Безсмислени вътрешни битки, липса на диалог...пред разпад ли е коалицията?

Коментар на политолога Светлин Тачев и PR експерта Любомир Аламанов
Обновена: 6 май 2022 22:19 | 6 май 2022 22:15, Анисия Иванова
105

"Коалицията успя да направи прескачане на първия разпад по пътя си, тъй като пред нея има две кризи, които са външнополитически, но се отразяват вътрешнополитически - Украйна и казусът със Северна Македония", коментира политологът от "Галъп" Светлин Тачев в студиото на "Денят ON AIR".

Тачев призна, че компромисът между историческите антагонисти "Демократична България" и БСП за военнотехническата помощ за Украйна може и да е спасил коалицията, но според него това ще се отрази негативно на електоралните нагласи спрямо тях.

"Ако има проблем, то той не е в това конкретно решение. По-големият проблем е какво правят през останалото време. Не може цял ден да се карат за 2 места в 2 парламентарни комисии. Това е загуба на време в момент, в който бушуват няколко кризи накуп", смята PR експертът Любомир Аламанов.

Той отбеляза, че хората не са свикнали на такава комуникация между коалиционните партньори. По думите му от комуникационна гледна точка няма задкулисие, защото коалиционните партньори всичко си казват.

Един от белезите в това управление е и липсата на диалог вътре в коалицията. Вътре в нея те си създават собствени малки кризи, които непрекъснато поставят под изпитание стабилността на кабинета, допълни Тачев.

"Най-вероятно никой не иска избори, защото е толкова сложна ситуацията, че кой би искал да управлява, ако наистина войната чука на нашите порти? Какво ще се случи, ако до 2 седмици се случат прогнозите и Русия наистина нахлуе в Молдова", попита PR експертът в ефира на Bulgaria ON AIR.

"В момента за никоя от парламентарно представените партии, освен "Възраждане", не е изгодно да има предсрочни парламентарни избори, не се знае как гражданите биха отговорили електорално. Но има голям проблем в това правителство: вместо да се занимават с всички кризи, те водят вътрешни битки, които са безсмислени", посочи Тачев.

Според политолога в студиото, ако управляващите се опитат и успеят да прекарат страната през кризите през следващите месеци, биха имали по-дългосрочна възможност да управляват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
И дойдоха времена нелепи, в които крадци управляват слепи- Р. Ралин
71
1
 
6
 
! Отговори
Аламанов... преди 2 години
...е анти Бойко, с Христо и Капитал активно пропагандираха против ГЕРБ по време на протестите без да се замислят накъде ще я кара държавата след това. Е, вижда се ясно кво става. Същия е Евгени Дайнов и другите пискала от кръга. Горе е написано вярно-не може да има съгласие между две антагонистични партийни формации, между ДБ и БСП. Е, ква коалиция са тогава, да не е Бойко и Гешев. Ами, яжте го тогава, дървени философи.
70
2
 
10
 
! Отговори
Кирчо, да заминава преди 2 години
Бай бай, Кирца. Връщай се в Канада.
69
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е за Възраждане!
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На кой му пука...?
67
0
 
9
 
! Отговори
. преди 2 години
С орел, рак и щука е така!
66
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слуги на САЩ
65
0
 
8
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
Мани я коалицията. Парламента е абсолютно огледало на обществото. Разединени, без лице което да е пример за обществото. Всеки гледа как да превъртане системата, но не и да я спазва. Всичко е за пари, но не и за по-добро бъдеще. Един прав да излезе, всички ще го оплюят. Направо ме е яд, че за 16-тата държава по големина в Европа сме толкова зле.
64
3
 
10
 
! Отговори
Само констатирам преди 2 години
Нямам политически пристрастия, но по времето на ГЕРБ за първи път заживяхме леко европейски, почувствахме страната богата, мощна и стабилна. Имотния балон в България надут, аз не познавам човек без купено жилище или къща, както и повечето, включително и аз си купиха нова кола. Тия новите с техния популизъм и разсипия, отново вкараха мита за бедна България. Скоро ЧСИ ще събират имоти и коли. Моето мнение е, НЕ ГЛУПAЦИ, България е богата, вие сте некадърни и крадливи, затова осанката е че смеБедни
63
4
 
