Търсят съдебна отговорност за изпочупени автобуси 102 в София

Фандъкова определи случилото се като разочароващо
34
Търсят съдебна отговорност за изпочупени автобуси 102 в София
Снимка: архив, БулФото

Ще се търси съдебна отговорност от родителите на децата, които вандалски изпочупиха 8 нови автобуса на градския транспорт в София, които се движат по линия 102, съобщи БНР.

В района между квартал "Малинова долина" и Студентски град малолетни са хвърляли камъни по автобусите по време на движение.

Още по темата
Кметът Йорданка Фандъкова каза, че щетите ще бъдат за сметка на застрахователите, и нарече случилото се разочароващо.

"Това няма да струва на общината средства, но пък струва наистина разочарованието от това, че с много големи усилия успяхме да защитим проект за безвъзмездно финансиране по Оперативна програма "Околна среда", обясни тя.

Радваме се на новите автобуси, обявени за "автобус номер едно за 2014 година" в Европа, и в същото време не ги пазим. Това е разочароващо, разбира се, надявам се да послужи за урок и хората да разбират, че това е за удобството на гражданите, а не за общината, допълни столичният кмет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ZASHTO NE TARSIAT OTGOVORNOST OT FANDAKOVA I GERB ZA OTKRADNATITE PARI.
23
6
 
2
 
! Отговори
Федя преди 9 години
Проблемът с фъндъкова е, че превърна Град София в заложник на носталгията и по нужника в задния двор на бащината къща в родното и село. Каруци препускат в нашия град, автомобили по тротоарите си паркират където намерят, бетонни гаражни клетки никнат против всякакви закони където намерят, контрольорите в транспорта са садисти от същото село, където е родом кмета и много още........
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Типично за всяка демокрация. Най-често се чупят прозорците на влаковете. В Италия има друг спорт - дечица се качват на надлези над магистралите и хвърлят камъни по луксозните коли. На един германец му се случило попадение - жената му останала без глава. Здрав камък и висока скорост.
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Булгаристанеца си остава булгаристанец. Купили му нови топли автобуси, той бърза да ги изпочупи и изпонадраска.
20
3
 
15
 
! Отговори
1 преди 9 години
Ако ги хванат изобщо, да ги накарат да полагат обществено полезен труд до размера на щетата, пък нека утре пак да чупят. Що за *** народ сме? Не стига, че сме бедни, а и не пазим малкото, което имаме и ни е полезно! Закони има, но контрола е нулев, а наказани - няма! Ето в това е бедата!
19
3
 
6
 
! Отговори
плащам, а получавам? преди 9 години
102, КОИТО ХОДЯТ ДО СТУД ГРАД И ОВЧА КУПЕЛ СА ПУСНАЛИ САМО ЧИСТО НОВИ, А АВТОБУСИТЕ 76 СА ОЩЕ СТАРИТЕ ОРАНЖЕВИ БРАКМИ МЕРЦЕДЕСИ, ОТ КОИТО ВСЕКИ ПЪТ КАТО СЕ ВОЗЯ ЧАКАМ НЕЩО ДА МИ ПАДНЕ НА ГЛАВАТА. НИЩО ЧУДНО СЕГА НОВИТЕ ДА ГИ ПРОДАДАТ ПАК И ПАК ДА СИ ЧУПИМ ГЛАВИТЕ, ДА ДИШАМЕ ВРЕДНИТЕ ЕМИСИИ И ДА НИ ВАЛИ ДЪЖДЪТ.
18
3
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
.......резултат от псевдодемокрацията в България
17
2
 
25
 
! Отговори
Българ преди 9 години
Да ги пратят на ония от Брюксел,тая *** е само за там.Ето днес дори един *** на около18г си беше запалил и цигара в автобус по линия 83. В тези рейсове по тази 83 линия масово се возят *** и имигранти без билети. Къде са проверителите?
16
12
 
