Борис Бонев иска реформи и обединен фронт срещу ГЕРБ

Разговорите с други партии засега били за приоритети
125
Борис Бонев иска реформи и обединен фронт срещу ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След 17 години управление на ГЕРБ в София трябва да има нов обединен фронт, смята председателят на „Спаси София” Борис Бонев.  

„След дълго време изоставяне на тежки реформи трябва да получим необходимото обществено доверие, за да ги извършим. Някои от тях ще бъдат непопулярни”, уточни Бонев.

По думите му партия „Спаси София“, която беше учредена вчера, е готова както за обединено, така и за самостоятелно явяване на избори.

Той  допълни, че на този етап разговорите им с другите партии са за приоритети.

По думите му първите избори, в които ще участват, ще бъдат местните.

„Това личи и от името ни - „Спаси София”. Сами сме решили да се ограничим до местна политика. Всеки човек трябва да се развива там, където се чувства подготвен", смята председателят на „Спаси София”.

На въпрос вижда ли конкуренция в лицето на председателя на Общинския съвет на София Георги Георгиев, Бонев каза следното: „Няма как да ме е страх от човек, който от вчера е започнал да се занимава със софийските теми. Като гледам, за него мотив е да бяга от проблема, да не поема отговорност и винаги друг да е виновен. Това много напомня на управлението на Йорданка Фандъкова. София има нужда от много по-амбициозно и решително управление. Градът ни изостава от много градове на Балканите. Продължаваме да си говорим за ремонт на ремонтите. Едни павета пред НС да не могат да бъдат наредени както трябва, ясно показва какво е нивото на управление в момента”.

Той коментира и промените в градския транспорт в столицата. По думите му в момента има разпореждане да не се глобяват пътниците с месечни или годишни карти, които не са ги валидирали при качване.

„Никой не обясни защо е важно човек да си валидира документа. Тези данни могат да помогнат на градския транспорт да бъде по-оптимизиран, разписанията да бъдат синхронизирани”, каза още Бонев.
По думите му има причина да се премахне картата за 1 линия.  

„Идеята е, че когато човек разполага с карта за всички линии, предпочита градския транспорт. Когато имате карта за
една линия, тя обикновено е от вкъщи до работа. Тоест, когато отивате до парка или другаде, градският транспорт не ви е опция и се качвате на колата”, обясни Бонев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: спаси софияБорис Бонев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гей парад срещу ГЕРБ. Ще се опитва да опедерасти София.
97
2
 
1
 
! Отговори
ТКО преди 1 година
Не борисчо иска....а пп-тата с дб-тата го купиха, за да запълнят липсващите гласове, които да заместят славчо и да могат пак да сглобят кабинет!!!! Но всеки ден "прозрачните" се о...а кв....ат все повече и вече колкото и да се обединяват ще се борят да минат 4 %
96
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ досъсипаха София, съсипана преди тях от Мафински сега искат да сменят надписа на герба на София със "София обеднява, ГЕРБ-СДС забогатява"
95
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се надяваме, че най-лошото отмина и повече няма да видим кмет на София от ГЕРБ или СДС.
94
0
 
1
 
! Отговори
??? преди 1 година
Кой е най-лошия кмет на София, Фандъкова или Бойко Борисов? Гласувайте с (+) за Фандъкова и с (-) за Бойко Борисов
93
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ ще си заминат с 200 на изборите.
92
3
 
9
 
! Отговори
Бате Бойко преди 1 година
ГЕРБ на изборите ще го отнесе като бързия влак цинкова кофа на релсите !
91
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЗИ ЩЕ СЪСИПЕ СОФИЯ, КАКТО НАПРАВИ СЪС СТОЛИЧНИЯ ТРАНСПОРТ, А ПОСЛЕ ЩЕ СМЕНИ НАДПИСА НА ГЕРБА, КОЙТО ЩЕ ГЛАСИ : РАСТЕ НО НЕ ПОМНЯВА ....
90
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 100 - Магаретата на мост не си отиват, а се запъват. И е зор да ги разкараш от моста. Историята не знаете, ама и поговорките точно толкова.
89
0
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Прекалено си е повярвал.На изборите ще разбере,че е въздух под налягане.
88
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ си отиват като магарета на мост.
87
1
 
18
 
! Отговори
Варненски преди 1 година
Ей столични в повече, тоя във Варна не го искахме, та ви го пратихме вие да се забавлявате с неособено интелигентните му приказки. Понеже редовно оправя себе си, сега ще оправи и вас.
86
15
 
4
 
! Отговори
АРИСТИД ДИМОКЕНТИС преди 1 година
Момченцето БОРИС БОНЕФФ -- направи ОГРОМНА ГРЕШКА МИНАЛИЯ ЦИКЪЛ МЕСТНИ ИЗБОРИ...КАТО НЕ УЗАКОНИ РАБОТЕЩА СТРУКТУРА - ТИП ПАРТИЯ ....ТОВА МУ ИЗЯДЕ 20 МЕСТА В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ на СОФИИА......И ГЕРП И БСП ШЕХА ДА СА С ПО 10 МЕСТА ПО-МАЛКО В СОС = СТОЛИЦЕН ОБСТИНСКИ САВЕТ .
85
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОПРАВИХА БЪЛГАРИЯ СЕГА ЗАПОЧВАТ ГРАД СЛЕД ГРАД!СТРАХУВАМ СЕ ОТ ПЕРСОНАЛНОТО ОПРАВЯНЕ!ТЕЗИ СА ВСЕ МОЖЕЩИ! НЯМА ЖЕНСКО НЯМА МЪЖКО!
84
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Партия СС, фронт, свастики и украински знамена със викингски символи. Тези май ще направят София на бойно поле?
83
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайдеее,изплува нова звезда,която иска да ни оправи ! Скоро май няма да имаме нормално правителство!Като гледам какви напират за власт,направо сме си обречени!
82
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аматьор
81
10
 
28
 
! Отговори
ГЕРБ преди 1 година
САМО ГЕРБ
80
2
 
27
 
! Отговори
Интересно преди 1 година
Кой ще гласува за "Спаси София" извън София?Тва жълтопаветните явно живеят в техет си измислен свят в който провинцията не съществува..
79
5
 
19
 
! Отговори
Пик Пок преди 1 година
ДНЕСчета, колко ви плаща Боневчето, за да го рекламирате на всяка крачка. няма да спра да повтарям, че като пръдне и вие сте на първа лийия да го отразите.А вие ми трийте коментара колкото си искате. Той пак ще се появява! Явно сте тъпоъгълни триъгълници, като ви кавам, че аз пак ще си го кажа, независимо дали ми изтриете коментара. Ама толкова ви стига акъла. Освен това, нямаше нищо обидно за никой е него. Освен , ако не се имате за "сайтче". А вие сте точно такова.Да те е яд, админче зЪспало.