В здравеопазването и енергетиката се генерирали непрекъснати кризи

ГЕРБ заложили много мини в някои сектори
35
В здравеопазването и енергетиката се генерирали непрекъснати кризи
Снимка: БГНЕС

Два сектора трябва да бъдат наблюдавани отблизо от премиера – „Здравеопазване” и „Енергетика”, тъй като не генерират постоянни кризи. В единия от тях – енергийния, има заложени мини. Това заяви съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов пред Нова телевизия.

Според Атанасов е „абсурд” председателят на КЕВР Иван Иванов да участва в саботаж.

„Той е изключително почтен човек. Много висок експерт е. Тази независимост на КЕВР е и резултат от фигурата на Иван Иванов. Може би министър-председателят не го познава и е подведен”, заяви Атанасов.

Според него премиерът трябва да обърне внимание какво се случва в държавните дружества в енергийния сектор. „Какво се случва в „Булгаргаз” и Енергийния холдинг. Там бяха заложени мини от предишните управляващи. Те трябва да бъдат прегледани внимателно и тези мини да бъдат разчистени”, заяви Атанасов. „Трябва да питате Борисов за 12 години къде е неговата диверсификация. Как успя за 1 година да прекара тръбата от Русия за Сърбия, а за 12 години не успя да направи връзката Комотини-Стара Загора”, попита още Атанасов.

„Липсата на диверсификация и обслужването на руския енергиен интерес в България ни доведе до това положение, в което се намираме. Основната причина за повишаване на цените в България е затягането на конфликта в Украйна и Путин използва енергийните си лостове за натиск върху европейската общност”, заяви Атанасов.

Относно разследването на аферата „Хемус”, Атанасов заяви, че Бойко Рашков не може да е свидетел по делото.

„Това е активното мероприятие, с което искат да кажат на Рашков, че ще го извикат и ще се подпише под протокол, че няма право да разпространява информация, която знае”, обясни Атанасов.  

„Ще търсим начин да се разсече възелът между Прокуратурата и МВР. Това противопоставяне е против обществения интерес”, каза Атанас Атанасов.

Той коментира и предложението на Слави Трифонов да дадем зелена светлина на Северна Македония за членство в ЕС, но ние да бъдем приети в Шенген и да паднат визите за САЩ.

„Членството на Северна Македония в ЕС е важна тема за България. Трябва да се отнасяме сериозно към този въпрос и да защитим националните ни интереси. Трябва да се изпълняват договорите”, заяви Атанасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Нина преди 2 години
М.а.л.о.у.м.н.и.ц.и .т.е които докараха на власт тези несретници, защо не споделят как се чувстват, добре ли живеят ? Защото тяхната отговорност изобщо не е малка.
23
1
 
3
 
! Отговори
Спомени преди 2 години
Сега виновни са ГЕРБ. Преди тях бяха комунистите, а преди тях фашистите. Още по-преди турците и преди тях византийците. Май проблема е че у нас сегашната глупост се оправдава с минали управници.
22
0
 
2
 
! Отговори
Икономист преди 2 години
Генералът гном се прави на много висок от парламентарната трибуна. Вместо да казва къде има мини, да ходи да ги обезврежза. Може да вземе за помощници и други генерали като Борисов, Гяуров, Мутафчийски и подобните им. Честито на депутатите, които ще изплащат облигационния заем на трите му правителства. Колко избори ще има през настоящата 2022 г. Само това не ми е ясно. Сигурно ще има нов и пореден рекорд от гласувания. Субсидийките свършиха, а от БНБ-то не им дават нови заеми.
21
0
 
3
 
! Отговори
ха-ха-хи преди 2 години
Гном изправи се и изцвили и отрони със сетни сили: "Оставете ни човека Иван Иванов на мира....он е изключително почтен човек. Много висок експерт е-1м. и 80 см.....Кой не скача е червен....!
20
2
 
4
 
! Отговори
питам преди 2 години
още колко години ще ви бъде виновен бойко?нали сте на власт - действайте!ама вие сте некадърници и ще пати тоя глупав народ от вас
19
1
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Червен г ном
18
1
 
8
 
! Отговори
В преди 2 години
Май тия кризи ги залагате вие, приятелчетата на Хилари.
17
3
 
5
 
! Отговори
изнервен преди 2 години
Уф, айде пак ГЕРб са му виновни на този. И за неговата констипация сигурно.
16
1
 
5
 
! Отговори
Ръйййййй преди 2 години
Като е нужен зеленият сертификат защо тогава парламента не си го сложи и на тях затова действайте и го махайте и за населението не се правете на слепи
15
1
 
1
 
! Отговори
Ггггггфьз преди 2 години
Зеленият сертификат е излишен той трябва да се премахне действайте
14
0
 
2
 
! Отговори
Хйхйййхх преди 2 години
Премахнете зеленият сертификат още на 5 януари Парламента да не се прави на сляп а да действа и да премахне зеленият сертификат
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей ,този откри топлата вода! Заложили били мини ГЕРБ! Ами , ти къде беше ? Та, нали бяхта заедно с гробарите в едно правителство!
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами нали искате да управлявате, справяйте се с кризите. Защо беше толкова зор да ги смените и сега нищо да не правите, защото видиш ли имало кризи.
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
днес да не някакъв рапортен ден на Костовистите, самият заврян зет се изказа, малкият г ном разсъждава за неща, които не разбира, остава след малко и за Бойкикев да ни информирате или то е в скромното си апартаментче в Белгия за празниците
10
6
 
8
 
! Отговори
Да попитам преди 2 години
Има ли някоя област, в която радевите червенорадевичевчета да не генерират непрекъснати кризи ?
9
1
 
12
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Кога, най-после, ще изчистим БЪЛГАРИЯ от зловещите следи на държавна сигурност?
8
4
 
15
 
! Отговори
you преди 2 години
Няма такива противняци като Тоз Атанасов,Хр.Иваноф,Корнелия,Трифонов.Само злоба и ненавист в тези хора.Атанасов и дамаджаната освен да пият и да се занимават с Борисов,друго не могат.Само приказки,без нито едно доказателство.Корнелия само обещава ,ама не дава и не може.Чалгаря сърдитко дреме по цял ден у фейса и ако му светне някаква мисъл пише.Щото на живо му е трудно на човека.
7
2
 
10
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Това са най вредните сбрани от кол и въже партийки, които рушат под външни команди от шорош 32 години България! Дори герберастите бледнеят пред тях!Тия до един са за доживотна почивка по лукс хотелите, които скоро ще се отварят...))
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продай България мерси.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В здравеопазването има криза защото нищо не е актуализирано няма себестойност на лекарски преглед иначе всичко се увеличава там където има застой от години е в здравеопазването