Стомашните киселини атакуват! Как да угасим пожара?

Спонсорирано съдържание | Обновена: 9 яну 2023 12:17 | 6 яну 2023 09:00, Александър Попов
Стомашните киселини атакуват! Как да угасим пожара?

Познато ли ви е неприятното усещане за парене зад гръдната кост и появата на стомашни киселини? А знаете ли, че за последните 15 години, броят на хората със стомашни проблеми в България се е увеличил двойно – това констатират от Световната здравна организация (СЗО). Сред основните причини за тази статистика са нездравословните и некачествени храни, които българинът консумира, както и на пълните с химикали и бои напитки и сокове.

Неприятното чувство на изгаряне се появява поради  връщането на стомашни ензими и киселини от стомаха обратно към хранопровода, причинявайки дразнене на лигавиците.

Стомашните киселини предизвикват този специфичен дискомфорт, най-често в горната част на стомаха и в областта зад гръдната кост. Парещото усещане е предизвикано от контакта между солната киселина, произвеждана от стомаха и чувствителната обвивка на хранопровода.

Подобно усещане се е случвало почти на всеки и обикновено бързо отшумява. Проблемът е, че при зачестяване, стомашният сок ерозира лигавиците на органите и може да нанесе щети, водещи до по-сериозни заболявания. Задълбочаването на гастроезофагеалния рефлукс може да причини развитието на стомашни язви, язви на дванадесетопръстника, или други значими стомашни заболявания.

Как да противодействаме на стомашните киселини?

XANACID® гел на Abopharma е медицинско изделие с моментално действие, което противодейства на симптомите на дразнене на стомашната лигавица като: болка, парене, усещане за киселинни, често уригване, подуване и гадене.  

XANACID® гел образува бариера, която предпазва лигавицата от агресивните стомашни сокове.

Благодарение на растителната си формула, включваща в състава си Индийско грозде, Алое Вера, Лечебна Ружа, Горски слез и Лайка, към които е добавена хиалуронова киселина, XANACID® гел проявява изразено успокояващо и защитно действие върху лигавицата на хранопровода и стомаха,  като спомага за противодействието на гастроезофагеалния рефлукс.

Натуралната му формула е с бързо комбинирано действие и изпълнява протективна функция при прием на нестероидни противовъзпалителни средства,  или при нездравословно хранене.
 

Тайната на XANACID® гел е в богатия състав

- Индийското грозде. Една от важните съставки в XANACID® гел е Индийското грозде, чиито плодове притежават антисекреторни, противоязвени и цитопротективни свойства. В изследване по отношение на безопасността и ефикасността на индийското грозде е доказан ефекта на значително намаляване на честотата и тежестта на регургитация на киселините.  

- Гел от Алое Вера. Също така много важно действие във формулата на XANACID® гел има гелът от Алое Вера, който има изявен противоязвен и антимикробен ефект и оказва влияние в лечението на гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ). Има доказателства, че Алое Вера осигурява безопасно и ефективно лечение за намаляване честотата на нейните симптоми.

- Лечебна ружа. Основното действие на Лечебната ружа е да образува защитен филм върху повърхността на лигавицата, благодарение на слузообразувашите полизахариди в състава си. Оказва омекчаващо, обезболяващо, противовъзпалително, антимикробно и антиоксидантно действие. Освен това намалява контакта на раздразнената стомашна лигавица със солната киселина на стомаха и с патогенната бактерия Helicobacter Pylori, която е причинител на стомашните и дуодендрални язви.

- Горски слез. Той е подходящ при храносмилателни проблеми. Намалява киселинността в стомаха и стомашния дискомфорт благодарение на полизахаридния комплекс в състава си. Притежава много силни антиоксидантни свойства. Има успокояващо и спазмолитично действие при раздразнен стомах и спазми.

- Лайка. Тя противодейства на типичното усещане за тежест, киселинност и болка, причинени от лошо храносмилане. Притежава антисептичен ефект.

- Хиалуронова киселина. Добавена хиалуроновата киселина, която изпълнява функция на механична защита на лигавицата и осигурява хидратацията на тъканите. Тя предпазва от напрежение и дразнене, а в същото време способства за намаляване на възпалението.

Промоцията е валидна при онлайн покупка от remedium.bg до 31.01.23

Купи онлайн с -15% – ТУК!

Xanacid® гел съдържа стикове с приятен вкус на боровинка, в удобна форма за директен прием. Той облива хранопровода като го предпазва по-ефективно от други продукти, които са под формата на хапчета и се приемат с вода.

Може да се приема и с инхибитори на протонната помпа, антагонисти на Н2-рецепторите или по време на периоди на прекъсване на същите.

Xanacid® гел не е противопоказен по време на бременност, кърмене, както и при диабетици. Не съдържа алкохол, глутен, ГМО, добавена захар, или продукти от животински произход.

Мнението на специалистите

Д-р Татяна Мороховец, специалист Вътрешни болести и гастроентерология, част от екипа на ДКЦ „Неоклиник“ и МЦ “Fi Health”, София.

Все повече се увеличава процентът на хората страдащи от киселини в стомаха и гастроезофагеален рефлукс. Неправилно хранене, стрес, лошо храносмилане са част от причините за появата им.

Xanacid® гел е едно много добро решение за справяне с киселините и рефлукса. Това е продукт, който действа изключително бързо и има меко, щадящо действие при парене и болка в стомаха и зад гръдната кост, причинени от раздразнението на стомашната лигавица. Може да бъде полезен също и в случай на спазми и метеоризъм, свързани с гастритно възпаление. Ксанацид гел може да допълва превенцията при ситуации, които могат да предизвикат раздразнение на стомашната лигавица (дразнещи вещества, периоди на психофизически стрес, смяна на сезона, неправилен начин на живот, нестероидни противовъзпалителни и обезболяващи средства).

Благодарение на растителната си формула Ксанацид гел проявява изразено успокояващо и защитно действие върху лигавицата на хранопровода и стомаха.  Добавената хиалуронова киселина в продукта действа като смазка за тъканите и модулира взаимодействия между съседните тъкани.

Xanacid® гел не е противопоказен по време на бременност, кърмене, както и при диабетици. Над половината от бременните жени получават киселини всеки ден, особено през третия триместър на бременността. Приемът на XANACID® гел значително облекчава тези състояния и се понася добре.


Още от

Спонсорирани публикации