Мария Захарова: Москва не иска напрегнати отношения с Прага

Появи се информация, че Русия се опитва да убие кмета на града
29 апр 2020 12:05, Нели Христова
42
Мария Захарова: Москва не иска напрегнати отношения с Прага
Снимка: БГНЕС

Диалогът между Русия и Чехия трябва да се гради на взаимно уважение и Москва прави всичко възможно, за да не допусне напрегнати отношения с Прага. Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова в ефира на радио "Ехото на Москва", предаде ТАСС.

Още по темата

Захарова коментира публикация в чешки медии, според която в страната уж пристигнали хора от руските тайни служби с цел да отровят служители, отговорни за свалянето на паметника на съветския маршал Иван Конев в Прага, уточнява агенцията.

Тя добави, че смята за странна позицията на чешката страна, преименувала площада, на който се намира посолството на Москва в Прага, наречен вече с името на руския опозиционен политик Борис Немцов, предава БТА.

"Защо чрез преименуване на адреса на посолството да се подкрепя опозицията в друга страна? Това е някаква много странна логика", заяви говорителката и изрази съжаление, че по този начин "въпросът е политизиран".

Чешкото сп. "Респект" помести по-рано разследване, според което гражданин на Русия пристигнал в Чехия със смъртоносна отрова, за да отрови пражки общински служители. Изданието твърди, че кметовете на Прага и на един от градските райони получили охрана заради съобщения, че са застрашени от отравяне. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че съобщенията на чешките медии наподобяват вестникарска измислица, пояснява ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трупове плуват из ВълтаваПили белина с насладаЯли рацини, била то наладаТрева от моста къди кметаИ пише сите умрели от стрелбатаОт подводницата, руско вълтавскатаДа му три букви майката
36
1
 
4
 
! Отговори
sd преди 3 години
на вас русоидите ви липсва мозъка.
35
7
 
1
 
! Отговори
Чахаинъ на моста, 5$ преди 3 години
До: не може да бъде.Ти написа най точно защо в ЧегослоФакай липсва тоалетната хартия още от време Швейково.Те са наследили АвсУнгарската империя австронемската псувня Шайзе. Но техния Славейков, сиреч Владислав Вег й дал чески формат, neser me. Та щото нам никой, никога от нищо не е доволен те на поразия се шайзът иос*рат. Като спрат хартия за последните няма
34
1
 
5
 
! Отговори
sd преди 3 години
руски дипломат е хванат с отрова в Прага. скрепоносните искали да отровят кмета на Прага за демонтажа на паметника на някакъв руски военнопрестwпник (Конев) от времето на врората световна.
33
3
 
7
 
! Отговори
Да бе! преди 3 години
Крепостните се надяват, че световната общественост е забравила за убийството на Георги Марков с кремълския чадър, забравила е и стрелбата по папа Йоан-Павел Втори, забравила е убийството на Литвиненко, на Политковская, на Борис Немцов, забравила е отравянето на Скрипал и дъщеря му, отравянето на Гебрев, забравила е и умъртвяването на 2 милиона и 700 хиляди чеченски българи... Ама и тия чехи са много лоши бре, взели да събарят паметниците на окупаторите си!
32
2
 
