Червените атаките само сплотявали ГЕРБ и патриотите

Десните пък се държали шизофренично, имали мания за свръх величие
52
Червените атаките само сплотявали ГЕРБ и патриотите
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Колкото и да опитва опозицията да атакува властта, това не само не води до разделяне на управляващите, ами напротив сплотява ги, смята социологът Андрей Райчев.

Още по темата

Коментарът му идва след седмици на скандали, взаимни обвинения в шуробаджанащина и протести. БСП заговори и за предсрочни избори веднага след европредседателството. ДПС пък поиска оставка на цялото правителство заради вицепремиерът Валери Симеонов.

"Нормално е опозицията да заплашва с предсрочни избори. Дали ще има такива зависи от един фактор – дали коалицията ще се разпадне. Атаката на Корнелия Нинова, която очевидно ще продължи, не води до разделяне на управляващите, а напротив – притиска ГЕРБ и Патриотите един към друг", коментира социологът Андрей Райчев пред Нова телевизия.

Според Георги Харизанов от Институт за дясна политика проблемът с атаките на Корнелия Нинова е, че липсва усещането за автентична кауза и за това защо БСП би била по-добра управляваща партия.

"Няма такова усещане. Извънпарламентарните партии може да нямат политическа тежест, но имат правдива кауза. Там има хора, които имат пълното основание да говорят за борба с корупцията. Докато Корнелия Нинова да говори за борба с корупцията е странно, тя влага някаква ирония или ехидност в това", смята Харизанов.

"Десните правеха две неща едновременно – Борисов ту беше мутрата, ту техният любимец, с който заедно ще победят комунизма. Това изяде главата на синьото. Това е шизофрения и се дължи на манията им за свръх величие. Сега обаче най-после отиват на стабилната позиция "Долу Борисов". Това е перспективно, но трябва да наберат сила", коментира още Андрей Райчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "жената мъж": Следват: "Поражението - победа?" "*** милионерката" и "*** лицемерката". Такъв ли беше репертоара?
41
6
 
4
 
! Отговори
жената мъж преди 6 години
*** обеща, че БСП ще победи на парламентарните избори, но не си изпълни обещаниието. Ако жената мъж(***) е и мъж да подаде оставка сега след тежката загуба на БСП на изборите, така както преди направи Бойко, а сега веднага след изборите направиха Радан и Лукарски и други доблестни мъже. Ако ли пък не го направи, БСП я очаква следващата 13 поредна изборна загуба от ГЕРБ, този път още по-съкрушителна.
40
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сплотява ги, общата плячка дето грабят от народа !
39
3
 
7
 
! Отговори
Rе Отговор преди 6 години
Молове и магазини, както и небостъргачи не са индикатор за добро управление на държава.Повечето стоки във тях, особено хранителни са вредни за здравето, самият ЕС го призна.Напротив означава, че общинска собственост се продава изгодно. Добре развита д-ва е: Здравеопазване - Германия, Испания. Образование.Развита икономика. Правосъдие. Сигурност.Професии - лекар частно- далавери, строителен предприемач - далавери, програмист, монтьор - далавери.Всичко друго е провал. БГ е имитация на д-ва
38
8
 
6
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До don 25 Как 27 г. вървим на долу? Я се огледай хубаво.България е с коренно променен облик. Няма я някогашната мизерия. Строи са като за последно.В супермаркетите пълнят количките като луди. Колите като завързани една за друга. Няма къде да спреш.Е , има и много бедни , но така е в нормалните държави. На всекимо според способностите.Така е справедливо.А не некадърните и некадърните с еднакви запрати от 200-230лв.Не , благодаря. Така си е добре.
37
6
 
11
 
! Отговори
ХАХАХАХА... преди 6 години
ГОЛЯМ МАЙТАП ВСИЧКИ ГИ Е СТРАХ ОТ НИНОВА ИИИИИ ТАКА АКО ИМА ОЩЕ НЯКОЛКО КАТО НЕЯ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ ДУПКАТА НА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ КОИТО СЕ БИЛИ "СПЛОТЯВАЛИ" АМИ НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ИЗПУСНЕ КОКАЛА НА ТОВА АКО СЕ КАЗВА СПЛОТЯВАНЕ......РАЗНИ ГОВОРЯТ КАКВОТО ИСКАТ ТЕ ДА БЪДЕ А НЕ КАК ТРЯБВА ПИСНА НИ ОТ ВСЕЗНАЙКОВЦИ
36
3
 
7
 
! Отговори
Народно събрание 2 преди 6 години
Кое ви сплотява, че избора за ВАС И ВКС е изцяло политически?! Че срещу избрания се води разследване за апартаменти и земи?! Че само 4 жени съдийки бяха против. Че в една Румъния от 19 членен състав само 2 *** се избират на политически принцип, но те са професори по право в университетите. Останалите се избират 50% от съдии, 50% гражданска квота.Срам и позор за България.Няма демокрация, има една измама наречена държава.Срам и позор за България.
35
6
 
10
 
! Отговори
Народно събрание преди 6 години
Какво сплотява, че забранихте филма на Йончева, да видим поразиите с оградата?!ЦЕНЗУРА и ДИКТАТУРА - това и през Тошово време го нямаше. Да правите далавери за сметка на НСигурност е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО. Оградата трябваше да е бетон, тел, бетон.Като изтече урана от реакторите на Белене и отровите половин БГ, това ли ще ви сплоти?! Вместо без посредници да строите ЮП и Белене ни направихте икономически зависими и политически от Турция.3 - милиарда още плащаме за съхраняване на реакторите
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европредсдателството си има постоянно седалище,това тук-там си е кандидатура за провеждане на участия за определен срок след проведено разглеждане на кандидатурите желаещи да са домакин за провеждане на сбора от желаещите да участват в събиранията нещо като в движенията в спорта и другите на тези начала,които пък се провеждат в страната домакин без особени политически пречки що и предсрочни избори до предстоящото събитие на които се гледа като нормална политическа практика и смяна при стабилност
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оппа ! Георги Харизанов ??? С фалшивата диплома ,С разрушените напоителни системи ,тръбите за скраб и уж ,, прокуден ,,от ГРАБ . Я какво топло местенце са му спретнали !
32
1
 
4
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Един файтон тъмносини ***, са се развихрили в благодатна за тех тема! Баце го избраха благодарение на 32% гласоподаватели, а те байхуйовците копаха гроб другиму и паднаха в него, докато го копаха. Опозицията ако искаше да "събори" правителството, трябваше да се вклини между ГЕРБ и ОП като ласкае последните. Ама вече е късно за всякакъв вид манипулации, защото всички опозиционни сили "гърмят" на посоки направо в нищото.
31
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Искаме да увеличим заплатите". Ама нямаме желание. Девиз на ГЕРБ за всяко начинание.
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Червени и сини атаки ще са нищо ако народът започне да атакува - корупцията, безаконието , беднотия, продажност.
29
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Узакониха корупцията и ни вкараха в схемата на обречените на мизерия и овча безизходица. Да им е честито на облажилите с трохите подръжници! И те ще прогледнат, но късно.
28
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прочета ли "червените",сте ми ясни и не чета глупости.Имаше песен-всичко хубаво на този свят е синьо,сини са и твоите очи.Какво му е на червеното,както се пее в Марсилезата-дьо мон сан се льо кульор,ки сиркуль дан мон кьор.Сега да си источим ли кръвта,защото е червена и да турим дизел?!
27
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Далаверите и парите крепят коалицията. Не се ли промени нещо в тази страна все по-бедни и по-мизерни ще ставаме. Крупни инвеститори като тези които са в съседна Румъния ще гледаме само през "крив макарон". Като свършат 2020-та фондовете ще видите колко фирми ще фалират и каква безработица ще ни връхлети отново.
26
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този регулировчик ако смята,че клюкарските истории с които се напъват другарите е някакъв натиск е много далече от истината!
25
4
 
15
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
На Георги Харизанов именно затова му плаща заплата Института за дясна политика, за да говори против БСП и да твърди, че извън-парламентарната опозиция (т.е. пишман-реформаторите) са тези, които имат идеи и политики. А техните идеи и политики вече ги видяхме.А Андрей Райчев е прав - ГЕРБ и патриотите ще се държат за властта докато могат. Натискът за нови избори няма да дойде отвътре, от управляващата коалиция, а отвън, от корупцията, от липсата на социална политика и перспектива.
24
0
 
10
 
! Отговори
Циник до don преди 6 години
Наистина си зле!Дреме и на Европа за България!Ако и дремеше досега ВСИЧКИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ НА ПРЕХОДА - ДА СА В ЗАТВОРА!Ама - ти си чакай - български политик - да " те оправи"! Само гледай да не ти разрани хе мо ро идите!
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов умее да укротява враговете си.Справка:Антон Тодоров,Сидеров,Б.Симеонов...Каква е цената на предателството "патриоти"?