Гришо катери в ранглистата след похода в Пекин

Българският тенисист вече е 18-и в класацията на АТП
10 окт 2016 11:30,
23
Гришо катери в ранглистата след похода в Пекин
Снимка: Reuters, архив

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се изкачи с две места в световната ранглиста. 25-годишният хасковлия, който през миналата седмица достигна до финала на силния турнир в Пекин, събра 1990 точки и вече е 18-и в класацията на АТП.

Това е най-предното класиране на българина от 30 август 2015 година, когато той беше 17-и.

Димитров претърпя поражение в мача за трофея в китайската столица от Анди Мъри (Великобритания) с 4:6, 6:7(2) и остана без титла от средата на 2014 година, след като през този сезон загуби на трети финал след Синди и Истанбул.

Лидер остава сърбинът Новак Джокович с 13540 точки, следван от олимпийския първенец Мъри с 9845 точки и от шампиона на Откритото първенство на САЩ Стан Вавринка (Швейцария) с 5910.

Испанецът Рафаел Надал, който беше елиминиран на четвъртфиналите от Димитров в Пекин, пък падна на пета позиция с 4730 точки, след като беше изпреварен с 10 точки от японеца Кей Нишикори.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спри се, Гришуууууу!
11
1
 
3
 
! Отговори
77777 преди 7 години
От сегашният турнир в Шанхай много зависи на кое място ще е Гришо за Големия шлем през януари. Жребият го сложи още в първия кръг срещу Гаске, срещу когото Гришо засега има само загуби, последната през 2015 година. Иначе мястото на Гришо ако се гледат само последните турнири е около 10-то, което е адски много, но по принцип Гришо ще има приливи и отливи, както е нормално за тениса и ще се движи от 40-то до около 6-7-мо място най-много.
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В годишната ранклиста Григор е 15-ти. ако се задържи в топ 16, ще има много по-добър жребий в Австралия. А факта, че си играе най-редовно с Мъри и Надал си говори достатъчно. Другото е чесане на езиците.
9
2
 
1
 
! Отговори
Гл. редактор преди 7 години
Наемете си поне един редактор, който да ви поправя неграмотните статии! Освен, че градът е Сидни, а не Синди, Гришо вече е 18-ти в класацията на АТП!17-ти, 18-ти и т.н.
8
1
 
10
 
! Отговори
Фенче преди 7 години
Стига с тия хиперболизаций. Гришо не е нито ВЕЛИК ( за момента) , нито ПОСРЕДСТВЕН тенесист. Играе на изключително високо ниво. 10-и, 20-и е супер ниво. То така става, тренираш тренираш и в един момент почваш да биеш наред. Да, ама не. Изброяваме тука 5-10 имена ( Джокович, Федерер, Надал, Мъри и .....) и той от тях все падал. Че това са най-добрите в момента 10 човека в света бе хора. Самия факт, че стига до мач с тях говори на какво ниво му е тениса.
7
8
 
2
 
! Отговори
3 преди 7 години
Гришо е велик ,има титли от Стокхолм ,Тайланд и Мексико .......... Други титли не му трябват .
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 6 А Надал на кое място е в ранглистата според теб, пал.як?
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оня ден Надал му пускаше топки в повечето случаи на бекхенд, защото знае че нашия е с бекхенда си има проблеми, но остана изненадан-Нашия заигра с този удар като най-великите с една ръка Вавринка , Гаске и Федерер като млад. Испанчето не можеше да повярва!
4
0
 
11
 
! Отговори
Неграмотен преди 7 години
Не мога да се сетя къде е това СиНди.
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гришо, повече тенис и по-малко лели, мойто момче! Таланта го имаш, ама се иска и г*зица за тая работа. Не, нямам предвид да пълниш на леля си Никол резервоара, а да скъсаш своя от тренировки.
2
4
 
16
 
! Отговори
Българин преди 7 години
С тази игра може и в топ 5, ако е задържи.
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реалните му сили са за 7-ми, 8-мо място.

Спонсорирани публикации