Славчо Велков: С делегацията в Киев се извиняваме, че не помагаме с оръжие

Изпращането на оръжия за Украйна ще доведе до избори, вярва експертът
Обновена: 26 апр 2022 22:54 | 26 апр 2022 21:15, Красимир Ангелов
42

Призивът на премиера Кирил Петков за събирането на средства за Украйна предизвика разнопосочни коментари, повечето от които - доста крайни.

"Всичко това го определям като политическо недоразумение. Не може да има дарителски призив за нещо, което причинява смърт. Чрез войната не може да бъде решен мирен проблем. Ако светът се отърси от желанието си да води война и да въоръжава, диалог за мир е напълно възможен", заяви експертът по сигурност Славчо Велков в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
По думите му на изпратеното оръжие му се загубва посоката, защото то се изнася за една дестинация, а оттам намира друго място.

"И за заминаващата делегация за Киев няма единомислие. Идеята за делегацията е лично хрумване на премиера. Това е някакъв начин да се засвидетелства съпричастност към Украйна и да бъде поднесено извинение, че ние не сме им помогнали с оръжие. Премиерът се надява, че едно такова посещение ще сплоти коалицията", посочи експертът по сигурност пред Bulgaria ON AIR.  

Според него, когато има такива конфликти, бизнесът с оръжия цъфти.

"Не е трудно да се досетим, че въпросът с изпращането на оръжия за Украйна ще доведе до трус в коалицията и БСП няма да отстъпи. Едно такова гласуване най-вероятно ще мине в зала. Възможно е то да доведе до политическа криза и да се отиде в нови избори", изтъкна Славчо Велков.

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колегата. "Важното е да се избиват нечии комплекси" Не да се избиват хора, да си почешем егото нищо че сме 10% ние сме властта нас какво ни пука за вас...
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пирова победа. Как е днеска екскурзийката. Да не изгърмите. Носите ли си армаганите . Да не се затрийте. Да не стане некой фал. С нетърпение.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По телефона не е така ефектно! Отиването на крака ще се види от целия свят. Така ще се подразни още повече Русия, за съжаление, но народът кой го пита, важното е да се избиват нечии комплекси!
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отървахме се от руската зависимост но остава зависимостта от САЩ и новия господар Украйна.
30
6
 
3
 
! Отговори
Най-накрая преди 2 години
Най-после свободни от руската зависимост.Остава само да изпратим *** и костя израждането на фронта в Украйна.
29
0
 
2
 
! Отговори
Лллл преди 2 години
Излишно разкарване ! И моля : напишете ми , има ли в България *** да отдели заплата за оръжие за война , която не е наша ?
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като ще се извиняват, има телефони. И да го правят от първо лице единствено число. Не е нужно цял самолет да разхождат до Украйна и обратно. Не виждам за какво ще се извинява народът ни, достатъчно и доста добра помощ се оказва на бежанците от Украйна.
27
2
 
12
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
-Май има огромно желание да ни набутат в конфликта? На всяка цена? С някаква цел?/// Май натам вървят следите. Задкулисието е впрегнало всичко живо, куцо и сакато, за да повярваме в лъжите, измамите и в предадените независимост и национални интереси на България.
26
5
 
6
 
! Отговори
Агент Пеев съм... преди 2 години
Любя всичко руско и чеченско.....
25
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И без това краварите, извършват геноцид над нас, само за сравнение България и СК, през 1989 еднаква площ еднакво население 9млн, сега те са умрели от глад 23 млн, със собствена космическа програма, със собствено ядрено оръжие, ние сме 6 млн
24
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗА КВО ИМ Е НА УКРАЙНА дребничките нищожни доставки на оръжие,които бихме можли да дадем? най-малката, най-бедната, най-невъоръжената държава в НАТО? Защо ДЕНОНОЩНО СЕ ГОВОРИ ЗА ОРЪЖИЕ ОРЪЖИЕ ОРЪЖИЕ ОРЪЖИЕ от България? Май има огромно желание да ни набутат в конфликта? На всяка цена? С някаква цел?
23
0
 
17
 
! Отговори
Лллл преди 2 години
Не е нужно да се ходи до украйна
22
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А избора дали ще се бием против кравария или Русия, може да го вземе всеки
21
0
 
14
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 2 години
Сега пък щели да се извиняват!
20
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Провежда се референдум, дали да доставяме оръжие и това е
19
2
 
12
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Глупости,дори вестник от сащ писа че изнася ме оръжие до Полша а те го пращат в Украйна.
18
3
 
6
 
! Отговори
До 18 преди 2 години
Гуд морнинг без извинение.
17
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто Кирчо да се маха пък после ще го мислим кои да управляват.Ако и те залетят във война да ни вкарват и тях ще махаме.
16
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възраждане,но искат да излизаме от НАТО и ЕС,което при тази война няма да е много удачно...не знам.Всичко друго им е добре,но това ме притеснява.
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коментарите на Кирчо са най-крайни България никога не е била толкова наведена на чужди интереси.