PR експерти с визия: Експерти за министри, без политически пристрастия

Как да изглежда следващото правителство, коментират Киряков и Бехар
11 юни 2021 14:47, Петя Славова
30

"Стартиращата предизборна кампания ще мине под знака на реваншизма, в опит всички да се противопоставят на служебното правителство". Това прогнозира в студиото на "България сутрин" PR експертът Даниел Киряков.

Според него, ако на 4 април мотото е било "всички срещу ГЕРБ", то сега всички ще бъдат срещу служебното правителство. Но не е убеден, че избирателите ще се ориентират правилно в посланията, които се отправят.

PR експертът Максим Бехар заяви, че не вижда реално обединение в ляво и в дясно.

Още по темата

"Това, че двама-трима кариеристи са се присъединили към една или друга партия, не вярвам да има особено значение за избирателите. Нищо ново и интересно няма да се случи. Това са едни и същи играчи с едни и същи изтъркани послания и призиви. Единственият начин да се върви напред е да се седне на една маса и да се види какво обединява тези политически партии", коментира Бехар.

Той подчерта нуждата от създаване на честна и справедлива околна среда за бизнеса, за да може той да просперира. Според него всички политически партии трябва да седнат заедно и да се обединят около 5 или 10 важни неща.

"Да сложат експерти за министри, без политически пристрастия – само така ще вървим напред. Единственият начин е не да се обединят всички срещу някой, а да се обединят всички за България", каза Бехар пред Bulgaria ON AIR.

Колегата му Даниел Киряков добави, че за развитие има нужда от подреждане на трите „б“ - България, бизнес, благоденствие. На мнение е, че обединението при патриотите няма да доведе до нищо положително за тях.

"Те се опитват да останат в политическата конфигурация, да минат 4% бариера, защото доста пари се изляха в две отделни кампании на предишните избори и резултатът беше трагичен", заяви Киряков.

Максим Бехар е убеден, че скандалът около изказването на Мустафа Карадайъ в Турция няма да има особено отражение на изборите.

"ДПС си имат електорална маса, която гласува вече 30 години за тях. Всички знаем, че ДПС е подкрепяна от Турция, явно или не. Където и да търсим различни случки от политическите сили, не може да има някаква особена разлика. Може Слави да изпревари ГЕРБ, но те така или иначе са един до друг“, обясни Бехар.

Двамата PR експерти са убедени, че рано или късно в страната ще започнат да се случват хубави неща.

"Когато човек е в безизходица, когато България има риск да загуби чуждестранни инвестиции, когато няма условия за добра бизнес среда, за да може да се работи нормално, ще бъде направена промяна. Когато се види, че политическите партии не могат да родят нещо, в безизходицата ще трябва да седнат на една маса", убеден е Бехар.

Той коментира и посещението на Лаура Кьовеши – определи го като интересно и знаково.

"Може би тя или ЕС искат да ни кажат – сложете си ред в градинката, бъдете сигурни, че ред ще има. Дали тази година или другата - ще има, защото има огромно количество хора, които искат да живеят добре и да успяват в живота и бизнеса", отбеляза Бехар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Русенец преди 2 години
Съгласен, че трябват експерти. Точно това се очакваше от служебния кабинет, да е експертен. Но уви не стана. Напротив уволниха или пенсионираха експертите /проф.Кантарджиев/. Новите назначения не са експертни. А когато злобата е водеща - не може да се очаква експертност. Ако се очаква експертност от Христо Иванов, Атанасов, Манолова, Корнелия, Бабикян - да чакаш писмо от умрял. Или да вярваш в "професионилизма" на Рашков или Минеков. Нали гледахме този филм. Комедиен водевил.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бедността в България е страховита, а старите хора ги подбишкват като пречещи . Може и трябва обаче да се осигури работа за желаещи стари хора, за да смогват да си плащат сметките и лекарствата и да им остава и за по-свястна храна. Нали, журЕ? Завишените за тоя дето духа доходи може и да се поорежат. Засега това е начинът. Имал бил десет апартамента и осем къщи и илиони заврени намсикъде. Колко живота ще живееш ти бе?
9
1
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Уф, и тези са избълвали един куп празни приказки за единение, благоденствие, светло бъдеще. Тази плоча я въртим от 30 години и все се случва обратното.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо градивно от 11 юли не се хабя да очаквам. Пътеводният знак е към чегъртане, а какъв нов пласт ще бъде намазан отгоре, кказва ли ти някой.Във всеки случай - кърпеж, кръпка до кръпка.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почти не остава съмнение, че г-н Бо ж ков ще е в РБ за 11 юли. Сметките за хотела в дубай стават проблем.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
11 юли - впечатляващ с хип ерна ду ти ток и парно на ползу роду само 10 дена преди това. 11 е във внимателен синхрон с 10. 11 ное, 11 септе.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До вчера Певец - Днес Политик - това е смешно - нека сложим миним уславия за политик--например без военни или задължително заемал десет годин обществен ръководен пост
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев Божков Слави БСП имат еднакава цел да съборят Бойко Борисов група съмишленици в борбата срешу демокрацията - за това САЩ ги удари по ПАРИТЕ
3
0
 
4
 
! Отговори
Krom преди 2 години
Максим Бехар е прав! Ако трябва да го кажем - "нови" бардаци със стари труженички. Пробутват ни претоплени манджи с вкус на гренясало. Това поколение политици трябва да изчезне въобще от политическата сцена - амортизирано, доказало невъзможността си да роди нещо жизнено. Но няма да стане така. Ще се вкопчат докато някаква външна сила не ги отнесе. Няма да формират устойчиво правителство и на тези избори. Твърде алчни, самовлюбени и неадекватни. Но да видим.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, което е в момента е някякъв кошмар от времето на соца. Дай боже никога повече.За Резидента пък да не говорим.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да сложи експерта по вдигане на революции за министър на Войната