БСП: Един учебник за един клас по един предмет в цялата страна

Сега имало шокиращи неща в учебниците
85
БСП: Един учебник за един клас по един предмет в цялата страна
Снимка: БСП

Един учебник за един клас по един предмет в цялата страна, преглед на съдържанието и довеждането му до разбираемо и отговарящо на възрастта на учениците и възпитаващо в родолюбие. Това поиска лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Ковидкризата има своите последици за икономиката, за безработицата и ниските доходи, но сложи своя отпечатък и върху образователна система, отсече червената шефка в декларация в НС, цитиран от пресцентъра на БСП.

Според нея кризата доказа необходимостта от използването на компютри, обучение в мрежата, достъп до интернет във всяко населено място.

„Безспорно бъдещето е на дигитализацията и използването на високи технологии в процеса на обучение, но не по-маловажно от това как учат нашите деца, е въпросът – какво учат. Готвейки нашата програма с екип от учители, читалищни дейци и интелектуалци, направихме преглед на съдържанието на българските учебници. Вътре има шокиращи неща, които осакатяват подготовката на нашите деца“, настоя Нинова.

Според нея учебниците са написани сложно и неразбираемо, историческите факти са изопачени от политически интерпретации.

„Славата на българския народ е принизена, а неповторимостта на българските класици, които са преведени на десетки езици в цял свят е сведена до унизителни битовизми. До тази подмяна на истината и унижението на българщината, ние - българските данъкоплатци и граждани, плащаме между 50 и 60 милиона за учебници“, каза тя и настоя, че това трябва да се промени.

Нинова отсече, че образованието е приоритет в програмата на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
1
 
! Отговори
Лицемери преди 3 години
Родолюбие? Ами вероучение? Тази държава ще се напълни с дже"'дъри и ***"али, пука ли му на някой за морала в децата?Естествено, че не, как ще бъдат управлявани иначе...
70
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Права е Нинова - един учебник по всеки предмет, за всеки клас! Производството на учебници се превърна в доходоносен бизнес! Нито учителите, като изключим участващите в списването, нито учениците, нито обществото имат полза от изобилното учебникарство. Още по-малко самото знание за света...
69
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
" направихме преглед на съдържанието на българските учебници. Вътре има шокиращи неща "Защо чак сега прочете учебниците бе Нинова ?Този проблем е от десетилетия.Ааааа, да, сега наближават избори.Ако те е интересувало образованието, мнооого отдавна е можело да настояваш за разбираемо съдържание в учебниците.
68
0
 
1
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Дядо СоциЩо тъй, ба? Ко те излъга сега? - че Нинова е свет?...Е-е-ми не е, па! Що да чиниш...Он да не й е светил, значи...Ми..не знай, чиляко...
67
2
 
1
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Разбира се, тотално едни и същи - според Нинова!...Тези хора не научиха нищо през този свой живо-едно си баба знае, едно си бае! Учебникът не е нещо формално: той може да варира от съкровищница до хартийки за самолетчета..Разбира се, че трябва да се дават възможности на много автори да предлагат свои варианти на учебници, за да имат учителите своя избор! Иначе информацията там трябва да следва учебните планове и да съдържа зададена база данни, но избор трябва да има за да имаме хубави учебници
66
4
 
3
 
! Отговори
а бе,човек преди 3 години
До ИвановГерб са ВАШИ ФАШИСТИ,бе!:))
65
1
 
4
 
! Отговори
сетила се мара преди 3 години
Когато ви разправят,че няма политик,който да мисли за народ и държава,вие се разчеквате от минуси!Е,от това по-голямо доказателство какво искате?
64
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тя се е загрижила за образованието колкото за ланския сняг. Какво значение има какъв ще е учебника, след като е известно, че онлайн никой не учи? И в същото време захаросани приказки, колко хубаво и прогресивно било че скеледващото поколение благодарение на високите технологии ще е с iq на ***
63
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Госпожата от Крушовица се взе много насериозно. Единственото, в което успя е, че разчушка партията из основи. Сега от София, Пловдив, Перник, Варна не щат и да чуят за нея. Крушовишка ***...
62
6
 
