Бившият олигарх Ходорковски: Путин не е самоубиец!

Той няма да използва ядрени оръжия, освен ако не е в безопасност
24 мар 2022 20:14, Нели Христова
64
Бившият олигарх Ходорковски: Путин не е самоубиец!
Снимка: БГНЕС

Бившият олигарх Михаил Ходорковски, който някога беше най-богатият човек в Русия, преди да прекара 10 години в затвора, говори пред CNN за начина на мислене на руския президент и състоянието на армията на страната един месец след войната в Украйна.

Има данни, че руските военни нямат храна, нямат достатъчно гориво, имат всякакви логистични проблеми и дори нямат ръкавици, което води до измръзване. Но за Ходорковски това, че Русия не е била подготвена, не е изненада. И все пак - нивото на неподготвеност на руската армия го изненадва.

"Ще използвам думите на украинците - те са изключително подпомогнати от нивото на корупция в армията", казва бившият олигарх.

"Това, което трябва да разберем, е, че Путин е достатъчно опасен. И все пак - той не е самоубиец. Той би използвал оръжия за масово разрушение, но само ако знае, че няма да бъде наказан за това", обяснява Ходорковски.

"Сега виждаме, че западните лидери повтарят същата грешка, която техните предшественици направиха преди години с Хитлер. Той беше много уязвим, когато нападна Европа, но лидерите смятаха, че ако не покажат съпротива, той все някога ще спре. Но тази грешка струва изключително много животи. Тази грешка се повтаря сега", казва критикът на Путин.

"Путин няма да изполва ядрени оръжия, освен ако не е сигурен, че е в безопасност. Щом се убеди, че е в безопасност, това ще го подтикне да ги използва", на мнение е Ходорковски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
2
 
! Отговори
История на света преди 2 години
Пиша до анонимния, коментирал Финландия. И преди и сега пиша коректно към опонента. Напомням му, че за войните се учи по дисциплината ""История", а не" География". Ако сте забравили това, поне помислете(глагол забравен от много хора в България ) и вижте как съм се нарекъл.А нападението на Сталин 1939г. над Финландия завършва чак пролетта на 1940г.С победа за Сталин при загуби в личен състав10:1(руси:фини) за 4 месеца вместо планираните няколко седмици.Благодаря!
48
14
 
9
 
! Отговори
Стиви преди 2 години
Путин е мерзав..ец не е самоубиец!! След като загуби войната в Украйна ще бяга за братски Китай!
47
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
верувайте на чичко ефреин, верувайте. те винаги истината приказуят и никога не мамят. сакън, ашколсун. аре у лево евреин. едно време като си *** подметката на путин и сега му го връщаш. ама ако дойде с теб в студиот ще ти се дръпне гъуйното. че има остави писалката, падни за 10,... падни за 10 ли, та ти 10 вече си паднал. да ги направим 20. за 20 годинки колко ресани патладжана че отнесеш ум да ни зайде.
46
17
 
22
 
! Отговори
Васев преди 2 години
Естествено,че не е самоубиец - той просто си е чист ... УБИЕЦ !!!
45
4
 
4
 
! Отговори
абе тоя преди 2 години
Това старо интервю ли е?
44
12
 
20
 
! Отговори
Олд преди 2 години
Умни хора казаха преди време че от ВПК на Русия са откраднати 300 милиарда за 20 години.Войната в Украйна го доказва-190 000 войници затънаха в кал и немотия.
43
14
 
21
 
! Отговори
анализатор преди 2 години
"Щом се убеди, че е в безопасност, това ще го подтикне да ги използва", на мнение е Ходорковски." Нали се носеха слухове че Путин се е скрил в противоядрен бункер някъде в Урал? Точното място е неизвестно, тъй че по всичко можем да предположим, че той се чувства в безопасност. И като знаем с какви финансови средства разполага, бункерът му сигурно не е по-малко луксозен от яхтите му.А това че Москва и Санкт Петербург няма да ги има - едва ли го вълнува много.Опасен е!
42
16
 
25
 
! Отговори
Дрън преди 2 години
Много си противоречи тази статия. Правили грешка, което означава че трябва да го спрат в момента, което също означава че Путин ще се почувства застрашен и което от своя страна означава, че ще прибегне до ядрени оръжия. Навремето при Хитлер е нямало такива.
41
11
 
35
 
! Отговори
До 32 преди 2 години
Не , мотивацията му не се дължи на лична омраза. Дължи се на това , че заради действието му той губи капитали , имоти, абе като цяло - маса пари.
40
32
 
61
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 години
Абе всички станаха психолози. Путин щял... Путин нямало... Руснаците нямали ръкавици... сега да излезе един и да каже, че едва са им намерили църBули, щото нямало и кубинки... Смeшници.
39
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До долния, дори в името на Ходорковски си направило поне три грешки но имаш наглостта да даваш акъл.
38
41
 
21
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 2 години
Хородовски ако не беше умен, способен, човеколюбец, честен, некорумпиран и работлив, нямаше да стане току тъй най-богатия в Русия. Тъй че го слушайте. Особено ако дава интервю пред уважавания СиЕнЕн както в случая
37
26
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До "вижте сега дребните мъже имат комплекс за малоценност..." . Явно от личен опит знаеш това...
36
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До история на света. . Финландия нали казва че е спечелила войната със Съветския съюз. Значи всичко е точно. Какви земи искаш да им се връщат сега. Май нещо си скарано с географията.
35
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Домакините защо ме цензурирате в движение. На врата ли ми стоите. Ако написаното не е редно можете да ме изтриете . Но вие ме триете в движение, а това е цензура. Що бе нали сте на правилната страна, що недопускате грешната. Моите аплауси.
34
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Размера има значение.
33
58
 
52
 
! Отговори
Неее преди 2 години
Не е самоубиец, а масов убиец !!!
32
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Enzo... За Владимир Путин знаем а за другия Владимир. Защото това е явно проблема. За кого всъщност важи яката метафора и кой губи и кой печели от тази гнусна игра/лъжа на думи.
31
14
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казахте ли му че ако путин не му беше взел парите сега англосаксонцитещяха да му ги вземат
30
33
 
28
 
! Отговори
История на света преди 2 години
Нищо не се е променило от първобитни строй - на който тоягата е по-голяма и по-здрава е прав! Дипломацията е върхът на демагогията. ОК - Крим и Донбас са руски, целият свят знае. Както и това, че и двата района са подарени на Украйна от партийните величия Сталин и Ленин Донбас, 1922г. и Хрушчов 1954г. Крим. Добре, да приемем, че са прави. Тогава да върнат първо на Финландия земите на север от Санкт Петербург и на север, на-големите залежи с никел. Те са си финландски!!!