Строител превърна асфалтирана улица в кално пространство

Хората в "Малинова долина" я асфалтирали със собствени средства, но...
16 фев 2022 09:20, Петя Славова
39
Строител превърна асфалтирана улица в кално пространство
Снимка: Кадър, БНТ

Проблеми с улица в столичния ж.к. "Малинова долина" притеснява жителите. Оказва се, че след строителни дейност в районаи в квартала, една от улиците е напълно унищожена. За една седмица асфалтираната улица се превръща в кално пространство.

Строежът започнал миналата седмица без знанието на хората. "Минава тежка техника, която съсипа улицата, изградена изцяло със средства на живеещите на нея.", обясни пред БНТ Десислава Радева, жител на кв. "Малинова долина". Тя допълни, че не се знае кой е строителят, въпреки че са опитвали да се свържат с него.

По думите на друг жител на квартала строителите са обещали да направят ремонт, но чак след година, когато строителните дейности приключат и това не устройва местните. Хората са си направила асфалт, канализация и всичко е съсипано. В момента те не могат да си приберат дори и автомобилите. "Това е неприемливо за нас. Тук има  деца, които играят на тази улица. Спукани са канализация и водопровод", допълни мъжът. Стана ясно, че в квартала няма и детски площадки.

"И камионите за сметоизвозване вече ще спрат да изхвърлят боклука ни", допълни Десислава Радева. В този квартал никой никога не ни чува. За мен всички са абдикирали, допълни жената.

По думите й, нямало кореспонденция с район "Студентски" и не може да се разбере дали е имало санкции за строителя. Кметът е запознат с проблема, но до момента от негова страна няма реакция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: каласфалтжкстроетил
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Краси преди 2 години
Ми това София ли е?
26
0
 
7
 
! Отговори
Ха преди 2 години
"Зелена" и Кална София :)))))
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да беше само това! Тракторите, като излизат от полето, оставят километри кал на буци по пътищата. На запад на такива щяха да им отрежат главата от кръста, но тук може.
24
1
 
14
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Дошли от паланки и така си живеят като у дома си!
23
0
 
5
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
Явно си от прецаканите. А някой да завижда на г.лу.па.ка не ми се вижда като проява на здрав разум.
22
0
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Живеем в дъжавата Нутела.
21
1
 
9
 
! Отговори
Списаревски преди 2 години
Там, където мине тежката техника, след нея трева не никне... Радвайте се, че не са ви бутнали къщите - мене, освен пътя и канализацията, ми срутиха и електрическите стълбове! Пиши жалби колкото щеш - накрая ще се обърна към адвокат Калашников и прокурор *** и всичко ще си дойде на мястото. Само не знам колко ще издържа още...
20
1
 
12
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
По принцип си прав, но за едно не си. Не беше поляна, а едно голямо блато. Идея нямам как изобщо строят там.
19
0
 
14
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Запознали сте кмета с поредната му корупционна касичка, която ще одрънка веднага след сигнала
18
1
 
9
 
! Отговори
Бай Кольо преди 2 години
До ГЛУПАВ НАРОД!!! И все по-глупав ще става. Византийци, османци, западно Европейци не успяха да ни унищожат ама ние сами ще си се затрием.
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички са запознати. Но само са запознати :))
16
0
 
17
 
! Отговори
всичките са маскари преди 2 години
скоро ходих да видя едно ново строителство, щот идваше тънка лайсна, иска ми още 7000 евро за парко-място, гледам меря смятам , оказа се че единствената кола която може да се набута между колоните е нещо от рода на "Тико" .
15
0
 
14
 
! Отговори
тъй де преди 2 години
Докато този град не стане 5 милиона жители, няма да се спрат!
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То да беше само в Малинова долина.. Във всички квартали е така. Докато има балъци да плащат на мафията по 2000 евро квадрата на зелено, така ще е!
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тези не са ли отишли да видят къде си купуват имоти по 2000 за кв.м ?
12
1
 
11
 
! Отговори
Ум патки пасе преди 2 години
Тази "асфалтирана улица" ми прилича на унищожена планинска пътечка. *** като си избирате кафезите по картинка, закачете си я в хола и й се радвайте. И мислете как ще си плащате кредитите.
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малинова долина беше, е една поляна. Това е от новите квартали на София, където купуват програмисти и такива като Прашкофф с цел инвестиция препродажба на програмисти. Т.н. улици са 2 м широки и по-скоро винаги са били пътчета за каруци. Не знам какво трябва още да се каже или да се види. Народа ходи да дава безумни пари, за да живее във фавелата.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в пазарджик кв исток от години наред смета нема кой да ги събере кв ябълките стана сметище това е европкйското високо равнище за живота да са живи и здрави пазарджиишките управници ромския квартал исток в лятото ужасно мирише
9
0
 
11
 
! Отговори
. преди 2 години
В гетото е така!
8
0
 
13
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Набили се вилидж стикс, сега друг, по-бесен стик им върти номера, те гледат кат yфсе, въртат клечката. Каква поредна ПУП-ова драма...