ГЕРБ: ПП са взели от всеки шофьор по 1000 лв.

Според Делян Добрев плащаме 15 пъти по-скъп газ
10 яну 2023 13:40, Йоана Цонева
89
ГЕРБ: ПП са взели от всеки шофьор по 1000 лв.
Снимка: БГНЕС

Над 3 млрд. лв. е загубата на населението от цените на горивата за периода от началото на войната в Украйна до края на 2022 г. Това заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в ефира на Нова телевизия, който показа и таблица с изчисления за всеки ден в този период.

“Причината в другите държави да има скок е това, че след началото на войната, цената на Брента - суровият петрол, тръгна нагоре заради войната и санкциите. А руският суров петрол тръгна надолу. Т.е руският петрол върви надолу, а нашите цени - нагоре, все едно ползваме Брент”, обясни той.

Според Добрев това се е отразило на всеки шофьор в държавата. "3 млрд. лв. е чистата загуба. Ако в България има 3 млн. шофьора, това означава, че от "Продължаваме промяната" са взели по 1000 лв. от всеки шофьор през този период", пресметна той.

Още по темата
"Проверих цената на оралския нефт и към вчерашния ден той е 50,73 долара. Върнах назад графиката, за да намеря същата цена на орлаския нефт. Намерих три. 28 август 2017 г. тогава цената на орлаския нефт е 50.78 долара - бензинът е струвал 2 долара, а дизелът 1,98 долара - при същата цена на

Относно цената на газа Добрев заяви, че тя не може да падне толкова, колкото трябва, защото сме напълнили газохранилището с най-скъпия газ. "Плащаме 15 пъти по-скъп газ. Купиха газ за 2,5 млрд. лв. без търг и без конкурс”, заяви той.

“Използвани са приятелски фирми, които са руски”, твърди депутатът. Според него България е ощетена със 750 млн. лв. “От тях колко са взели Путин и неговите олигарски и колко е взел Асен Василев?”, попита той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
Ракета в **** наГроп преди 1 година
По думите на Дилянчо, яйце им се пече на г*зо, и го знаят много добре! Затова ръсят лъжи налево и десно. Тоя Делянчо както се е засилил здраво към Гроб, само трябва да му не пречиш и сам се е закопал в Гроба
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А вие колко взехте от всеки българин за 12 години?
58
1
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Олеее не мога... Оралски нефт не знае че има... Явно е орален продукт.....
57
2
 
3
 
! Отговори
Емигранти преди 1 година
БСП ДПС ГЕРБ ИТН дъното ще фалшифицират изборите със хартиени бюлетини които се манипулират със химикалка за да са винаги тези престъпни партии в парламента. Затвор за ГЕРБ ДПС ИТН и БСП 32 години стигат лъжи
56
1
 
3
 
! Отговори
Никога ДПС ГЕРБ преди 1 година
Радев слуга на Доган и Боко тиквата и Пеевски България през прехода беше крадена от тази *** прецакват България винаги.
55
1
 
5
 
! Отговори
Никога ДПС ГЕРБ преди 1 година
Никога повече ГЕРБ ДПС ИТН и БСП 32 години стигат лъжи. Кражби на народа и държавата пенсии и заплати и осигуровки и данъци и магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и границата с Турция. Добрев е *** и лъжец. Боко Пеевски и Доган танцува на Лозенец че си върнаха границата с Турция магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и конкурси и всичко останало което носи пари.
54
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Повечето жени над 50г. са хващали автомат, а джендърите около 45г.от ПП даже не са го виждали. И тия ще ми ръководят държава-срам и позор. За лапунгери стават.
53
3
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
ПЛАТЕНИТЕ ПИСАЧИ ТОВА КОЕТО ЛЪЖЕТЕ Е ПРОТИВ ДЪРЖАВАТА В КОЯТО ЖИВЕЕТЕ ЗАЩО ТОЛКОВАМРАЗИТЕ БЪЛГАРИЯ ЗАЩО ВИ ХАРЕСВА ДА ВИ ЛЪЖАТ ДА ВИ ГРАБЯТ ЧЕРЕПИТЕ
52
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мулти-милионера от ГРОБ се изказа...ти говориш за себе си!
51
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крадецът вика "Дръжте крадеца!"епизод 2153
50
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следващият,който защити Кирчо нека да плати от собствения си джоб 3 милиарда.Всички сме ощетени...
49
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много сте зле...вместо да се радвате как политиците като се топят взаимно може да паднат цените вие задавате въпроси колко ли са взели други...Аз пък се радвам,че няма скрито.Така няма да смеят следващите да крадат.Кирчо е решил да краде,защото си е мислел,че ГЕРБ са крали.Да ама не.Даже се и сърди като малко дете как бързо са му хванали далаверите.Представяте ли си?!Наглост!!!
48
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
3-те милиарда кой ще ги връща?Платените комнтатори на ПеПето и ДеБето ли?
47
2
 
8
 
! Отговори
spaiky преди 1 година
Делчо, яд те е, че не можахте да ги зимити с бат Бойко ли :) изтървахте парата....
46
4
 
10
 
! Отговори
Един там преди 1 година
Този ще задмине мутрата по лъжи..бих го заплюл в лицето ако видя на живо.
45
3
 
9
 
! Отговори
Без връзки-дръжки преди 1 година
ГЕРБ и ДПС - нямали вземане даване!Ти да се чудиш!Да ви кажа ли кой е един от спечелилите строежа на фалшивата ограда в Бургаско.Той стана един от многото ДПС мултимилионери в РБ.Това, нали знаете е по времето на ГЕРБ.Иванчо сервитьора от Попово.Маслобойната "Роса"-Попово е негова."Път строй инженеринг" (забравих точното наименование) Търговище е приватизирана от него.Мислите ли, че тези мултимилионери не се отчитат където трябва?!
44
3
 
2
 
! Отговори
Шефрет преди 1 година
" оралският нефт" Де е тоя Орал бре ,ики от орален произлиза?
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я,верно ли?А що не ги взехме вие? Нека Ви дадат по нещо че гледам обосехте,огладнехте яко.Като чакали виете
42
3
 
9
 
! Отговори
Без връзки-дръжки преди 1 година
Когато Бойко Борисов беше кмет мой познат участва за извозването на софийския ***.Елиминираха го от конкурса с довода,че променили били условията.Ама при промяна на условията трябваше процедурите да почнат отначало.Фатката бе да спечели фирма на Бойко.Моят човек даваше цена с около 1,5 стотинки на тон на км. по-малко от спечелилата фирма.Питайте шофьорите на спечелилата фирма (на кого е фирмата, ама не по документи).Смятайте 200 000тона по разликата, как се ощетява народа с надути цени.
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 59Той това го знае, ама идеята е да прави маймунски номера. Ето това ме дразни най-много в някои политици, ужким са експерти, но никакъв морал, хвърлят някакви популистки глупости надявайки се че по-неграмотните ще се вържат... Това е нищо повече от липса на семейно възпитание.