Мика Зайкова: Нуждаем се от ръст на минималната заплата

Трябват инвестиции
8 окт 2022 16:05, Росен Стойчев
46
Мика Зайкова: Нуждаем се от ръст на минималната заплата
Снимка: БГНЕС

"Истината се плаща скъпо. Затова ние не сме там , защото имаме лошия навик да говорим истината". Това заяви Мика Зайкова от "Има такъв народ" пред БНТ.

Според Зайкова инфлацията у нас е особена, а нейното лечение се инвестициите. По думите на икономиста техниката и технологията на България са на ниво 50-те години на 20 век, защото 92% от бизнеса е съставен от малки и средни предприятия.

Още по темата
Мика Зайкова заяви още, че сме похарчили 825 млн. лв. за капиталови разходи тази година.

    "Може да ми се обидят младите господа от "Продължаваме промяната", ама те не знаят какво е държава, а искат да я управляват. Извинявайте, ама така не се управляват финанси и държава като България, която се нуждае от инвестиции. За първото полугодие ние имаме минус 532 милиона евро чужди инвестиции", каза тя.

Има нужда от ръст на минималната заплата, защото той в момента е 8%, а инфлацията е 18%, подчерта Зайкова. Според нея се задава сериозна рецесия в Европа:

 "Планът за възстановяване ще ни донесе 13 млрд. евро не знам кога. Ако ние сега не направим правителство и не приемем тия 22 закона, няма да видим и един цент. Друго, което удобно се премълчава е, че от 2023 г. няма да има регулирани цени, тоест, аз и вие вкъщи ще плащаме тока колкото струва, а не колкото ни е казал КЕВР".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
5
 
! Отговори
Защо политиците преди 1 година
се хвалят какви политически сили са след безбройните ялови избори ? Смятат българите за наивни ? Половината българи са в чужбина, с двойно гражданство ! Защо българите работят и плащат данъци в други европейски държави ? Там политиците от различните партии са се разбрали да следват Общонационални Дългосрочни Икономически Програми за развитие и това осигурява по добър живот за всички !
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А това бабче, за какво всъщност се бори ?
33
2
 
2
 
! Отговори
Стефан преди 1 година
Мойте уважения към възраста на тази жена, но майка ми и е набор и мисли по същия начин. Но тя / майка ми / говори за България без цифри / защото е с гимназиално образование /, но не и за Европа защото е израстнала при комунизма, не е наясно с нормалния начин на живот, знае че е била " ударник 40 години " , но знае че не е стъпвала в чужда държава, не да учи, а да отиде на екскурзия защото се редяла на опашки със седмици и то безсмислено. Та и Мока да си взима парите от Слави кючека и да мълчи...
32
2
 
1
 
! Отговори
Зайка Байкова преди 1 година
Аз съм една пропаднала комунделница!
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Христо Христов__SORRY,ПОЗНАВАМ САМО ЕДИН ПСЕВДОНИМ ХРИСТО ХРИСТОВ ОТ САЙТОВЕТЕ. АКО ОЦЕНКАТА МИ ТЕ ОБИЖДА, ТЪРСИ ПРИЧИНАТА НА ПЪРВО МЯСТО В СЕБЕ СИ "та да го прецениш колко е кадърен (ако можеш) и второ- правя го от сърце и с кеф." ОТ СЪРЦЕ И С КЕФ ОБИЖДАШ 89% ОТ БЪЛГАРИТЕ - "никадърници", ФАКТИЧЕСКИ 100% ЗАЩОТО ЛИПСВА КОНКРЕТНОСТ. И КОЙ МОЖЕ ДА ПРИТЕЖАВА ПРАВОТО ДА РАЗПОРЕЖДА НА РАБОТЕШИТЕ "Глезете си тези бизнесмени"??!...
30
2
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 36Първо не познаваш Христо Христов в живота, та да го прецениш колко е кадърен (ако можеш) и второ- правя го от сърце и с кеф. Това, че истината горчи, не емой проблем. И си вземи нещо за успокоение.
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Христо Христов__КАТО ГЛЕДАМ ИМАЛО ЕДИН ХРИСТО ХРИСТОВ, КОЙТО БИЛ КАДЪРЕН САМО ДА МУЧИ ПО САЙТОВЕТЕ И НЕ МОЖЕЛ ДАЖЕ И ДА СИ ПРЕДСТАВИ НЕЩО ДРУГО,КОЕТО ДА НАПРАВИ САМ,А МЕЧТАЕЛ АКЪЛИ ДА НИ ДАВА...
28
4
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 22"Ще дойдат кадърни, интелитентти, печеливши, които ще могат да плащат достойни заплати." - да бе, да. На калпав г'ан'ю, бизнесмените му виновни. Всеки бизнесмен търси евтини и кадърни. Тука поте 89% са доказани некадърници, които нищо сами (даже да си представят) не могат да направят, но искат високи заплати. Глезете си тези бизнесмени, че ге като си идат, никой няма да дойде!
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МИКА БЕШЕ ЗАБАВНА В ПАРЛАМЕНТА, НО САМО ТОЛКОВА ...
26
5
 
11
 
! Отговори
До 25 преди 1 година
Аз по-постна пица при Кирчо и Кокорчо не съм ял от Жан Виденово време
25
6
 
3
 
! Отговори
Веселин 7112136860 преди 1 година
На тая като й видя семитският отвратителен ромски фейс и ми се случват климатични оро ени в нерваната система. Все едно гледаш грозотията на поне 6000000 евреина.Отивам да драйфам.
24
3
 
7
 
! Отговори
Баронеса Тачър преди 1 година
Проблемът на социализма е че рано или късно му сваршват парите на другите!
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А на средната не се ли нуждаем овцоуу
22
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОВА ГО КАЖИ НА БОЙКО БОРИСОВ, НАЛИ СТЕ НАБОРИ ЩЕ ТЕ ЧУЕ.
21
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По скоро се нуждаем от комунистите като теб да спрат да се намесват в управлението на държавата
20
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баба Мика за чистачка в завод не става,а вие я пускате акъл да дава.
19
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ръст на минималната заплата в момента е равно на още инфлация. Това което имаме нужда е мерки срещу инфлацията и като спадне да се говори за вдигане на мин. заплата.
18
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ни думай Мике, че любимият на народа Дянков, дето пак си го преизбраха, ще ни изпрати пак една постна пица и ще каже, че пак сме по-добре от фалиралите гърци!
17
2
 
16
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Те работодателите ей сега ще ревнат. 50 лева отгоре как ще плащат? Нямат пари, иначе изсмукаха сума ти помощи. И да се вдигне ще нямерят начин да си ги избият от работниците, няма страшно. Ще поработват някой друг час повече, ще ги товарят с повече задължения, ще орежат отпуските.
16
3
 
17
 
! Отговори
Парадокс преди 1 година
До 14 Христо Христов. Да избягат, да фалират некадърниците. Така ще се изчисти икономиката и пазара от *** и фалшиви бизнесмени. Ще дойдат кадърни, интелитентти, печеливши, които ще могат да плащат достойни заплати. Бизнесмен, който не може да плаща високи заплати не заслужава да си губите времето и труда за него. Затова избягаха младите хора от България и на тукашните псевдо бизнесмени, които не могат да си организират печеливш бизнес и не инвестират в хората и технологии, скоро ще си работ