Реал с историческа победа в Дортмунд, съдиите пак на мушка

Спартак Москва с Попепо измъкна точна от Ливърпул
27 сеп 2017 10:15, Красимир Ангелов
4
Реал с историческа победа в Дортмунд, съдиите пак на мушка
Снимка: БТА

Европейският клубен първенец Реал Мадрид победи категорично Борусия Дортмунд с 3:1 като гост в среща от група "H" на Шампионската лига, играна на "Сигнал Идуна Парк". Така испанците печелят за първи път като гости на Борусия в седмия си опит.

Европейският шампион изигра много силно първо полувреме и категорично надигра лидера в Бундеслигата, а Гарет Бейл реализира разкошно попадение от воле. На два пъти обаче "белия балет" получи рамо от рефера Бьорн Кайперс, който не маркира игра с ръка в наказателното поле на Серхио Рамос и Даниел Карвахал.

Още в началото на второто полувреме Кристиано Роналдо се възползва от подаването на Бейл и удвои аванса на своите, но пет минути по-късно Пиер-Емерик Обамеянг върна интригата в мача. Борусия заигра много по-агресивно и създаде доста повече положения, но не успя да изравни и в 79-ата минута Роналдо вкара втория си гол в мача от положение на тънка засада.

Момчетата на Зинедин Зидан са с пълен актив от шест точки на върха, докато Борусия Дортмунд е без спечелена точка и заема трето място по голова разлика.

В друг мач от снощи Ливърпул изненадващо не успя да победи Спартак Москва и продължава без победа в груповата фаза на Шампионската лига. "Мърсисайдци" ситгнаха само до равенство 1:1 при гостуването си на "Откритие арена".

Храбрите руснаци с нашия национал Ивелин Попов в състава дори успяха да открият резултата с гол от фаул на Фернандо в средата на първата част. Още преди почивката обаче Фелипе Коутньо изравни след страхотно взаимодействие със Садио Мане и нисък изстрел в далечния ъгъл на вратаря.

В края на мача Ливърпул можеше да стигне до победата, но пропуски на резервата Даниел Стъридж и Мохамед Салах лишиха отбора от трите точки.

Попето положи доста усилия в мача, макар да не му се удаде възможност за гол. Нашият изкара 82 минути на терена, преди да получи травма и да напусне принудително. При този резултат Ливърпул и Спартак делят второто място с по 2 точки, а начело излезе Севиля с 4 след успеха 3:0 над Марибор.

Всички новини и реакции след снощните мачове от Шампионската лига четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 6 години
До "Че" /патологичен убиец/: това лято, Барселона, когато Роналдо дойде от плажа и ви унижи, за кой ли път?
1
5
 
10
 
! Отговори
Че преди 6 години
кога и кого са били балеринките без съдийска помощ?

Спонсорирани публикации