Йорданов: Прокуратурата замита пореден случай

В момента имаме прокуратура, която е като военна организация, смята той
Обновена: 19 мар 2022 10:25 | 19 мар 2022 10:00, Александър Попов
169
Йорданов: Прокуратурата замита пореден случай
Снимка: БГНЕС

Сценаристът на Слави и депутат от "Има такъв народ" Тошко Йорданов коментира събитията около ареста на бившия премиер Бойко Борисов и снощното му освобождаване.

"Ако всички материали бяха стоварени по американскта правораздавателнаа система на 12 български граждани, които да преценят кой е виновен - със сигурност нямаше да се каже, че няма доказателства. За пореден път прокуратурата замита някакъв случай. Много отдавна прокуратурата трябваше да се задейства по този въпрос. Подобен е случаят за "Осемте джуджета". Такива неща се случват и то с участието на българската прокуратура", заяви пред Нова тв Тошко Йорданов.

В една цяла правораздавателна система, в която има право да решава дали да се задейства или не - в единия случай може да има натиск върху съответен гражданин, а в друг - прикриване на престъпление. Затова са крайно наложителни промените в тази част, трябва ни независим орган, какъвто ние нямаме, коментира още Йорданов..

По думите на Йорданов обществото няма доверие в институцията.

"В момента имаме прокуратура, която е като военна организация, с един човек най-отгоре, заяви Йорданов и допълни, че самата прокуратура така е структурирана, че главният прокурор може да спре всичко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
Йорданов , каквото и да "замита" Прокуратурата в България ,вече е без значение....Те попаднаха в "собствения си капан"...Европейската Прокуратура ще доведе нещата докрай....Тези доказателства ,които бяха представени са "НИЩО" на фона на всички доказателства ,които се намират там ,където ще им обърнат внимания...В България е валидно:"За кокошка няма прошка ,за милиони няма закони"!!!За кликата на ГЕРБ и компания въпрос на време е ,но ще има справедливо наказание...
139
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
Йорданов ,каквото и да "замита Българската прокуратура" - това вече е без значение ,те не осъзнават ,че попаднаха в "собствения си капан" и Европейската Прокуратура ще доведе нещата докрай .....Това ,което беше представено на "публиката" е само за "кукичка"....истинските доказателства са където трябва....Кой има доверие да предоставя доказателства на така действащата в момента Прокуратура,въпреки че и тези доказателства са достатъчни и дори по- малко ,ако някой друг простосмъртен беше обвинен!
138
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това жалко подобие на Берия и злобна версия на хобит пак ли се е изходило в медиите?Време е него да го уредят в кафеза или поне на диванчето до шефа му.Ще започнат да си компилират глупостите онлайн, след накрая пък ще си купят още седем телевизора да си гледат по всички телевизии хубавите мутри и да се самовъзхваляват като кукундрели денонощно.
137
0
 
1
 
! Отговори
Hm преди 2 години
Свидетелските показания на канадеца не са доказателство. Когато направиха арестите, се надявах, че са ги заковали, пък то се оказа кьорфишек.
136
0
 
1
 
! Отговори
лъжеш преди 2 години
До Анонимен - мале как лъжеш, "г-н божков" ли ти каза?
135
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И този ли иска креслото на Гешев? Много станаха на клона.
134
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Показахме на евроатлантическите партньори как българската прокуратура крие престъпниците, не търси доказателства, а крие доказателства. САЩ и ЕС са обявили българската прокуратура за "персона нон грата". Санкции ще има, докато не се реформира и освободи от зависимости българската прокуратура.
133
0
 
6
 
! Отговори
михаал преди 2 години
А БЕ тОШЕНЦЕ, от кога и ти тръгна с мечките дренки да ядеш.
132
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народен съд и конфискация на имуществото на Рашкофффф! И на Ниновите офшорки, бедната тя!
131
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоше, ти задмина чак и Възраждане по празни приказки и пъчене пред камерите.
130
0
 
9
 
! Отговори
Аз преди 2 години
БОСТАНСКОТО ПЛАШИЛО НА УЧИНДОЛСКИЯ ***, ПЛАТЕН ЗАЩИТНИК НА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ И УБИЙЦИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД........
129
5
 
8
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Всякакви пуделчета, поми*ярчета и всякакви мижитурки се опитват да лаят по Борисов, за да бъдат забелязани! Всичките , заедно с Фелдфебелът Радев, са напъват да светят с отразена светлина ! За нищо не стават! Най- смешното е, и Кирчо и Кокорчо да почнат да се набират за по-мъже от Борисов...Пародията е пълна!
128
2
 
12
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
ТОШКО ЧУДЯСЕ КОИ БЪЛГАРИ СА ГЛАСУВАЛИ ЗАТАКИВА КАТО ТЕБ.ХАРАКТЕРНИ ЗЛОБАРИ ДООБЯДМРАЗЕЩИ СЕБЕ СИ А СЛЕД ОБЯД ЦЕЛИЯТ СВЯТ НАЙНАЙГОЛЕМИЯТ *** СЕГА Е В ПАРЛАМЕНТА ТАКОВА ПАДЕНИЕ ТАКОВА ПАДЕНИЕ УЖАС ЗА КАКВА ПРОМЯНА БЪЛНУВАТЕШАРАНИ
127
4
 
13
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 години
СТРАННО Е ДА СИ ПИНЧЕРО-ПУДЕЛ И ДА ОПРЕДЕЛЯШ БГ НАРОДА ЗА *** !?!+?!? ВСИЧКИ ЗНАЯТ , "ЦИРКА " БЕ СГЛОБЕН ЗА ДА СЕ ОПЛЮЕ ПРОКУРАТУРАТА И ГЕШЕВ --- С НАСОЧЕНОСТ КЪМ ВСС ---НО Е ТВЪРДЕ УБИДНО ЗА ВИСШИТЕ СЪДИИ !!!!!!!!!!!!!
126
10
 
22
 
! Отговори
12345 преди 2 години
Тошко е едно малко боклуче! Да си върви на село да пасе магарето! Тошко срещу Бойко да тича ,няма да може да го стигне и ще му диша само праха! Кой е Тошко, че да дава акъли и да плюе един политик , който направи толкова много за България! Такива ,като Тошко са вече пътници! Съсипаха я тази държава за 1 година! Но народа си е виновен и сега си носи последствията! Такива като Тошко са на държавна хранилка и не им пука за хората! Рошльо с ехидна усмивка!
125
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом трoловете на ГЕРБ реват, значи Тошко Йорданов е прав.
124
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Славчовият Тошко - поредното БКП изпражнение!
123
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това и на Петков и на Тошко трябва да им се обясни малко. Не е важно какво знаеш, а какво можеш да докажеш в съда. Затова прокуратурата не повдига обвинения. Щото 2г ще се съдят, после ще загубят и пак ще викат "ей на няма прокуратура". Бойко не е толкова пpocт да остави доказателства за кражби. Всичко е изпипано! Затова по законен път няма да го осъдим. Тук трябва народен съд и конфискация!
122
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоше и за сценарист не ставаш.
121
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво замита не се знае, но вас със сигурност скоро Възраждане ще ви отнесе заедно с позитанковците...Чалгарщината няма почва тука.