Нинова видя "кризисен пиар" в разрешението на кризата с "Емко"

Винаги когато има протести, Борисов дава назад, посочи тя
10 окт 2017 21:05,
41
Нинова видя "кризисен пиар" в разрешението на кризата с "Емко"
Снимка: Архив, БТА

Разрешението на кризата с "Емко" след намесата на премиера Бойко Борисов е кризисен пиар на ГЕРБ и самия Борисов, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред bTV.

Още по темата

Винаги когато има протести, Борисов дава назад, посочи тя. И добави, че министър, част от кабинета, е бил острието на целия скандал. "Има ли институции? Работят ли? Или един човек създава проблема чрез министрите си и след това се появява като спасител? На (министър Емил) Караниколов ще му се поиска ли отговорност за всичко, което говореше до днес?", попита тя.

Според Нинова, ако Борисов е "премиер на място", ще освободи Караниколов. "Но той няма да го направи, защото Караниколов изпълняваше неговите поръчки", заяви Нинова.

Според соцлидерката вчерашният Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС) е бил провален умишлено от управляващите, които не искат да се борят с корупцията.

Президентът обяви, че всички са потвърдили писмено присъствието си. Не всички дойдоха, а онези, които си тръгнаха предварително, не бяха обявили, че ще си ходят. Става въпрос за Цветан Цветанов, Мустафа Карадайъ, Владислав Горанов, Веселин Марешки. По закон те трябваше да посочат заместници, но никой не го направи, изтъкна Нинова.

Когато се видя, че няма кворум, от управляващите предложиха антикорупционният закон да се решава в Народното събрание, все едно президентът и КСНС нямат значение, посочи тя. И добави, че никой от управляващите не е пожелал да представи доклада на Екатерина Захариева за антикорупция, макар държавният глава да го е поискал.

"Какво е това? Какво показваш с това пренебрежение? Унижаваш институцията!", възмути се Нинова.

Според нея правителството на Бойко Борисов не иска да се бори с корупцията. В подкрепа на тезата си Нинова прочете част от докладите, представени на КСНС. В един от тях, подписан от правосъдния министър Цецка Цачева, се казва: "...иначе казано невинаги корупцията е престъпление". В доклада на правителството пък пишело, че "една от основните причини за несправянето с явлението корупция е, че липсва ясна дефиниция на понятието корупция". "Определение има, казва се Наказателен кодекс", контрира Нинова.

В проектозакона на ГЕРБ корупцията е сведена до административно нарушение, което се наказва с глоба. Ние искаме да се смята за престъпление, да има разследване, обвинения и присъди, каза гостът.

За закона за роднинските назначения, предложен от БСП, Нинова посочи, че получават информация от цялата страна за проблеми с такива назначения. Става въпрос за над 100 сигнала, някои от които – и по-тежки от тези в Хасково. Имаме много информация, ще продължаваме да я изнасяме. Това не са битови въпроси, а държавнически въпрос – защо младите нямат работа, а се назначават братовчеди? Вземат ли те обществени поръчки? Има ли натиск над тези администрации по време на избори?, попита тя.

И ние сме го правили, призна Нинова, но посочи, че искат тази практика да спре, затова внасят закон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Тия вече са премалели от глад. Никакъв кокал не остана за тях и реват ли реват. Ами яжте си натрупаното :)
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофила обича Русия, но:Праща децата си да учат на Запад, обича да почива в Западни курорти, кара западна кола, обича командировките в западни страни, обича долари и евро, а не рубли, държи парите си в западни банки, облича се по западната мода. Дори и острието на путиновата оропаганда Владимир Соловьов, известен с омразата си към Запада обича да почива във вилата си за 2 милиона евро в Италия, а не в Крим.
33
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя е една живковистка!
32
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По скоро нейното е кризисно храчене.
31
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП са царе в изкуството да винят останалите в собствените си грехове. Когато някой разреши проблем, те го наричат "кризисен ПиАр". А срещата с Решетников от руска страна за съгласуване кандидата на БСП за президент на България какво беше и защо после Нинова лъга и отрича?
30
8
 
15
 
! Отговори
Курнелия лъже преди 6 години
Другарко Нинова няма да ви простим , че ни излъгахте за срещата си с ген. Решетников за съгласуване избора на Р.Радев за президент.
29
2
 
9
 
! Отговори
падение преди 6 години
Нинова видя "кризисен пиар" в разрешението на кризата с "Емко"..............................................Какво означава ПИАР???Журналята, направо му таковахте мамата на Българския!
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"И ние сме го правили"Вие сте световни шампиони тежка категория
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм се подготвила ... Тия ше си тръгват на средата на партито ... другата седмица пак на Парти при президента . И само да съм чула думичка срещу Институцията ...
26
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А и другото ... имало парти при Президента , Нинова се подготвила :прическа , сандвичи лимонада ... Тия пък взели та си тръгнали на средата на партито ''Как може такива работи да не уважавате великата ми работа ?" ''Ще стоите Тука и ше траете "
25
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Таа пъ кво ли не и се привижда ? Утре динозаври ше и се привидят ... и ще убеждава със всичка сила , че наистина ги е видяла...
24
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що ни занимавате с червени **** майка им **** да ***! България спечели важна точка срещу Люксембург!
23
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРСТЪПНИЦИ, ШУМКАРИ, УБИЙЦИ!!!!!!!!
22
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова я разкажи как те уволни Станишев преди 10г за корупция?
21
6
 
12
 
! Отговори
Ани преди 6 години
Тази общественичка много алчна за власт.Какви ли мурафети не видяхме.Обаче си спомняме и една друга червена активистка. Мая Костинбродска.Тя също така искаше да наложи избирателен закон, от който впоследствие Тя лично не беше доволна.Спомняте ли си?
20
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧЕРВЕНИТЕ *** ОТ ЕМКО ЩЯХА ДА ИЗБИЯТ ХИЛЯДИ ХОРА АКО ЕМИЛ КАРАНИКОЛОВ НЕ ГИ БЕШЕ СПРЯЛ.
19
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОРНЕЛИЯ НИНОВА ЩЕ СИ ОТИДЕ БЕЗСЛАВНО КАТО МИКОВ И КАТО СТАНИШЕВ ПРЕДИ НЕГО. БОЙКО ОБИЧА ДА ГОНИ ВОЖДОВЕ ОТ БСП.
18
13
 
10
 
! Отговори
До 18 преди 6 години
Когато първият път Баце си подава оставката през 2013-та един беше докарал от провинцията цел камион прасета. И отоде да го подкрепя, и разправаше, че без Борисов тия прасета ще измрат. Откъде му беше скимнало не знам, но човека много точно беше му определил професията. Тоя и за пожарникар не става. Да оди да ги гледа. Па може в почивките и некоя книга да прочете. Току виж./ама не вервам/
17
10
 
16
 
! Отговори
Я преди 6 години
Аман от тая нахалната лелка. Хем си няма хабер хем се изказва неподготвена. Гледам тук някакъв иска премиер да я прави - бе тя за управител на свинарник не става той премиер ще я прави.
16
15
 
14
 
! Отговори
Anonymous преди 6 години
Корнелия Нинова - бъдещия премиер, ГЕРБ-ерите да свикват.