Любомир Дацов: Външни фактори са в основата на инфлацията

В рамката на бюджета има правилни стъпки, смята финансистът
22 фев 2022 21:55, Красимир Ангелов
14

"В момента рамката на бюджета е страхотно нарушена. В среда сме на много рискове и неизвестни, но вътре има правилни стъпки. Върви се към това, което се нарича ефективност. Не мисля, че ще има коренни реформи през юни месец. Нелогично е да променяш данъците по средата на годината", коментира финансистът Любомир Дацов в студиото на "Денят ON AIR".

Той посочи, че е старо правило, че ако искаш да правиш социална политика, трябва да го правиш през разходите.

"Този бюджет в момента няма кой знае какви изменения. Всички изменения, които се направиха миналата година, избиват сега. Ние сега имаме 6-7% дефицит над нормалното, което сме поддържали последните години", смята финансистът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му политиката засилва инфлацията. "Имаме външни фактори в основата на тази инфлация, но даваме всичко от себе си, за да я допълним", каза още експертът по финанси.

Какво още каза Любомир Дацов вижте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
45 преди 2 години
Факторите са два , Румен парцала и Киро простото(***), други няма.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ей колаборационисти , махнете борсата , амерканците това им беше целта да им купуваме азрб втечнен газ на петорна цена /амер фирми са там/
7
1
 
1
 
! Отговори
Смешници преди 2 години
Продължавайте да ръкопляскате на Америка. Скоро газта и петрола ще ви халират макото икономика, която имаме. По селата с волове и коне, в градовете с файтни и конски трамваи.
6
1
 
2
 
! Отговори
перко преди 2 години
Стига сме отчитали само външните фактори! Защо не се отчитат вътрешните фактори? Това правителство е пагубно за България.
5
0
 
6
 
! Отговори
Мислещ преди 2 години
основният износител на инфлация са САЩнапечатаните , необезпечени трилиони зелени хартийки ще бъдат разменяни за реално Наши стоки и сулугипод наши имам предвид всички , които се подчиняваме на Дейтънския диктатсовен инфлация САЩ изнасят и нестабилност- все пак да имаш 80 000 000 вътрешни терористи не е шега работаединственото , което САЩ не са сапособни да изнасят е ... демокрацияне можеш да изнасяш нещо дето го нямаш в наличностне си го имал и няма условия да го придобиеш и в бъдеще
4
2
 
6
 
! Отговори
Мхм преди 2 години
ДДС на храните е намалено в повечето страни. В Турция го направиха временно нула заради скока на цените. Това се прави за да може да не се лишава никой от най-необходимото, за нови бмв и пр в Турция е много високо, има данък лукс. У нас е 20%. За всичко - хляб и бмв-та нови. Ето това долу списващите как ще го обясните? Особена загриженост за бедните или равнодушие? Който иска хляб да си купи, който иска бмв - също. В Турция има хубав хляб за 20 ст. Субсидиран, но има.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На думи всичко давате, а на практика какво? Нищо не правите...
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Борисов беше на власт друго щяха да говорят от четворната коалиция.
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В другите държави е само 5-6% и има мерки като намаляне на еко таксите на горивата, намаляне на ДДС за тях и прочее, тук има едни лумпеени които се мислят за много умни.