Руските сили се изтеглят от Казахстан, щом мисията им приключи

Путин: Москва няма да търпи "цветни революции" в постсъветското пространство
Обновена: 10 яну 2022 20:49 | 10 яну 2022 20:47, Елка Василева
65
Руските сили се изтеглят от Казахстан, щом мисията им приключи
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че нейните сили и тези на нейни съюзнички, изпратени в Казахстан в подкрепа на властите, застрашена по думите му от "международния тероризъм", ще напуснат страната, щом мисията им приключи, предаде Франс прес.

Още по темата

Щом контингентът изпълни функциите си, той ще се изтегли от територията на Казахстан, увери Путин по време на видеоконферентен разговор със своите съюзници, включително казахстанският президент.

Водени от Русия, близо 2030 военни от Организацията на договора за колективна сигурност (ОДКС) бяха разположени в Казахстан по искане на казахстанския лидер.

Руският президент заяви, че неговият съсед и съюзник е станал жертва на "агресия от страна на международния тероризъм".

По думите му тези "банди въоръжени хора", "явно притежаващи боен опит", са обучавани в "центрове в чужбина".

Той предупреди, че Москва няма да търпи в постсъветското пространство "цветни революции" - формулировка, с която често се описват въстания, организирани според Кремъл от Запада в бившите съветски републики от 2000-те насам.

"Разбираме, че събитията в Казахстан не са първият и далеч не последният опит за намеса отвън в работите на нашите държави", каза Путин. "Няма да позволим да се разклаща ситуацията у нас и няма да оставим да се осъществят сценарии за т. нар. цветни революции", отсече той.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
0
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
аз не знам защо народа на Казахстан се бунтува. Че нали братушките ги освобождават от радиоактивния уран и отровните газ и петрол.. Ами трябва да са доволни че и с войска ги пазят .... от уличните кучета да не ги ухапят .
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турските търговски центрове не са засегнати от погромите в центъра на Алма Ата. Според Телеграма канал, мародери не докосна супермаркет Ramstore турската компания Migros Turk-всичките му стъкла са непокътнати.
52
4
 
2
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
...продьлжаваме...В сьседното село се напивали и се вьртели около красавицата на селото,но бай Васил,мьжа и е издебнал ,когато един от тях е направил глупостта да дойде среднощ сам, и с брадвата по главата и ...в тоалетната!10 дена после серьогите тьршували из селото да го намерят!Преди да умре бай Васил е издал тайната и властите копаха с багер и измькнаха рьждясалата вече винтовка и останките на альошката!Тия факти са от очевидци,не от льжливите партийни архиви!!
51
3
 
3
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
Истини,преразказани сто пьти от дядо ми...Немците,минавайки,хвьрляли цигари,консерви,шоколади на децата и нито един не се е отбил в селото!След 1 седмица дошли вьшка...рите и са пльзнали из селото и изнасилили една бьлгарка и са обрали селото!Жените ги скрили по таваните, не са закачили кадьните,понеже коменданта е бил азербайджанец!Старите все още даже му споменават името с благодарност-полковник Аскеров(от войник)Един алкаш е паднал от камиона и се пребил.Има му паметник-край пьтяс.Дренци
50
3
 
1
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
Един единствен разстрелян?! А защо не са расстреляли четиримата ватенки,изхвьрлили дядо ми от каруцата и му откраднали двата коня-най охранените в селото?А ония,тарашували из нашата кьща и замькнали все,що видят-кокошки,сирене,дини,пьпеши?!Тия винаги са били гладни вьш...ки,и сега са ,така ще е и занапред!Отбльскващи азиатски варвари!!!
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Крим не е рускиКрим е руски :)
48
8
 
3
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
рано или късно народа на Казахстан ще се освободи от руско иго и техните слуги..Семето на революцията е посято вече. Няма няма връщане назад.
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цветните революции дело на западните демокрации носят единствено демократична МИЗЕРИЯ, кризи и неоколониализъм.
46
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес казахстанският президент Касим Токаев обяви, че миротворческата мисия на ОДКБ в Казахстан успешно е завършена и изтеглянето на силите и средствата започва на 13.01.22 г.
45
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Историята====Govniyo, току що ти обясних защо са ни обявили война, наместо просто да си влязат с танковете и останалата техника, посрещани с хляб и сол и без един изстрел! А ти продължаваш с лъжите! Кого са разстреляли в България, какви окупационни части са оставили? Аз знам само за един разстрел и то публичен. Един техен солдат откраднал теле.Стопанинът се оплакал. Комендантските бързо го хванали и въпреки прошката и плача на нашенеца, го разстреляли публично!Ти си духовно скопен негодник!
44
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До Анонимен5 От скоро, няма и седмица
43
17
 
8
 
! Отговори
Историята преди 2 години
През 1944та, въпреки че България не беше воювала реално срещу СССР, СССР обяви война на България, за да има и формален повод да ни окупира, докато червените сатрапи убиват безнаказано българската интелигенция. След като наместика комунистите за режим, продължил 45 години, и издевателстваха колкото искаха, руснаците се "оттеглиха", като оставиха техните марионетки в България да ни "управляват".
42
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 36......А ако не ни беше обявила война, зер Чернената армия нямаше да влезе? Глупи, войските първо се насочиха към турската граница, канонерките - също! Там имаше няколко турски дивизии, готови да влязат у нас! И всичко това благодарение на совалките до Кайро на националните предатели от последните две "демократични правителства". Тюркоазите побързаха да спасят дирниците си цели и бързо избягаха!
41
9
 
22
 
! Отговори
Това е истината преди 2 години
До АнонименВъпреки мощната антируска пропаганда хората по света симпатизират на Русия. Само марионетните режими, подвластни на САЩ, като българския лаят и създават омраза, чрез контролираните си медии. САЩ искат ресурсите на Русия.
40
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Общата територия на влизащите в ШОС страни е 30 млн. кв. км, което представлява 60% от територията на Евразия, а нейният цялостен демографски потенциал е една четвърт от населението на планетата [1] (общата численост на населението на страните участнички е 1 млрд. и 155 млн. [2]), а ако бъде включено и населението на Индия, и другите страни наблюдателки, то количеството на жителите, имащи пряко отношение към ШОС, ще бъде малко по-малко от населението на цялото земно кълбо
39
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С изключение на Узбекистан, останалите страни са участници в Шанхайската петорка, която е основана в резултат на подписаните 1996 1997 от Русия, Казахстан, Китай, Киргизстан и Таджикистан споразумения за укрепване на доверието във военната област и взаимно съкращаване на военните сили в граничните райони. След включването на Узбекистан през 2001 организацията е преименувана от нейните участници на Шанхайска организация за сътрудничество.
38
8
 
15
 
! Отговори
Самите руснаци преди 2 години
Не харесват толкова Путин защото е твърде търпелив към запада. Те наистина чакат повече действие и по-малко преговори.
37
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байконур в скоро време може да изстреля балистична ракета с ядрена бойна глава по атлантическа цел. Даже Си ще е доволен, според американската клика именно Китай изстрелял хиперзвукова, а не космическа
36
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблема на Путин е че никой не обича Русия и не желае да прави каквато и да е дружба с нея. Още една бивша съветска република Казахстан намрази руснаците завинаги.
35
6
 
10
 
! Отговори
Вова е ВЕЛИК! преди 2 години
Прави сами да си говорят като топ ЕС гейовете, така и локалните подражатели по сайта!