Божанов: Връщането на хартиените бюлетини беше странно

Няма отношение към активността
5 ное 2022 11:45, Росен Стойчев
58
Божанов: Връщането на хартиените бюлетини беше странно
Снимка: БГНЕС

“Странно беше връщането на хартиената бюлетини. Нямаше конкретни аргументи”.

Още по темата
Това заяви бившият министър на електронното управление Божидар Божанов в студиото на Нова.

Като такива, по думите му, са били изтъкнати сигурността на машините и трудностите при гласуване от по-възрастното население.

“Отливът от избиратели не е заради машините. Той е заради това, че в поредни парламенти не можем да формираме правителство”, категоричен бе той.

“Демократична България” ще предложи изменение за въвеждане на преброителни центрове.  Вместо в СИК да се броят бюлетините, те да бъдат транспортират от РИК, където други хора да осъществят броенето пред камери, е предложението на ДБ.


Според него хартиеното гласуване въвежда много проблеми в изборния ден и изборната нощ. Инвалидиране на бюлетини и тяхното подправяне са едни от проблемите, които Божанов посочи. “Това само по себе си сваля доверието в избирателната система и в избирателния процес”, каза той и допълни: “Невалидните бюлетини са основния аргумент защо трябва да имаме машини”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
Я ! преди 1 година
Божанов, ти кой беше ,бе ?
48
1
 
2
 
! Отговори
До 47 преди 1 година
Абе как си ги изсмуквате от прэстите тези коментари бре, не ви ли е срам? Официалната диагноза на гербопитеците, начело с Бойко Борисов, е олигофрения! През 2020 г. ГЕРБ 1-ви скалъпиха обществена поръчка за закупуването на машини за гласуване!!! Мутрата сякаш не помни, че през лятото на 2020 г., в разгара на протестите, ГЕРБ инициираха промени в Изборния кодекс, с които цялата процедура по купуване на машини беше възложена на ЦИК!!!
47
0
 
2
 
! Отговори
Яяяя преди 1 година
До Анонимен - Те затова изборите в Америка със всяка година се превръщат във все по-голям цирк
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
52 Винаги трябва да се упражнява контрол и да се предотвратят нарушения при избори.
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДБ се провали с машинния вот. Манипулира го. С какви очи сега искат да "броят" гласовете?!
44
0
 
4
 
! Отговори
Шефа преди 1 година
Ако това е начина да се повиши избирателната активност това е правилно решение! Но трябва зорко да се следят представителите на партиите купувачи от ДПС ,ГЕРБ и ДБ в секционните комисии ,по махали и паланки!
43
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как пък умнокрасивите откриха Америка? Цял свят гласува с хартиени бюлетини само един Мадуро с машини.
42
3
 
10
 
! Отговори
. преди 1 година
На хартия има невалидни бюлетини,по различни причини и това не ощетява която и да било партия.Чрез машините също се получава невалиден вот,посредством опцията "не гласувам за никого",което е почти същото.Но истерията около манипулирането на бюлетините и напълно измислена.С изключение на вота в Турция и малките села с турско население навсякъде вота е коректен.Купения вот е еднакъв при хартиен и машинен избор-който си е платил получава.Ралликата е че с мадуровките далаверата е скрита но голяма
41
2
 
11
 
! Отговори
Еех Божанов преди 1 година
Кое му е странното да гласуваме като в цяла Европа с хартиена бюлетина !
40
2
 
11
 
! Отговори
1 преди 1 година
И КОЕ МУ Е СТРАННОТО?Това че изборния процес противоконституционно беше приватизиран.Машините се доставиха и се съхраняват от частна фирма близка до ДБ и ПП.Цялото обслужване,вкл.софтурното се извършва от същата фирма.Флашки,данни и хардуер се съхраняват от същата фирма.Стигна се дотам,че машините изписват че са манипулирани.В белите държави изборите са чрез хартиени бюлетини.Манипулациите и машинките да оставим на мъдурко и който БГ тарикат си умира за тях да отива в Южна Америка.
39
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напишете в ютуб "бай г'а'н'ьо от герб прави избори" и ще разберете защо ПП не искат хартиени бюлетини и защо ГЕРБ и ДПС и БСП ги искат.
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напишете в ютуб "бай ***'ьо от герб прави избори" и ще разберете защо ПП не искат хартиени бюлетини и защо ГЕРБ и ДПС и БСП ги искат.
37
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напишете в ютуб "бай *** от герб прави избори" и ще разберете защо ПП не искат хартиени бюлетини и защо ГЕРБ и ДПС и БСП ги искат.
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
този е позор за ИТ общността. Нека се изтъква само като политик
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До перко, к.29 Ти кой клас си завършил: 4-и или 7-и? Говориш без да мислиш.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
картоф
33
0
 
1
 
! Отговори
Долния малоумник 36 преди 1 година
Кво ***, не измисли нищо и сега *** ти си по ***,на дай си ми играчките ли ще си играем сега,ами явно си личи и като отговаряш го затвърждаваш.
32
0
 
0
 
! Отговори
Бай Чеп преди 1 година
Е добре де, щом на Днес-ките не им харесва думата "г.а.щ.и", ще я сменя с "панталон".
31
2
 
2
 
! Отговори
Долния малоумник 29 преди 1 година
***, вярва се в бббооогггггг,другите ги проверяваш, още помним Костинброд, тогава ивъртяха нещата ама факта, че хиляди бюлетини бяха намерени и подготвени за транспорт си остава.
30
0
 
0
 
! Отговори
Бай Чеп преди 1 година
Рекламите на стоки втора употреба от Reрmix направо "къртят". Особенно пипитените *** с вдигната обувка, поднесени с чаровна усмивка.