БСП vs. ГЕРБ: Убийства, грабежи, измами...

Сблъсък на позиции между Петър Витанов и Десислава Атанасова
21 юни 2018 11:15,
30

БСП внесе в парламента втория вот на недоверие към кабинета "Борисов 3". Този път темата е "Сигурност". Според опозицията случващото се в държавата през последните месеци е преминало всякакви граници.

"Престъпленията се увеличават. Провалът в сектора е налице. Бягството на двамата затворници, последвалата стрелба в Ботевград, ежедневните грабежи, убийства, излючително високият ръст на битовата престъпност са само част от доказателствата, че това правителство не се справя", коментира в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR депутатът от БСП Петър Витанов.

По думите му основната цел на внесения от левицата вот на недоверие е да бъде намерена по-широка подкрепа сред депутатите в Народното събрание, както и те да бъдат убедени в провала на правителството в областта на сигурността.

"Един вот на недоверие винаги е възможност за опозицията да насочи обществения фокус към неврологични за гражданите проблеми и да се търси съвместно решение", подчерта Витанов.

Мотивите са изложени върху 17 страници. Сред аргументите са и телефонните измами, и пререканията между министъра на туризма Николина Ангелкова и вицепремиера Валери Симеонов.

Гласовете на БСП и ДПС обаче едва ли ще бъдат достатъчни, за да мине вотът, тъй като за сваляне на правителтвото трябва да гласуват повече от половинта народни представители, а двете партии имат общо 107 гласа.

"Това е поредният несъстоятелен вот на недоверие към кабинета. Той цели позициониране на силите в Народното сабрание.

Аргументите за него представляват странна компилация от Facebook или интернет публикации, социологически изследвания и разговори", отбеляза народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Пред Bulgaria ON AIR тя коментира още, че в системата на МВР има както политическо, така и професионално ръководство и случващото се е ангажимент преди всичко на професионалното такова.

Това е вторият вот на недоверие срещу кабинета "Борисов 3", който БСП внася. Предишният беше за провал в политиката за борба с корупцията. Той бе отхвърлен от парламента на 25 януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
35
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До .....НА УМРЯЛА ЦАЦА Да, това е Десито от Дулово, народна представителка от Северозапада сега, защото е неизбираема по нейния край-познават я добре там.Живо потвърждение на поговорката "Да ти имам оная работа-министър ще стана!!!"Нахално и злобно същество, личи си по лицето, осанката, изказа. През живота си със собствен труд и мисъл не е изкарала и 5 лева, вижте и биографията-винаги е имала ракета-носител.
20
1
 
40
 
! Отговори
.....НА УМРЯЛА ЦАЦА преди 5 години
ОООООО, ТУЙ ДЕСИ ДУЛОТО ЛИЙ ????????
19
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм фен на БСП, но нещата наистина са зле. Нищо не е сигурно и не създава усещане за стабилност- нито сигурността, нито образование, нито здравеопазване, социална система или отбрана...Виновните не се търсят и не се наказват. Страната ни е в окаяно положение. Достатъчно е само да гледаш репортажите в сутрешните телевизионни блокове и ти става ясно колко сме добре. Или да питаш младите, които бягат, или тези, които вече са навън, защо няма да се върнат.
18
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Споко бе, веднага щом свършат парите за крадене Бибитко сам ще се откаже, иначе той отдавна е абдикирал от управлението на държавата
17
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от БСП са пропуснали и некъдърните калинки от администрацията които са ни налазили вече 10 години
16
22
 
40
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
БСП-то и ДПС-то ограбиха българският народ и минираха пътя на развитие на България! Мините са добре познати на всички-АЕЦ Белене, КТБ, Цанков камък и т.н.Заедно с Костов поставиха в незавидно положение всички последващи правителства за години напред. Умело ни въведоха в тясна икономическа зависимост от Русия и руските олигарси!Правителствата на Борисов дълго вадеха (и ще вадят) горещите кестени, хвърлени в огъня от гореспоменатите субекти.
15
2
 
