Йотова: България има нужда от стабилно правителство

Не разбира защо не е имало дискусия по предложената декларация
7 яну 2023 19:45, Росен Стойчев
86
Йотова: България има нужда от стабилно правителство
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът Илияна Йотова е била изненадата, че в НС не е имало дискусия по предложената от ПП декларация, преди да бъде отхвърлена.  

„Това е грешка, защото в тези четири рамкови приоритета имаше много неща, за които беше важно да чуем какви са позициите на различните парламентарни групи.

Още по темата
В мен остана впечатлението, че има договорка да няма такава дискусия”, каза Йотова пред Нова Нюз.

„Необяснимо за мен е как парламентарната група, която е излъчила кандидат за министър-председател, която инициира и предлага тази декларация, не е осигурила всички свои народни представители в зала. Как да си го обясним това?  Защото не са заинтересовани, не приемат текста или предварително е решено, че декларацията е направена така, че да не успее и да не бъде гласувана с мнозинство? Това води до извода, че ПП не искат правителство в това НС и се готвят за избори”, коментира Йотова.

Запитана дали ПП са в изолация, Йотова каза: „Те са в изолация след изборите и това е видно с просто око. Горе-долу същото важи и за първата политическа сила. Когато беше предложен кабинетът на Габровски, като че ли имаше повече очаквания, че това правителство може да бъде гласувано. Сега нямаше такава илюзия”, коментира вицепрезидентът.

Тя е категорична, че е по-добре да има редовен кабинет.

„България има нужда от стабилно мнозинство и правителство, за да се решат изключително важни въпроси”, повтори вицепрезидентът. Тя не каза на кого ще бъде даден третият мандат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази нагла клатикурца си позволява да говори за стабилно правителство, след като заедно с Фигурантов оглави платения от обвиняемите олигарси протест на шепа мръшляци, през 2020 г. Реално тя и Фигурантов ни натресоха Киро лъжата, Кокоро измамата и т.н. крадливи мошеници, които счупиха България, съсипаха българите, изтеглиха и откраднаха дългове за милиарди...и закриха спец. съдилищата за да отърват обвиняемите олигарси, и руски агенти в Президентството, от съд, затвор и конфискация. ***.
59
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До християнин казва се крилата на ДС-БКП.
58
1
 
1
 
! Отговори
християнин преди 1 година
Проклятието на Балгария се нарича ГЕРБ и ДПС.Две бандитски организации,които десетки години крадат от народната пара.Народе,народе-е-е,и това ли трябва да понесеш?!
57
0
 
0
 
! Отговори
верно е преди 1 година
Трябва да е на БСП-БКП щот тая ще свали кила!
56
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
При това, редовното си беше много стабилно. Щом като президенът и вицето му не ги разбират нещата, ще е по-добре, ако си мълчат. А пък Бойко Борисов от Герб, изобщо не ми е идол. С фурнаджийски лопати като него и депутатите, сигурно ще има хляб за българите. ФУРНИТЕ.
55
2
 
2
 
! Отговори
Финансист преди 1 година
България си имаше редовно правителство. Депутатите от Герб, ИТН, ДПС и не знам още кои му гласуваха вот на недоверие. Нека сега да да го заболят главата и ръцете не само на Радев, но и на Йотова. Те, като си мислят, че могат да управляват фалирала държава, г-н Кирил Петков не мисли така. Тай им го каза. Навсякъде е батак. При това нямаше предвид населено място, а финансите. ЧЕСТИТА ДА ИМ Е НОВАТА 2023 г. Те, депутатите нека да си живеят в изминалата, но аз съм си вече в настоящата.
54
1
 
4
 
! Отговори
селянка - депутат? преди 1 година
Това е само дело на БКП -предателите!
53
1
 
4
 
! Отговори
в пъкала! преди 1 година
До всичко що е комунистпри Сатаната! Там му е местото!
52
2
 
5
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Тази умница и юмрука много добре знаеха че правителство без ГЕРБ не може да има. Народа така пожела на изборите и не посъветваха Нинова да подкрепи първия мандат. Сега щяхме да имаме правителство. Ако не са доволни от ГЕРБ винаги маже да се поиска вот на недоверие.Но злобата и алчността за власт отново надделяха.
51
1
 
3
 
! Отговори
друг доктор преди 1 година
До Анонимен - "долу дали е червена?"Отговор по медицински - при повечето жени (а и мъже) цветът на веждите е същият като този цвят дето те интересува... Един поглед стига и знаеш...
50
0
 
11
 
! Отговори
Мъдра! Та чак мърда. преди 1 година
България има нужда от стабилно правителство , казала овцата и си мръднала опашката.
49
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Йотова е куха лелка. Тя и Радев имат цялата отговорност за подмяната на енергията на народа. По всичко си личи, че са в комбина с Бойко, Доган и всички останали продажници!!!
48
3
 
14
 
! Отговори
Лицемерна преди 1 година
Комунистка и чуждопоклонничка !
47
3
 
11
 
! Отговори
Бегай преди 1 година
Да се кланяш на сатаната Кирил от Москва.
46
1
 
12
 
! Отговори
Stephen V. преди 1 година
Първата, и НАЙ-ГОЛЯМА, нужда на България е да бъде измита от помия като това лице и нейния началник. Никакви Правителства и Шенгени няма да има преди това.Този процес е започнал - и е безвазвратен!
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има разбира се ама от Янко Шумкари държавата България няма нужда!
44
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България има нужда да види комуниста на уличен стълб!!
43
5
 
3
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До 38 Ако си дребен чиновник,или лопатаджия в някоя пътищарска фирма,има обяснение за мисленето ти.Заради банканския крадец и фофлещия хидроинжинер,нещата дойдоха дотук.От освобождението от турско робство, такива улични разбойници и крадци не са били на власт,както през последните 12 г.С изключение от от май 2021 г до сега.Затова кашкавала е 35 лв.,сиренето 20 лв,млякото 4 лв,хляба 2 лв.Заприличахме на латинобананова държава.Там е същото.Мафията съсипва всичко.Тук ГЕРБ и ДПС.Анадъмо ?!
42
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 24:Ами обединител е и затова ви пречи.Радев е единствения,който не иска да краде там.Другите ни ги избират хамериканците от две години с машинките и затова е само хаос.Сега като махнат и президента всъвсем ще е и после ще ни подарят на съседите...гръм да ги удари!!!
41
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има, но Буци, БСП, ДПС, *** и Български гъЗХОД го саботираха!