С медицинско изключение Джокович ще играе в Австралия

9-кратният шампион в Мелбърн ще играе за рекордна 21-а титла от Шлема
4 яну 2022 14:42, Елка Василева
44
С медицинско изключение Джокович ще играе в Австралия
Снимка: архив, БГНЕС

Новак Джокович ще защитава титлата си на Australian Open тази година, след като потвърди, че е получил медицинско изключение.

Световният номер 1, който се оттегли от АTP Cup, сложи край на спекулациите относно участието си в първия за годината турнир от Големия шлем, който започва на 17 януари.

Още по темата

Директорът на Откритото първенство на Австралия по тенис Крейг Тайли бе заявил, че играчите или трябва да са напълно ваксинирани, или да имат медицинско изключение за участие и Джокович, чийто ваксинационен статут е неясен, ще бъде в Мелбърн заради извинение по медицински причини, предаде БНР.

„Честита нова година, хора! Пожелавам на всички ви здраве, любов и щастие във всеки настоящ момент и да се отнасяте с любов и уважение към всички човешки същества на тази прекрасна планета. Прекарах фантастично време с моите близки по време на празниците и днес се запътвам към Австралия с разрешение за изключение. Да започваме, 2022-а!!“, написа сърбинът в Instragram.

Джокович е деветкратен шампион в Мелбърн и ще играе за рекордна 21-а титла от Шлема на най-успешния си турнир от най-висока категория. В момента Джокера поделя първото място с големите си съперници на корта Роджър Федерер и Рафаел Надал, които също имат по 20 титли. Федерер няма да играе в Австралия, тъй като продължава да се възстановява от травма на коляното, докато Надал ще вземе участие, след като се възстанови от прекаран коронавирус.

Спортни новини четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
СВОЙ преди 2 години
Без 9 кратният шампион и номер 1 в ранглистата ,Астралия Опън щеше да изгуби стотици милиони зрители,щеше на практика да излъчи един ненапълно легитимен шампион.Затова и най-ТОТАЛИТАРНАТА държава,където ги затварят в концлагери,стрелят ги с гумени куршуми , страх и каво ли не, се пречупи пред един Велик Човек и спортист.
28
0
 
9
 
! Отговори
Един българин.. преди 2 години
Хахаха..научете се да четете между редовете. Не той е казал така,а организаторите! Опитват се да замажат положението,защото турнирът има куп рекламни договори за мнооого пари,които организаторите биха нарушили,ако звездите не участват или поне не са поканени. Отделно,интересът без топ играчите няма да голям и няма да има подобаващата надпревара за правата за излъчване!
27
0
 
5
 
! Отговори
Тъй, де! преди 2 години
НоВакс ДжоКОВИД!
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Димитър Георгиев Ама те ваксините са безвредни за всички, нали така беше? Освен това, сигурно десетки хиляди в ЕС имат същото заболяване, ама имат ли сертификати, или са били принудени да напуснат работата си?
25
0
 
10
 
! Отговори
Лили Иванова преди 2 години
,, Всичко е пари,приятелю,, . ..
24
4
 
5
 
! Отговори
Димитър Георгиев преди 2 години
Малцина знаят, че Джокович има автоимунно заболяване... целиакия - непоносимост към глутен... много е вероятно това да е причината, поради която е с медицинско изключение.
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-вероятно, след дълги и изтощителни бизнес преговори, се е стигнало до формулировката "изключение по медицински причини". Какви ли могат да бъдат "медицинските причини". Загуба на пачки за организаторите в Мелбърн. Или за откачени фенове на Джокович сред Пфайзер-ите.
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При 60% от ваксинираните има много високи нива на D-Dimer теста, който показва микро-тромбоза в капилярите. При много от хората, организма се справя и не го усещат особено, но при един спортист от топ класа това е сериозно увреждане и може да ти коства или живота, или всичко за каквото си се борил цял живот. Всеки трябва да има право на избор, когато се отнася до собственото ти здраве!
21
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До днес Ноле беше пич, а вече е герой. Победи ги в тениса, победи ги и в моралното сражение. Когато си роден за победител...
20
18
 
8
 
! Отговори
Joro преди 2 години
До днес Ноле беше пич, до днес.
19
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човека си отстоява правото, а не шикалкави? Вакс. статус е нещо лично и не му влиза на никого в работата дали си или не си ваксиниран! Лятото още вярвахте, че ваксинираните не разнасят зараза, но вече и кучетата на село разбраха, че е лъжа. Следователно ваксинацията не предпазва никого друг и никой няма никакво морално основание да ти се бърка с такива лични въпроси. И още повече - здравословните данни са лични данни и само оператори на лични данни могат да ти ги искат.
18
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що ли ми се струва, че Ноле ще докара инфаркт на някой от сиропираните си съперници на терена. Тениса е много изтощителен кардио спорт. Това би било доста стресираща гледка особено в живо предаване. Не, че при футболистите не е ежедневие вече.
17
8
 
9
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
Прав си. Иначе е пич и мн велик спортист ама е сърбин. И няма как да подкрепям сърби.
16
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 18 никой никъде не е казал, че Джокович не е ваксиниран, той включително, освен това той нали го кара с Григор.
15
18
 
26
 
! Отговори
98765 преди 2 години
Падна ми в очите! Вместо като мъж да застане и да каже: не съм ваксиниран и няма да се ваксиниран! Той шикалкави!А накрая и медицинско си изкара!
14
15
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Когато става въпрос за много пари забравяме за ваксината.Браво на Джокович.Не се огъна пред КОВИД фашистите.
13
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-великият е Федерер. След него Надал. Трети Джокович.
12
2
 
24
 
! Отговори
,,Ха преди 2 години
Трудно ми е да повярвам как австралийците клекнаха пред Джокович. Но браво на него, показа че има топки и психика на победител.
11
24
 
2
 
! Отговори
Балкани преди 2 години
Глупости, вече му отказаха по медицински причини. Явно се е боцнал, но няма да си признае.
10
4
 
5
 
! Отговори
доктор преди 2 години
медицинско изключение - възможно е да не може да му се поставя ваксина по здравословни причини. Чети книги ще се научиш да мислиш. ще ти е много полезно през целия живот.