Симеонов плаши с оставка, не срещал подкрепа в борбата с шума

Ангелкова саботира работата на правителството, смята вицепремиерът
Обновена: 22 юни 2018 08:29 | 18 юни 2018 20:53, Красимир Ангелов
70

Вицепремиерът Валери Симеонов заплаши, че може да напусне поста си, защото не получава подкрепа от правителството за закона за шума.

Още по темата
"Ако продължава това масово бойкотиране, какъв е смисълът човек да се мъчи нещо да направи", попита Симеонов.

Министърът на туризма Николина Ангелкова саботира работата на правителството с идеята националните курорти да бъдат извадени от Закона за ограничаване на шума, категоричен е вицепремиерът.

Междувременно законът, който регламентира шума, бе приет от ресорната комисия в Народното събрание с 13 гласа "за" и 1 "въздържал се". Предложените промени предвиждат между 23:00 часа и 8:00 да се пази пълна тишина. Шумът от плавателни средства също се забранява, а за нарушителите ще има тежки глоби.

Изключение се прави за обществени прояви, организирани от местната власт. Браншът подкрепя идеята големите туристически комплекси и малките курортни градчета да получат различен статут. Според бизнеса обаче, предложението музиката да спира в 23 часа в дискотеките е крайна.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria On Air
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валери Симеонов - Балевски плаши гаргите
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До OzyyМного прав...като си на 20 искаш и не ти стига, а като станеш на 50...искаш, *** не можеш да го поемеш нито да го носиш! Тъй е тя у живота...Валерката на колко е...? Ем треат си друди мерки значи, щот иначе бурето ше фърли обръчите..;-)!
60
3
 
4
 
! Отговори
Х преди 5 години
Г-н Симеонов, наистина, борбата с шума ли е най-големият Ви проблем? Ами корупцията, кражбите, бедността, и набезите... да изброяваме ли още?
59
4
 
2
 
! Отговори
Ozyy преди 5 години
Едно е да си на 20, друго е да си на 50. Слънчев Бряг и Златни Пясъци са предимно за млади хора, които отиват там за да купонясват. Който иска спокойствие - кеф ти Албена, кеф ти Св. Константин и Елена.... Трябва да има за всеки по нещо. Твърдо подкрепям борбата с шума, но трябва да има и изключения
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До sakiДва пъти ходих в Испания и нямаше шум в близост до хотелите,нито в други държави като Гърция или курортите в северна Африка.Някога дискотека Камелия беше извън хотелската зона на Слънчев бряг,а от Златна ябълка не се чуваше такъв шум.А между и около хотелите имаше широки паркове и алеи.Валери е прав,да си мерят децибелите след 23 часа.
57
0
 
1
 
! Отговори
saki преди 5 години
Как е в големите подобни курорти ? Майорка и други такива. Как се процедира там? Ако някой е ходил да сподели.
56
2
 
9
 
! Отговори
еди кой си преди 5 години
Който иска джангър - да си завре слушалките в ушите и да не пречи на другите!!!
55
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валери е прав за шума,тази кокошка изобщо да не се опитва да гази закона!Тези двеста и няколко оплакали се са само малък процент от недоволните от шума,кой ще плаща за провалените почивки на хората,на туристите,заради шума?Да си изолират заведенията или да ги преместят далеч от местата за нощувки!Има и живущи,персонал,който също има нужда от почивка.
54
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подкрепям СимеоновКОГАТО ЧОВЕК ОТИВА ДА ПОЧИВА МУ Е НЕОБХОДИМО СПОКОЙСТВИЕ.АКО НЯКОЙ ИСКА ДА ВИЛНЕЕ МЯСТОТО НЕ Е В КУРОРТИТЕ ЗА ПОЧИВКА.ДВЕТЕ НЕЩА НЕ СА СЪВМЕСТИМИ И ТРЯБВА ДА БЪДАТ НА РАЗЛИЧНИ МЕСТА.
53
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия ментеливи патриопати ще се запомнят с акциите на Тихомир из черноморието...
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеонов плаши с оставка, не срещал подкрепа в борбата с шума------------------------------Защо не плаши с оставка заради спрените промени в НК даващи право на хората да стрелят по крадци ?Защо не плаши с оставки заради спрените променти в закона за хазарта забраняващи масовото му рекламиране
51
5
 
8
 
! Отговори
Илиян Бъчваров преди 5 години
До ТАНАСТанасеее, страхливци са тия които 10 години не направиха нищо срещу страхотния шум до 5-6 сутринта. Страхлив е и този които коментира и не си пише името..
50
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха дано, ама надали...ше падне гоУем смех!
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плаши кучето със салам , мислиш че като я подадеш Боко ще те остави като Теменужка и Бисер едва ли, ще си същия като онзи Антон Тодоров
48
8
 
10
 
! Отговори
ТАНАС преди 5 години
Този страхливец никога няма да си подаде оставката че повече никога няма да е Вице и ще гледа от страни софрата и ще му текат лигите.
47
3
 
25
 
! Отговори
Подкрепям го ! преди 5 години
Нека да се веселят ,но с нормални децибели , този тътен тресе със сила поне 3 Рихтер е не човешки . Това е някакъв мазохизъм и садизъм.Не може за "кефа" на хиляда човека да съсипеме най-хубавата ни ивица Слънчев бряг ,та и част от Несебър.Това не е музика,не е изкуство,не е концерт - само зловещ тътен.
46
10
 
12
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Е, хайде, от кога я чакаме тая оставка! А дано!
45
0
 
18
 
! Отговори
ууу преди 5 години
В момента 3.03 часа - заведение на МИТ до спирка "Акациите" - Варна озвучава с басове квартала.
44
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С едно изречение - тоя не става..
43
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте на селяндурка малко власт,и му гледайте сеира..