Спирането на инфлацията е продължителен и болезнен процес

Няма някакви тревожни сигнали по изпълнението на бюджета, каза Георги Ганев
26 май 2022 22:15, Анисия Иванова
15

Какъв ще е ефектът от социалните и икономически мерки на правителството?

"Мерките са разнообразни. В нашата шарена коалиция ще има разнородни предложения. Предложенията, които идват от "Демократична България", няма да имат проинфлационен ефект. Те са предимно насочени към ограничаване на разходите на домакинствата и ограничаване на разходите за бизнеси. България като цяло няма какво да направи със световната инфлация, защото тя се дължи на хлабавата парична политика на световните централни банки", заяви депутатът от "Демократична България" Георги Ганев в студиото на "Денят ON AIR".

Той посочи, че една от мерките, които правителството очаква дългосрочно да задържи ръста на цените, е предложението за ревизия на прага за регистрация по ДДС.

"Инфлацията бързо не може да се пребори. Спирането на инфлацията е продължителен и болезнен процес. Друго наше предложение е за намаляване на законовата лихва за забава и третото ни предложение е да се намалят акцизи, което веднага ще се усети за крайната цена", допълни Ганев.

По думите му към момента все по-често се говори за актуализация на бюджета, но засега няма нищо на хартия.

"Ако има малко забавяне и актуализацията влезе от 1 август, няма да се случи нищо страшно", каза депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Той изтъкна, че към момента няма някакви тревожни сигнали по изпълнението на бюджета - и като ръст на приходи-разходи, и като баланс.

"Няма начин да няма увеличение на цената на парното и топлата вода с цялото поскъпване на енергийните ресурси през последните месеци, но то ще е в пъти по-малко от поисканото, което не означава, че няма да е сериозно", заключи Георги Ганев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
бл.134 в Zап. парк преди 1 година
Що да я спирате .Ония вещици в ЕЦБ ореваха света че искат инфлация . Нали натрупате по 10 апартамента и взехте 15 кредита.Сега се наслаждавайте !
13
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонименне бре...не е груб...деликатен е,ако каже...няма имате аргументи да му отговорите,каза,инфлацията е от ковида,от войната,от цените на руските...рашите от десетилетия корумпират и завладяват енергийно...нима мама меркел не построй северен 2?и какво от това...така работи кгб и путин...найвни и корумпирани ес политици предадоха хората,и пак свободният свят е столетия пред блатная,осъзнаха как ги прекарваха с 200 мафиоти и диктатори на които плащаха милиарди...в българия...унгария...
12
1
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
До Анонимен 10 Левът е вързан за марката/евро от 1997г.
11
2
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Не виждам как ще се пребори инфлацията,след като ЕЦБ напечата милиарди евро без покритие.Огромна парична маса,ограничено предлагане на стоки и услуги=високи цени.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя какво казва, че инфлацията е причинена от еврото и $ а пък иска и ние да им плащаме цените и борчовете в еврозоната. Ако ще се обесценява $ и еврото, по-добре е да не се врзваме и стоим с лев отделно, защото ако лева се врже ще е хиперинфлация, а ако е чужда валута няма да може и да печатим или колко ни дадат, но може да стигне само за политиците и за другите няма валута ще йажатр затягайте колана както грците са безработни и плащат заеми за 100 години напреде.
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Квото и да си говорим инфлацията ще си расте известно време. 2012-2014та беше добре отидеш до банкомата излезнат парички омачкани, използвани, но от тагава насам забелязах, че банкоматите все по-често пускат нови банкноти, докато тази година вече особено столевките са до една чисто нови. Няма как да се спре инфлацията. Корпорациите прибират твърде много пари и не ги връщат. Но като цяло, ако се научиш да сменяш работни места през 1-2 години живота е добър. (Да си бизнесмен също не е лошо де)
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Или ПП и ДБ ще седят и ще гледат само как цените скачат а ще си дигат само техните заплати. Народа ще ги помете и обеси.
7
3
 
10
 
! Отговори
Глобалиста преди 1 година
Никой няма намерение сериозно да я ограничава.Господарите от ЕЦБ и Фед ще пипнат малко лихвите но няма да е достатъчно.Голямото ограбване на средната класа е в ход.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Та нали тъкмо вие измислихте ИНФЛАЦИЯТА още през юни миналата година - за да КРАДЕТЕ наедро, и през ум не ви е минавало да я ограничите!
5
3
 
15
 
! Отговори
Глобалиста преди 1 година
Инфлацията скоро няма да спре.Есента в БГ ще е нетърпимо за повечето хора.Зимата няма да я коментирам за да не ви стресирам.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пускането на инфлацията, ограбването на пенсионния фонд и здравната каса?
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Инфлация не се спира с кражби!
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Започва с изчезването на Кирчо.Кирчо,дим да те няма!
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПОРЕДНИЯ ЧЕРВЕН ЛАЙКУЧКО