2
 
! Отговори
биг бос преди 9 години
Блогодарен съм за усърдието пред клавиатурите ЧУГУНЧЕТА!Айде пишете на воля. Тая вечер няма да режа надника! Халал да ви е!!!
15
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разумно е, подобно "вандалче", ако е над 10-годишна възраст, също да бъде задължено известно време да полага обществено полезен труд - според силите си, за поддръжка на колите на градския транспорт.След като на 11-12 години някои вече се сещат за секс и дори ги женят, нищо няма да им стане, ако бъдат задължени да пометат и измият пода на 1, 2 или 3 автобуса /бройката да зависи от възрастта на "вандалчето"/.С други думи, начини за въздействие има, но трябва да се прилагат.
14
2
 
24
 
! Отговори
До 14 преди 9 години
Ти май не прочете коментари 6 и 8.Много разумно предложение дава 17.Аз ще добавя още нещо към неговото предложение. Ако дете (независимо от кой етнос е) за втори път бъде хванато да върши същото, да се спират детските надбавки така, както има заплаха да бъдат спрени, ако детето не ходи на училище. Всеки родител отговаря не само за образованието, но и за възпитанието на децата си.
13
2
 
26
 
! Отговори
Закон преди 9 години
Обществено-полезен труд или 50 удара с камшик.... Въведете тези мерки и да видим дали ще има вандали....
12
2
 
33
 
! Отговори
CVETA преди 9 години
Единственият справедлив изход от ситуацията е,извършителите/или техните родители/ да платят нанесените щети и това да стане обществено достояние.Вярвам,че ще бъде много поучително за всички ***,които решат да правят золуми !
11
2
 
31
 
! Отговори
САМО ПИТАМ преди 9 години
Искам да попитам защо вече цял месец полиция охранява *** къщи в Ихтиман ?Сбият се и се праща полиция да ги пази ???????В същото време децата им вандалстват по улиците , където е по-вероятно да видиш алигатор отколкото полицай!
10
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АМИ КАКВАТО ДЪРЖАВАТА ТАКИВА И ГРАЖДАНИТЕ И. ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ СЕ НАРОИХА ВСЯКАКВИ ИЗТЪРСАЦИ. КОЙ УДАРЕН С ***. КОЙ С МЕТЛАТА. А ПЪК ИМА НЯКОИ НАПРАВО С ГРЕДАТА СА УДАРЕНИ У ГЛАВИТЕ. ЗАЩО ЛИ ПРЕДИ 25 ГОДИНИ НИКОЕ ДЕТЕ НЕ ТРОШЕШЕ ПРОЗОРЦИ НА РЕЙСОВЕТЕ? ЗАЩОТО БЯХА ВЪЗПИТАНИ И УМНИ. А СЕГА НАРКОМАНИ *** И АЛКОХОЛИЦИ.
9
3
 
31
 
! Отговори
мп преди 9 години
А защо ние не им подкараме коруците с камъни!да им потрошиме немитите чутури и да ги разкараме от улиците!
8
9
 
21
 
! Отговори
КУРЧАТОВИЙ 104 преди 9 години
Недейте ги тормози дицата,все пак сме в обединена юропа.Нека спокойно да упражняват своята:уникална,самобитна етнокултура.Какво като "посчупили малко",бюджета ще го покрие.
7
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди време се бяха научили да се крият в гората и да хвърлят камъни по трамвая, докато той върви от спирка "Журналист" към Семинарията. Случвало ми се е да пътувам с такъв трамвай и дори веднъж един млад ватман спря трамвая и ги подгони, но къде ти, избягаха.Добре че напоследък не хвърлят по влака около Горна баня. Преди 1990г имаше смъртен случай - човек загина от камък, хвърлен откъм техните коптори.И аз се питам когато ще се вземат подобаващи мерки. тези от нормална педагогика не разбират.
6
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За такова поведение , цивилизовано отношение-НЕ , бесилки-ДА.
5
2
 
22
 
! Отговори
До 3 преди 9 години
Моя близка ми е разказвала свои преживявания от този род. През 80-те години, в продължение на 5 месеца, тя всеки ден е пътувала до Банкя, за да учи там английски в школа на ИЧС.Когато автобусът наближавал спирка "Орион", *** хвърляли камъни по него и често се случвало да счупят някое стъкло.Такива неприятни инциденти имало почти всяка седмица само с автобусите, с които тя е пътувала, а само един Господ знае с колко други коли се е случвало това всеки ден. Тези и през соца са си били същите