9
 
! Отговори
Полза от пак избори преди 2 години
Вътрешните битки се водят от *** и Радев, чиято цел е нов служебен кабинет, отново оглавен от пето-колонниците. Каквито и машинации да пробутат путинистите те са кауза пердута, защото заедно с феодална Русия ще си отидат и те. Америка няма да допусне феодалите да продължат терора над човечеството. Злото ще изчезне до края на годината.
62
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво общо има войната. Ще се бориш с мечока ли. Смях, ама голям смях. Дано не се случва, че краят е ясен. Проблем са санкциите, които търпим от него и мизерията, до която ни докара слугинажа. Ако имахме един Орбан, нямаше да е тази разсипия и мизерия.
61
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народът трябва да вземе по една тояга и да ги изгони тия!
60
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този парламент и тази коалиция може да не искат да си ходят, искат и се натиркат за депутатските банки и заплати, но народа обеднява стремително, цените стремително върват само нагоре, в коалицията некадърност и нечестност, послушание на господарите от ЕС и САЩ. Така, че народа иска избори до тогава до като дойдат светсни хора да управляват България.
59
3
 
8
 
! Отговори
Българ преди 2 години
Раздори в България,раздори в ЕС за горивата!Войната е политически цирк за пред хората с цел отслабване и разкъсване на ЕС империята и подготвян геноцид още от ковид кризата с цел голямата депресия като преди 100 г.!На някой да му напомнят сегашните времена на Стамболовите времена когато играем твърдо против Русия/тогава неутралитет пак е била пошла дума/ следвайки чужди интереси,скоро пак ще сме въведени във война и отново ще сме обратно върнати на Русия от Запада,не че някога сме били свободни
58
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безсмислена "коалиция", безкмислена холитика, безсмислени мерки, безсмислени сертификати, безсмислена война, безсмислени санкции. С 1,300,000 човека гласували за ГЕРБ и ДПС и с 1,000,000 гласували просто ей така "на пук" на горните избирайки дъщерните им фирми ПП, ДБ и ИТН ще е така. БСП дежурните изменници също не струват надупваха се на НДСВ и ДПС, после на ГЕРБ, сега на ПП, ИТН и ДБ. Браво на 35% от народа дето гласуваха за шестте партии гъмжило на мошенници и измамници.
57
2
 
14
 
! Отговори
паф преди 2 години
това не е коалиция, а СБИРЩИНА от некадърници, те не знаят какво да правят, те нямат никакъв план, те нямат политически опит, абе с орел, рак и щука кола не се тегли!ВЕДНАГА ИЗБОРИ!
56
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Does.bg прпадате . Нищо не пишете за изтеклия запис от кабинета на канадеца как гони превозвачите и после се оправдава , че били подстрекатели. Ако беше Боко да сте написали сто новини , ама сега удобно си мълчите , колко ви платиха.
55
3
 
12
 
! Отговори
NoirFire преди 2 години
Украйна нямаше професионална армия доскоро, различна е ситуацията от преди 50 години, бият се за нея основно наемници, партизани и се лян дури обучавани от инструктори на НАТО има много руско население забавя се бързата операция да не бъде засегнато. Изхода от войната е ясен .
54
4
 
11
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Зловещият съд е вече произнесен от делата на злосторниците! Пред жестока и мъчителна присъда са всички,които в последните тридесет години управляваха с безчестието си България! Смъртната присъда е вече произнесена и трябва да започне нейното изпълнение. Никой,който е бил на Народна заплата в последните тридесет години не заслужава друго,освен бавна и зловеща ,садистична и луда смърт! До девето коляно,перверзници! Да живее Русия!
53
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' Украйна е подготвяна за войната доста време от Запада '' ........................... Украйна е голяма държава ... по площ два пъти по-голяма от Германия. Путин започва да осъзнава, че сбърка жестоко, връщане на първоначалните граници е най-малкото което украинците ще постигнат ... оттам нататък следва Москва и Кремъл.