни минало да се изживяват като мъдреци! И Този и Костов....ако бяха толкова добри, нямаше да сме на този хал! Времето ви мина бе, пенсионирайте се и се скрийте!
45
10
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Путин ще дойде съвсем скоро когато Юнкер и Меркел са безгласни букви тоест след изборите в Франция април
44
3
 
13
 
! Отговори
Върни парите бе преди 7 години
Едни стотина Милиарда долара/евро заграбени от Република България като ни ги вирне и се извини и естествено потвърди че чете и пише на Бъкгарски език и е получил Християнството от България, може да почука на вратата. А ти Гоце отивай при Мишо Бирата.
43
6
 
15
 
! Отговори
1234 преди 7 години
Руския клонинг, отвращавам се от такива като Гоце, този докато беше президент лобира за руските АЕЦ Белене, Бургас-Александруполис и потънаха милиарди в джоба на шумкарите и Руските компании, а наяве няма нито едното, нито другото, а българския народ да плаща като поп. Сега отново иска да закърпи руския бюджет с няколко милиарда, а българина да му мисли.
42
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първанов призова: Поканете Путин у нас, има повод да дойдеМай пак настъпи време за продухване на анaлните тръби на Путин от санитар Гоце.
41
6
 
14
 
! Отговори
антикумуняга преди 7 години
тоя е най омразния ми от всички политици,само лъжи измами и крадене отделно от Рашка е на заплата,В тази криза на Европа, ценностна и политическа.Къде видя криза в европа бе льольо?В криза е Русия за две години народа обедня точно наполовина.
40
6
 
12
 
! Отговори
реалност преди 7 години
Русия нали е в евразийското си бъдеще,поне така гласи днешната пропаганда от Москва .Щом е така и щом европейските са *** ,ислямисти и травестите какво иска да прави тук .А в исторически план Русия винаги е била на изток в евразия и е влизала в Европа само като заграбва територии .Нашето първо проклятие ,че не се освободихме без нея .
39
8
 
16
 
! Отговори
керпич преди 7 години
По долен и противен шмиргел от този предател - троен шлем в България няма и трудно би се родил втори !!!!! Интересно, защо не е в затвора, съсипа Енергетиката и ни вкара вътре с 4, 5 милиарда евро !!!! Доживотна присъда за ПРЕДАТЕЛИТЕ !!!
38
10
 
9
 
! Отговори
Стою преди 7 години
Браво на Гошито, пак требе да е президент и фа изметем либерястити
37
1
 
6
 
! Отговори
- преди 7 години
харчи ги за трепане на марсиански мераци другарко. панимаеш?
36
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"А откога български премиер не е ходил в Москва?! Следващият да отиде!"Да внимават обаче, че европейците и ония зад океана може в случая да дръпнат ушички:-):-):-):-)