Един от създателите на "Новичок": Няма как Навални да е отровен с него

Според Леонид Ринк твърдението е "нелепо"
3 сеп 2020 10:31, Нели Христова
70
Един от създателите на "Новичок": Няма как Навални да е отровен с него
Снимка: БГНЕС

Леонид Ринк - докторът по химия, който участва пряко в създаването на "Новичок", съобщи, че е невъзможно руският опозиционен лидер Алексей Навални да е бил отровен с препарата "Новичок", предаде ТАСС. В ефира на YouTube канала Soloviev Live той обясни, че агентът "Новичок" е коктейл от много съставки, който „не е готов за употреба“, докато не експлодира, предаде БГНЕС.

Още по темата

Ученият нарече "нелепо" твърдението, че веществото може да се използва за причиняване на смърт на един човек, тъй като препаратът е способен да убие цял полк. "Човек би бил унищожен за секунди", подчерта Ринк.

В същото време той посочи разликите в клиничната картина, характерна за отравянето с Новичок, от тази, наблюдавана в Навални. Ако човек е приел отровата, в клиничната му картина се наблюдават миоза (рязко свиване на зениците) и конвулсии, след което след няколко минути настъпва смърт, допълни химикът. Той нарече "невъзможен" сценарий, при който жертвата, погълнала от препарата, може да бъде спасена, лекувана в продължение на седмици, и транспортирана със самолет. При Навални се наблюдават откровени симптоми на панкреатит, съобщи още Ринк.

"Не е възможно да се ползва "Новичок" по описания начин, или изобщо вещества от такъв тип", коментира химикът в отговор на твърденията на германското правителство, че са открити следи от препарата в кръвта на Навални. И добави, че е възможно следите от химикали в кръвта на опозиционера да са остатъчни от лекарства, ползвани при лечението му.

Кремъл отбеляза, че руските власти не са получили официална информация от германските си колеги, нито пробите на Навални, нито медицинските му изследвания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
2
 
! Отговори
ЧИЧО ТИМО преди 3 години
До sdr: Можете да си изпишете инициалите и със старогръцки бУкви, но само ще потвърдите, че глупостта от древността, до днес, се разпознава очевидно...
62
5
 
0
 
! Отговори
sdr преди 3 години
Ако Путин му каже дори ще го опита за да докаже че не е отровен.
61
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До наблюдаващНамалявай белото и почвай да си пиеш лекарствата.
60
2
 
14
 
! Отговори
наблюдаващ преди 3 години
На срещата между Лукашенко и Мишустин,баьката е оповестил за прехванат разговор между Меркел и полското външно мин.Ами,сега? Белоруските спец служби имат доказателства за полските спец.служби как са монтирали провокацията с Навални!Целта им била:" Да не допуснат Путин, да се бърка във белоруските събития(преврат),майдан.А,баба Меркел се е хванала на полската въдица.Полша наистина се оказа "Хиената на Европа"според У.Чърчил!
59
4
 
20
 
! Отговори
Хачитурян преди 3 години
Естествено е че цялата дандания с този родоотстъпник, е чиста провокация от страна на Запада ! Защото тази сутрин прегледах почти всички западно-европейски новинарски телевизионни емисии и всичките те бяхазапълнени с глупости около този ***, докато за събитията в Българияот снощи . . .нямаше нито дума !?
58
16
 
9
 
! Отговори
ds преди 3 години
русоиди, любимият ви шу-ндин ако наистина не е болен от рак (както се говори) ще си замине от счупване на черепната кутия.
57
8
 
19
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
ПУТИН ВЪЗКРЕСИ РУСИЯПУТИН СПАСИ РУСИЯ ОТ ХОДОРОВСКИ,ГОСУНСКИ И Т Н -ТЕ БЯХА СЛУГИ НА ТЪМНИТЕ И КОРУМПИРАНИ ГЕНЕРАЛИ ОТ КГБ-ПУТИН ГИ СМАЧКАДЕ ДА ИМАХМЕ СИЛНА ЛИЧНОСТ КАТО ПУТИН
56
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май в Германия са отровили Навални, за да обвинят Русия.
55
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До не може да бъде!Те и немските лекари казват, че е бил отровен, но рушките *** също знаят по-добре от немските лекари, защото те лично са завършили медицинско образование и лично са провеждали тестовете на Навални.Горките ***.Само един въпрос:Вие защо сте доброволни роби на руснаците?
54
3
 