1
 
! Отговори
Иванов преди 3 години
Госпожо Нинова, а прави ли Ви впечатление като опозиция, че децата не ходят на училище вече втора година??? Така че преди да говорим за учебниците, да вземем да ги пуснем на училище! А *** по-долу, които говорят за комунизъм и КПСС, да помислят малко и за фашизма, че май вече направи 30 години на власт!!!
61
3
 
0
 
! Отговори
Баба преди 3 години
Тоя дето пише че е учил за конгреси и основи на комунизма сигурно го е учил в карлуково.Учеше се много малко 1 семестър в университета.И така да си вземе тапията от лудницата84704
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо за Техноимпекс да кажеш,най добре е да напишеш един учебник на сина на призидента вие сте си лика прилика.На народа пари харчите.Предлага ме да ви се спрат депутатските заплати собидирането на партийте колко ще ни глозгате.Да се премахне таз обирническа конституция и България да върви напред.Вие не сте ни нужни.
59
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнгеловНе сме учили история на БКП или КПСС през соца,колко пъти да ти го повтарям?Учиха го партийците и комсомолците,които се натягаха и подмазваха за служби и други привилегииЕдиния ми дядо е бил антифашист и убит през соца,но такива работи никога не сме учили, ако бяхме учили,щях да знам нещо,а аз сега гледам клипове за този период в Тубата и тепърва научвам какви събития са се случвали тогава.
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
58 в гимназията в 11кл. се учеше " научен комунизъм ".Говоря за 1974г.Не те знам кога си учил ,но до 1989г.имаше пионери и комсомолци. Това което учехме на ниво бяха природно-математическите науки.Историята е спорно в предвид водещата роля на БКП.Щом не си бил и комсомолец сигурно от първи клас си "десидент".
57
2
 
3
 
! Отговори
Митко Любопитко преди 3 години
Ама как така 2 Тогава как всяка година знайни и незнайни наши хора ще папкат парички от нови учебници ?!
56
2
 
4
 
! Отговори
Ангелов преди 3 години
До АнонименВероятно си позабравил как в гимназията се изучаваше Основи на Комунизма а във ВМЕИ История на БКП, Политикономия, Научен Комунизъм и държавен изпит по тези дисциплини.
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАло корените къде и какво си учил ,дори в гимназиятах учихме и "Анти Дюритг" ,освем историята на БКП,КПСС и др. Най ни мъчеха с конгресите.Тада си дойда на думата сигурно си учил да 8кл.--Не учих само до 8 клас,явно ти си бил партиец,затова си учил история на БКП,аз нямам нищо общо с БКП ,нито с Комсомола и в нормалните училища не учехме такива партийни глупости,нито в Гимазията,нито в други училищаУчехме история на България и Европа,География на света,Общество и право,Естетика,к
54
1
 
9
 
! Отговори
Nobody преди 3 години
Никога не съм симпатизирал на БСП, но тук г-жа Нинова е абсолютно права.Детето ми е ученик, и съм потресен от глупостите в учебниците по отношение история, география, българси език. Купища допълнителни тетрадки и пособия, в които не е нужно да пишеш, а само да заграждаш верния отговор. Бавно и методично се създава бъдещо неграмотно поколение.
53
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе, никога не сме имали изучавне на историята на БКП или КПСС, нито в средното, нито в основното, нито във висшето образование през соца, само членовете на партията си я учеха сами и даже изпита им беше само да(минава) или не(не минава),нямаше и оценка!Учехме българска и европейска история,география на света(като в географията влизаше и всичко от-до за всяка държава по света),но политически глупости никога не сме учили през соца!
52
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая откакто излъга че ще става доброволка-санитар, вече не и вярвам на нищо, което каже.