Дозата за отравянето на Абрамович не била смъртоносна, само предупреждение

Симптомите били възпаления по кожата, раздразнени очи и силна болка зад очите
Обновена: 29 мар 2022 09:08 | 28 мар 2022 22:14, Анисия Иванова
125
Дозата за отравянето на Абрамович не била смъртоносна, само предупреждение
Снимка: БГНЕС

Никой не е поел отговорност за предполагаемото отравяне на милиардера Роман Абрамович. Предполага се, че дозата на препарата, с която е бил направен опитът за убийство, е била достатъчна само за отправяне на предупреждение, пише ВВС.

Говорителят на Роман Абрамович потвърди за съмненията, че руският олигарх е бил отровен по-рано този месец, след като се е срещнал, за да обсъди мирните преговори с украинските преговарящи. Те не потвърдиха кой друг е бил мишена или какъв е източникът на атаката.

Още по темата

Твърди се, че бившият собственик на Челси Роман Абрамович и двама украински мирни преговарящи са имали симптоми на отравяне след среща в Киев. По-късно същата вечер трима от тях, според разследващия уебсайт Bellingcat, са имали симптоми на отравяне с нервнопаралитичен агент.

Симптомите са се изразявали във възпаления по кожата, раздразнени очи и силна болка зад очите. Неразположенията на тримата мъже са продължили цяла нощ. Никой от тях не е ял нищо освен шоколад и вода.

Според специалисти по химически оръжия отравянето е съвсем умишлено.

"Изглежда някой е искал да изпрати предупреждение до участващите в мирните преговори. Това не беше смъртоносна доза, беше предупреждение", казват експерти пред британската медия./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
11
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 2 години
Защо им е на руснаците да отравят Абрамович след всичко, което му направиха Британците?
101
2
 
8
 
! Отговори
до stan преди 2 години
А ти като си много логичен,я кажи логиката защо сащ от 50 г. водят войни извън тяхната територия,защо са решили да "демократизират" арабският свят,без Саудитска Арабия(където е най-бруталното погазване на правата,най-вече на жените),защо нахлуват в страните,които очевАдно няма как да се защитят и ги връщат 50 г. назад,какво майка си търсиха във Виетнам,Ирак,Сърбия,Афганистан,Сирия?!?Значи е логично сащ да нападат и опустушават света,но не е логично Русия да нападне дрогираните нацисти в украйна?
100
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хапна ли шоколад задължително пия водичка, а ако е вечер, очите ми се ококорват и цяла нощ не мога да заспя, само се разхождам по каналите с дистанционното, а рано призори с болки в очите заспивам.
99
3
 
4
 
! Отговори
умопомрачени преди 2 години
Русия напада и избива православни славяни в Украйна а на болните глави САЩ им се върти че искат война.
98
8
 
17
 
! Отговори
ХХХ преди 2 години
Явно някой не иска да има мир ......кой ли е ? САЩ искат да има такъв , те са невинни .....сигурно от Исландия са виновни !
97
19
 
20
 
! Отговори
stan преди 2 години
do Гиб МелсънИ ти какво предлагаш, украинската армия да легне и да мре? Значи украинците са виновни , че ползват сградите в Украйна за защита, а руската армия е невинна че се намира в Украйна. По сбъркана логика не може да има
96
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ял е шоколад рошен
95
10
 
22
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
бе измислете нещо ново бе... вирос, война, отравяне... все лъжи и явно ни мислят за глупави, но по този начин в обществото изплува истината и за трите неща..
94
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На никой ли не му прави впечатление, че досега всички такива "отровени" са свързани с Англия?
93
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно са прекалили с някоя водка менте докато са преговаряли.
92
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абрамович НАЙ-КЪСНО сега трябва да се сети, че има само един начин да живее и той не е като се кланя на Кремъл.
91
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гиб Мелсън Вашите шефове не разбраха ли, че драсканиците ви само ориентират по-бързо хората кои мнения са поръчани от Кремъл? Вие сте загубили връзка с реалността, затова се надявате опорките ви да предизвикат объркване. ЦЕЛИЯ СВЯТ вижда какво правят руснаците. Руснаците са се объркали - вече не сме 60те години, където единствените канали за информиране е една или две медии.
90
7
 
35
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Вече и най смахнатите русофоби разбраха защо има цивилни жертви в този военен конфликт. Защото украинската армия е решила да разполага военна техниа и войници в апартаменти в жилищни квартали, главно по високите етажи на ъгъл по блоковете и в болници и училища. Идват в апартамента ти и те гонят като куче и се настаняват с муниции и оръжия. Напишете на ютюба: из подвала в Мариуполе да видите поредното училище в Мариупол превърнато в база на украинската армия показана от Patrick Lancaster
89
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отровен е в Киев от украинците и целта е руските милиардери да се подплашат и да се вдигнат против Путин. Защото Путин може да бъде свален само с вътрешен преврат.
88
5
 
26
 
! Отговори
АбдокодирХоджибобоев преди 2 години
Никой няма да поеме отговорност за нещо предполагаемо и изcмyкaно от пръста. По-важното е кой ще разкаже и ще поеме отговорност за намерените в мазета на сгради в Мариупол тела със следи от изтезания? На кожата на убитите са изрязани неонацистки символи и свастика, съобщава генерал-полковник Мизинцев. Вие знаете ли подробности по тези зверства на бендеро-нацистите от "Азов" или това е руска пропаганда?
87
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде сега някой високопоставен западняк да размаха епруветка с прах за пране от трибуната на ООН и да заяви, че Русия използва химическо оръжие. Нататък си знаем...
86
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
поредната глупост
85
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега вече Абрамович знае, че неговите пари не могат да го спасят, докато Путин е на власт. Руските олигарси всъщност могат да дадат СЕРИЗОЕН тласък на някои процеси, ако впрегнат парите си в тях. Дали ще се сетят, или предпочитат да ги изтребват като мишки?
84
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абрамович знае ли че му е зле? Защото изглежда се готвят сценарии за Холивуд. Колко милиарда са спечелили от лошотията на Путин, Кадафи, Саддам и др.
83
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милостивия Путин, първо не отравя, а предпупреждава.Поздрави на всички русофили, нека да хванат трансибирската магистрала за вкъщи и да не ни дишат въздуха и да не ни затормозяват с извратените си филии