8
 
! Отговори
СЕРЕГЕЙ преди 3 години
ДРУГАРЯТ ВАГИНИР *** Е ПОРЪЧАЛ НА КРЕМЪЛСКИТЕ ИСТЕРИЦИ ДА *** ИСТОРИЯТА И ПРАГА СО СЕ КЪЩАТА И ДВОРА ДА Е ВЕЧЕ РУСКА ТЕРИТОРИЯ,КАКТО КРИМ И ПОЛОВИНАТА ЗА СЕГА УКРАЙНА. ПОЛЯЦИТЕ И ТЕ...27 000 МЛАДШИ ОФИЦЕРИ КРЕМЪЛ ИЗКЛА В КАТИНСКАТА ГОРА.СЕГА И НАПОМНИ С ЦЯЛОТО ПОЛСКО ПРАВИТЕЛСТВО ВО ГЛАВЕ С ПРЕЗИДЕНТА... ТОВА И ЦЯЛОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ НА РУСТАЦИТЕ ИДВА ДА ПОДЧЕРТАЕ, ЧЕ РУСКИТЕ КАНИБАЛИ,ПРОСТО НЯМА КАКВО ДА ГИ СПРЕ.
31
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко, сега ЦРУ ще го очешат, и веднага ще изкарат Русия отговорна. Първо му плащат за тия детински провокации, после го плашат, че лошите идват за него... а лошите през цялото време са точно "приятелите" му от хамерика.
30
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реакцията *** чехите е истерична, но е напълно в стила и размаха на истинска голяма западна държава. Няма половинчатост и замаскираност, а директно в десятката и руснаците виждат, че това не е Източна Европа, а чист запад. Друг е въпросът, че въртят як бизнес помежду си, но ясно чехите се обозначават като запад.
29
5
 
2
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
...liberalnata demonokracia e raka na 21-vek !!! Marshal Ivan Konev e osvobodil Praga....a Boris Nemtsov....kakvo tochno e napravil za Praga I za chehite ,che neshto ne se seshtam ?!?? Tova dori bezumstvo dori ne e smeshno ....jalko e !!! Tova mi napomnia za pametnika na amerikanskite letci v Balgaria ....I polaganeto na tsvetia ot balgari na nego ! Toi pone e na teritoriata na amerikanskoto posolstvo,koiato se void tiahna I vapreki tova e nelepo sashtestvuvaneto mu !!!
28
10
 
5
 
! Отговори
не може да бъде! преди 3 години
Не мога да повярвам на какво ниско ниво е паднало мисленето на русофобите!Не е необходимо човек да бъде много умен,за да види,че руснаците /Путин,правителство ,ФСБ ит.н/се интересуват от чешките кметове толкова,колкото от шапката на китайския император!И в Чехия,както и у нас има хор ,които много обичат да джафкат като паленца по слона!Руснаците си имат достатъчно вътрешни проблеми,проблеми със САЩ,ЕС,Турция,СА,за да се занимават с хора,които пълнят памперсите само като се каже-руснаците идват!
27
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страните от бившия съветски лагер се чистят от отровната съветска плесен...а ние кога ?Много хора едва сега разбират, че съветските паметници не са някакъв символи на някаква измислена благодарност, а жалони мъркиращи така наречения "руски мир" !Не случайно Кремъл така ревностно и злостно държи на запазването им, нищо, че това си работа на съответните държави.Те така гледат и на съветските паметници в България, въпреки, че са строени с парите на българите
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На снимката - това ли е М. Захаровова само че без перука ?
25
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
една ядрена ракета по прага и всичко ще си дойде на мастото
24
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама цял свят чака русия за да ги освободи
23
14
 
6
 
! Отговори
русофил преди 3 години
Крим е руски путин е велик казах
22
12
 
23
 
! Отговори
Хорошо преди 3 години
Захарова! Никой не ви иска! Налягайте си парцалите в свинарника!
21
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия ,Русия.За 300 г в европейската политика не разбра л ,че европейските народи мразят руснаците повече от всеки друг народ.
20
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руска поговорка:Искахме по-добре,а стана както винаги.
19
17
 
22
 
! Отговори
до 16 преди 3 години
Рублажиите не виждате по-далече от носа си.Кога ще разберете, че със заплахи не се печели обич и уважение?Вместо през 90та да започнете да се очовечавате все повече затъвате в блатото на омразата.
18
6
 
13
 
! Отговори
Владимир преди 3 години
До Анонимен 13Абсолютно. Както и че прегазихме чехите с танкове през 68ма. Това си беше направо Холивудски филм. Инсценировка. Американците го заснеха и след това лъжеха, че се е случило ... ... Владимир, Владимир, събудете се, през 68ма Чехословакия беше част от Социалистическия блок и американски киноекипи там нямаше ....?!?