18
 
! Отговори
Скрипал къде е ? преди 3 години
Отравянето с "Новичок" може да има съвсем различни симптоми и начин на ползване ...АМА САМО КАК РАЗПОЗНАВАЕМО И ЗВУЧИ -НОВИЧОК.Не цианкалии,не зарин,не белина или там каквото немските доктори първо откриха, някакъв си адсфедсафаасфен .... А НОВИЧОК. Дори само името му докарва до екстаз десетки краварски *** и ги кара да пишат ...да пишат... да пишат.Само Новичок ще да е,нищо друго. Хайли Лайкли популярен дринк.После отровения изчезва завинаги "скрит" на тайно място от западните служби.
53
3
 
17
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Не натрапвам мнението си на никого, но Путин има интерес да има беззъба опозиция срещу себе си, като тази на Навални. Колко % от руското население подкрепят този перко, който се само репчи и често приказва врели некипели? Друга дълга ръка има замесена тук, ръката на ЦРУ. Франция си стои настрана от този конфликт, но комсомолката от ГеДеРе - Ерика, за германците - "мутти", се пъха между шамарите. Много бръмчат всички, но мед няма. Като чуя вечер да се говори за Беларус или Навални гася телевизора
52
3
 
16
 
! Отговори
не може да бъде! преди 3 години
Ето специалистът казва какво е положението ,но се оказва,че журналистите от Билд,Дойче веле и т.н.са по-компетентни.По същия начин се пише и за атропина ,само че при отравяне с органофофорни препарати/като Новичок напр/ атропинът не помага много!?Но както се вижда и това не пречи някои да питат -а защо руските лекари са давали атропин/а те са обяснили защо/!?
51
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо от какво го лекуваха с атропин руските лекари?От препиване с домашарка ли?
50
3
 
16
 
! Отговори
до Ох ох ох преди 3 години
Какви врагове са били тези на Путин .... много силни думи врагове.... Горе долу да накараш слона да мисли, че като върви трябва да внимава да не стъпче някоя мравка, защото после мравките ще са му врагове..Погледни какво влияние са имали изброените от теб "жертви" и помисли кой и какво биха направили дори и обединени срещу управлението на Путин... Те дори не могат да влязат в парламента с подкрепата която им се дава(дори и отвън) какво ще сменят Путин с Медведев ли?
49
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***, ти пък много разбираш от агентурни работи!Ами този агент, дето ще го пренасят в сакрална жертва, нали като усети накъде върви работата, ще си отвори устата тук и там и такива проблеми ще докара на шефовете си, че Сноудън ще им се види като детска игра. Трябва да ти кажа, че агент, който се е почувствал предаден, може да бъде изключително опасен.
48
2
 
16
 
! Отговори
патлажаня преди 3 години
СОП /стандартна оперативна процедура/ в НАТО е когато един агент в тила на противника спре да ти носи преки ползи е да го пренесеш в сакрална жертва и така да му приключи кариерата. Навални наистина е отровен но в Омск му вкараха антидод навреме и му изчистиха организма. Иначе никога нямаше да го пратят в Берлин. След 15 дни нищо МИ-6 добавиха малко Новичок и сега всичко е ОК.
47
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са получили нищо от Германия и няма и да получат нищо, защото няма нищо.
46
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всичко е ясно,няма никакъв Новичок наплющял се е с домашен самогон и му е станало лошо и айде сега Новичок че и в Германия да го лекуват,представете си ако всеки напил се руснак го пращат в Германия за изтрезняване....смях..
45
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако новичока е английски, може.
44
5
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Съветския учен твърди че не е Новичок. Той лично си пие по един Новичок вечер за здрав сън.