Божанов: Електронизацията ще подобри инвестиционната среда

Тя ще намали корупцията и ще позволи правенето на политики
23 дек 2021 18:50, Красимир Ангелов
17
Божанов: Електронизацията ще подобри инвестиционната среда
Снимка: БГНЕС

Днес се срещнах с Камарата на архитектите в България и обсъдихме електронизирането на целия процес по инвестиционно проектиране. В момента документацията се подава на хартия в кашони, изисква печати и виси в мазета. Съгласихме се, че е крайно време това да спре, заяви в профила си във Facebook министърът на електронното управление Божидар Божанов.

Електронизирането на процеса ще изисква както изграждането на система, така и нормативни изменения. Ангажирах се в най-кратки срокове да се заемем с тези задачи, съвместно с министър Гроздан Караджов.

Електронизацията и тук не е самоцел - тя ще подобри инвестиционната среда, ще я направи по-предвидима за местни и чуждестранни инвеститори, ще намали корупцията и ще позволи правене на политики, основани на събраните данни в структуриран вид, добавя още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Ха ха ха ха ха ха ха преди 2 години
Аааааа ха ха ха ха ха ха. Оооооо хо хо хо хо. Хе хе хе хе хе хе хе.
14
0
 
2
 
! Отговори
Глупости преди 2 години
ПАРИ ПОД МАСАТА -----ВИНАГИ ЩЕ ИМА!!.....ТРЕБВА ДА СИ МНОГО ЗАЮХАН , ЗА ДА СИ ВЪОБРАЗЯВАШ , ЧЕ ТАЯ МАНДРА ЩЕ СЕКНЕ ..ХА,ХА,ХАААА..ПРОСТО НЕМА НАЧИН!
13
2
 
13
 
! Отговори
МИО преди 2 години
Министерство на илюзиите и обещанията.
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По интересно е какво мисли БОЖИНОВ, Валерката по темата! Струва ми се, ще излезе по-компетентен
11
3
 
8
 
! Отговори
В. преди 2 години
Нищо подобно. Просто проблемите ще се трупат. Това се вижда навсякъде по света.
10
2
 
7
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Електронизацията ще влоши драстично инвестиционната среда като направи икономиката изключително крехка - всяка авария може да доведе до масов глад и или блокаж на цялата икономика. Освен това електронизацията създава отлични условия за много повече корупция и абсурдни и ненужни регулации отколкото сега.
9
1
 
2
 
! Отговори
тъй преди 2 години
До АсанМен щеше да ме е срам, ако имах "вишу" образование. И точно защото в България висшето образование бе принизено до "вишу" по всички параграфи, съм радостен, че Божанов няма такова!
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни глупости.
7
1
 
10
 
! Отговори
Божанова Калинка преди 2 години
До алооооо Правилно питаш кой? Само на бизнесмени, ИТ псевдо иновативни калинки ще заграбят парите и наистина НЯМА ДА ИМА КОЙ нито ХОРА нито ПАРИ. Тоя Божанов ще кара хората по Интернет Онлайн от Чужбина да си поръчват храна щото няма да има в България.
6
3
 
12
 
! Отговори
ИТ Калинка преди 2 години
Това е новата Калинка поставена от новата власт с парашут отгоре. Един блогър нищо не е умее освен да разправя празни приказки.
5
4
 
8
 
! Отговори
алооооо преди 2 години
а кой ше оре , сади , жъне , кой ше пече хляба ?
4
5
 
12
 
! Отговори
България преди 2 години
В основата си е селско-стопанска държава и земеделието фермите трябва да са в основата на икономиката и прехраната на не толкова голямата ни държава. Срамота е да не можем да се самоподдържаме и изхранваме. Чиповете и Кода не хранят хората. Не можем да бъдем без собствено производство храна, енергия тоя Блогър Божанов е ала бала дръж ме за хххххх
3
3
 
9
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Тоз Божанко само на 34 г. и завършил само колеж ... нема вишу образувание ама грантаджия от Да България :)))
2
2
 
5
 
! Отговори
Писна Ми преди 2 години
Видяхме структурираните данни когато изтекоха от НАП на куп над 5 милиона Български ЕГН-та и собствености и доходи още си пазя архива с всички данни на компютъра и съм си ги качил насам натам за всеки случай, айде сега тоя път абсолютно всички данни на 1 място искам та като изтекът отново да си ъпдейтна сегашния архив. Успех.
1
6
 
3
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Дългерин без папка с чертежи може ли да бачка бе другарю от Харвард ? :)))