Нинова: Младежката политика винаги е била важна за БСП

Левицата не се отказва от искането младите да не плащат данъци
31
Нинова: Младежката политика винаги е била важна за БСП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП не се отказва от предложението си младите до 26 години да не плащат данъци върху доходите на физическите лица и е в внесла това предложение и в закона за удължаването на държавния бюджет. Това обяви лидерът на партията Корнелия Нинова, след като депутатите отказаха да обсъждат и гласуват идентичното предложение в Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

Тя разкритикува останалите партии в НС за позицията им относно искането на социалистите.

„От ГЕРБ казаха, че няма демографска криза и няма драма. Най -бързо изчезващата нация с най -висока смъртност и най - ниска раждаемост, но от ГЕРБ обявят, че нямаме проблем. От ДБ пък искат тепърва да правим анализ какво е състоянието на демографията. Намерих информация за 43 броя анализи от всякакви институции. Над 30 години правим анализи и стратегии, за да установим, че все по- бързо изчезваме като народ“, скочи Нинова.

„Чух още, че левите партии никога не предлагали намаляване на данъците. ПП, които казват - ние сме младите, новото поколение, готините, но днес не искаме да си говорим за младите хора. Чу се и теза, че това било популизъм и сега БСП се сетила за младежки политики, това не е вярно, защото сме внесли 18 закона, касаещи младежка политика и това е последователна позиция“, настоя тя.

„Системна, принципна, последователна и загрижена за младежта е политиката провеждана от БСП и в опозиция, и в управление и сега, когато не се знае кой е опозиция и управляващ, ние продължаваме с нашата последователна позиция“, заключи соцлидерката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: БСПКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари