Лорер: Да се подготвим организационно за бежанска вълна от Русия

Нито един от българските работодатели не искал “Газпром” и плащане в рубли
289
Лорер: Да се подготвим организационно за бежанска вълна от Русия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нито един от българските работодатели не иска “Газпром” и плащане в рубли. Но всички искат газ на разумни цени, така че да останем конкурентноспособни. Това каза министърът на иновациите и растежа пред Нова телевизия.

България и Полша са били първите две държави, за които Русия спря газа, защото са достигнали край на своя договор, обясни министър Лорер.

Още по темата

“Всеки един в Европа, чиито договор достигне до момент за плащане, ще бъде посрещнат от “Газпром” със същите условия, а отговорът ще бъде общоевропейски - “не на икономическия шантаж”. Никой няма да наруши санкциите, никой няма да плаща в рубли”, категоричен бе министърът.

По думите му държавите от ЕС имат готовност също да бъдат санкционирани като България и Полша.

“На Европа ще й трябва  време, за да се излекува от зависимостта от руския газ, но това е общата политика и ще се преговаря само и единствено заедно”, коментира Лорер.

Според него следващата бежанска вълна ще бъде от руски граждани.

“У нас вече успяхме да устроим няколкостотин икономически бежанци от Русия, предимно инженери, които разбират каква ще бъде икономическата катастрофа, която се задава там и търсят по-добро бъдеще за себе си и за семействата си”, каза Лорер и допълни: “Смятам ,че трябва да се подготвим организационно и законодателно за още бежанци от Русия”.

Министърът на икономиката коментира и трусовете в коалицията, но каза, че не очаква предсрочни избори. Въпреки това, той отказа да коментира дали при евентуални такива, ПП би подкрепила Румен Радев
“Дали е отговорно да слагаме идеологическия съображения пред стабилността на страната”, попита Лорер, обръщайки се към вицепремиера Корнелия Нинова, която постави заяви, че БСП ще напусне коалицията, ако България реши да изнася оръжия за Украйна.

“Убеден съм, че ще намерим формула, по която да продължим да работим заедно. Вярвам че наште коалиционни партньори ще бъдат съгласни с нея”, коментира Лорер.

“Беше време на кажем ясно, че сме “за” износ на военно-техническа помощ към Украйна. България трябва да покаже чрез суверена, е България иска да подпомогне Украйна както целия ЕС. Това е нашето послание”, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още по темата: Русиягазлорер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
0
 
2
 
! Отговори
До 214 преди 2 години
Когато съм глупав и не зман нищо и се ядосвам на това просто ще нарека хората по-умни от мен руски *** и истината пропаганда таки ми е по лесно да се справям с реалността. Познах ли ? Май да.
235
2
 
1
 
! Отговори
До 235 преди 2 години
Какна интелигенция бе пич, тва са ти обикновените неодочници, безморал, ценности,без патриотизм. Хора от 18-30 годишна възраст, дето най-голямата им цел в живота са парите. Те се обикновените родоотстъпници като от всяка страна. Тези които имат мозък и не са като глупави ботове които повтарят каквото им каже масовите медий са в русия. Всички са в режим ,, аз подкрепям сегашното нещо". За другото си прав обаче, ако можех щях да върна времето назад и избия червените до крак, те убиха свещена Русия
234
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам кой е примитивен, но знам как едни други НЕпримитиви изклаха 100 милиона индианци в бленуваната Америка. Останалите затвориха в резервати. Робството е запазена марка на някои религии и народности. Колко чернокожи бяха премъкнати като животни на кораби и бяха убивани и изтезавани от същите тези човеколюбци?? Ами Холандия, вече станала Нидерландия, чиста като сълза?? Ами Велика Британия?? А Виетнам, колко милиона изгорени, разстреляни, оскатени? Още искате ли?
233
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ной-лесния начин Путин са влезе насилствено в България е, да я колонизира с руснаци. Лорер не мисли за България, а за много пари.
232
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо телени огради спират икономическите бежанци от Афганистан, Ирак, Сирия, Иран...а руските трябва да посрещаме и "устройваме"? М Русия няма война, от какво цялата? Нали според Путин "заподът си вкарал автогол" със санкцшите? Нали Русия била велика страна. Руснаците ще ни донесат криминал, корупция и мръсни пари.
231
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
210 Не се противопоставяне, просто ще го изритаме от властта на следващите избори. Всички знаят, как завършват евреите престижни училища и как си намират работа в престижни фирми. България не е фирма.
230
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
198 Няма империя под санкции. Има примитивна азиатска диктатура, която подтиска народи, върху голяма територия. Такава е Русия на агресора Путин. Знае се, как завършват диктаторите.
229
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
196 Не е вярно, че Австрия плаща в рубли газта. Това е руска пропаганда, която бе отречена от австрийците. kurir.at
228
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не са бежанци, а руски колонисти и шпиони, които после, хахото Путин ще дойде с танкове и изтребители, да "защитава". Поводи за "нарушение права" на руснаците в България, руската пропагандна машина винаги може да извисли. Като сега в Украйна
227
5
 
6
 
! Отговори
Айнщайн преди 2 години
ПП и политиката им започна да ми харесва.Корнелия иска да напуска.Ми на нейно място да дойде Бойко.В природата няма празно,всичко се запълва,закон Божи и физикохимичен!
226
11
 
5
 
! Отговори
Зелен Демократ преди 2 години
Лорер , истински българин! Чист и достоен поглед вдъхващ доверие!
225
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално, кой е луд да стои в блатная? Те ръководителите на държавата си изкарват децата на запад дето са направили милиони от далавери, та какво остава за обикновените хора.
224
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лореровци и подобни са бесни, щото напечатаните евра за т.н. план за възстановяване май са дали доста фира без евтините суровини от Русия. И си мечтаят за някаква илюзорна бежанска вълна от Русия.
223
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евреинът Лоерер много нахитрял! Да изчакаме да видим къде ще стигнат тарикатите - той, началниците му и тези, за които пише тези мъдрости.
222
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ей 243По какъвто и курс да го обмени няма да е по-скъпо, отколкото да купуваш газ на борсови цени или от посредници. В решението за газа на нашето т.н. правителство няма икономическа логика, а само политическа. Е, ако има икономическа, тя е гарантиране на печлби за посредници.
221
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така изглежда Мефистофел! Така говори, така постъпва! Така и ще разруши държавата ни, ще унищожи народа ни! Продал душата си на Дявола, за собствена угода, като всички лъжливи пипета от пп. Млади, лъжливи, неграмотни и силно неможещи да работят в обществен интерес. Оставка! Всяка минута във властта е смъртоносна за България!
220
17
 
6
 
! Отговори
до 239 преди 2 години
ти хората по погледа ли ги определяш...защото аз ги определям по мозъка. Лорер работи добре.
219
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички са лъжци в това правителство. Онзи ден се събираха работодателските организации и правиха изявления, че искат да се подновят доставките от Газпром. Този днес говори обратното. Явно, спорд него, всички работодатели умират от кеф, че ще плащат по-скъп газ на посредници.
218
2
 
24
 
! Отговори
L. преди 2 години
И сме позволили на човек с такъв поглед да управлява?!?!
217
6
 
26
 
! Отговори
Лорер преди 2 години
На колко ракии си?Казаха ти да откриеш 2 сметки в Газпромбанк- 1 в долари и 1 в рубли. Внасяш в долари.Руснаците ги обменят в рубли и ги слагат в рублевата ти сметка.Съвсем е ясно.Не лъжи хората.Ама как да не лъжеш като от това зависи дали ще вземеш комисионни от новия доставчик на газ с двойна надценка.