50
 
! Отговори
комуняги-убийци!!! преди 5 години
До серенгетиДокога Десислава ще я гледаме толкова напудрена и нарисувана?
14
4
 
42
 
! Отговори
Дръндер преди 5 години
До Бсп са гадовеТе са гадове, но ти си или *** или ***. Нищо не преекспонират всичко това е вярно. При положение, че бат ти Тиква е бивша мутра що не усмири престъпниците? Сигурно има защо а? Айде моля ти се! И тая *** Десислава Атанасова уволнената министърка на здравеопазването. На нея устата и става само за едно, но няма да го споделя тук. Доводите и, са ***.
13
1
 
48
 
! Отговори
до 5 преди 5 години
Единствена логична причина да държи тези противни хора на фронтовата линия явно е, че имат негови кирливи ризи скрити някъде.-Възможно е с художествени измислици.
12
27
 
40
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
червените кратуни, кога и къде не е имало престъпност. Нищо особено не се е случило, но вие имате мръснишкия навик да преекспонирате всичко, което ви е угодно. И да питам ако вие дойдете на власт ща намалите престъпността ли? Щото ние помним.
11
6
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, щом Банкянският Тиквун Е РАЗПОРЕДИЛ Дуловската Деса (Умното) да отстоява позицията на ГЕРБ ... Всичко е ясно.Абе, толкова ли нямате нещо по-умно да излезе на диспут с БСП-то, ами сте сложили тази с интелектуален капацитет под този на Цвъки?
10
6
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДеситУ от Дулово се изказа, no comments.....
9
6
 
62
 
! Отговори
Лаик преди 5 години
България бавно,но сигурно загива...
8
6
 
60
 
! Отговори
Комундета крадливи преди 5 години
Не съм комунист,но прав изнавам че правителството на Борисов не се справя с престпността,а и самото то дпринася за това. Вижте какво става в общините където кметовете са от тях. Огромна корупция и далавера,много хора плачещи за затвора. Борисов няма воля да се справи с тях и неговия електорат романите. Последните крадат като за последно,такова чудо даже и при Жан А денов не е било. Провал за Бойко и във външната политика и най вече Южен поток. Само за него той трябва да е подсъдим. Ако *** о
7
4
 
63
 
! Отговори
нямат срам преди 5 години
Какво разбира тази провалила се бивша здравна министърка от сигурност и ред,по нейна вина у нас здравеопазването е в колапс и хората мрът като мухи.....
6
29
 
36
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
Хаха тва с Цветанов и не знам си кой дето Бойко трябвало да разкара го говореше още Костов и много други разбирачи като тебе. Бойко си е номер 1 вече 10 години а къде сте вие?
5
5
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Бойко разкара Цветанов, Цачева и Атанасова, ще си вдигне рейтинга до небето и ще е премиер още дълго време. Единствена логична причина да държи тези противни хора на фронтовата линия явно е, че имат негови кирливи ризи скрити някъде.
4
29
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам място където няма престъпност!!!!!Не съм адвокат на ГЕРБ,но ми е интересно,как "аджеба' пък БСП ще оправят това......може би с вълшебната пръчица.И ще настане едно светло бъдеще!!!!!!!!
3
31
 
42
 
! Отговори
D. преди 5 години
Няма ли най-накрая тая малоумщина с вота на недоверие да спре. Живея в Лондон и престъпността се е увеличила двойно сравнена в миналата година и такива истерии няма - хората търсят изход и опитват варианти. Същото е и в други страни. Вместо вот на недоверие не може ли да вложат тази енергия в нови предложения и тяхното популяризиране в медиите ако са наистина добри. Само плюене и сочене с пръст.
2
3
 
63
 
! Отговори
серенгети преди 5 години
Десислава Атанасова - BG Чичолина е на всяка манджа мирудия