Московски: Няма основание за стачки в железниците

Днес синдикатите ще преговарят с Дянков
21 сеп 2011 11:55,
23
Московски: Няма основание за стачки в железниците
Ивайло Московски, министър на транспорта. Снимка: МТИТС

“Не очакваме стачка в железниците, преговорите със синдикатите са нормални, дори и днес ще има среща с тях, в която ще участва и вицепреимерът Симеон Дянков”, заяви преди заседанието на кабинета министърът на транспорта Ивайло Московски.

Според министъра подготвяната стачка в БДЖ е с несериозни искания. Хората си получават навреме заплатите и няма напрежение в системата, допълни той.

По никакъв начин не може да се говори за съкращения на две или три хиляди души от БДЖ, но системата ще бъде оптимизирана по предварително утвърден план за преструктуриране, защото е на загуба с от 800 млн. лв., уточни министърът.

Много от губещите дейности на железниците, заедно с хората, които се занимават с тях, ще бъдат прехвърлени към частния бизнес, каза още Московски.

„В момента се търси механизъм, който чрез промяна на закона да позволява линии, представляващи интерес за частния бизнес, да се дават на концесия или под наем. Няма причини да се мисли, че се прави нещо непрозрачно“, категоричен беше Московски.

“Ако продължаваме да оставяме губещите дейности вътре, по никакъв начин няма как железницата да се изправи на крака”, заяви той и добави, че ще бъдат закрити 20–30 губещи линии.

Още по темата

Междувременно в парламента лидерът на ДСБ Иван Костов призова премиера Бойко Борисов да обясни пред депутатите какво ще прави правителството със сектор „транспорт“. Стратегически въпрос за националната сигурност на страната.

Провокация за питането е и новината, че Световната банка отказа спасителния заем за преструктурирането на Българските железници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
2
 
! Отговори
belalov преди 12 години
Няма други основания, освен, че ГЕРБ се опитват да ликвидират БДЖ!
22
3
 
2
 
! Отговори
Лок. депо Дг преди 12 години
А кога ще хванат поне част от крадците на нафта от Локомотивно депо Димитровград:Живко Димитров Вълков - лок. машинистАнтон Гочев Тончев - пом. машинистВеселин Георгиев Тенчев - депомайсторВеселин Паунов Димитров - лок. машинистКрасимир Стойнов Димов - лок. машинистБорислав Добрев Петков - лок. машинистЙордан Николов Шивачев - лок. машинистШенол Бекир Юсеин - лок. машинистВойно Иванов Войнов - лок. машинистХристо Пенев Пантелеев шлосерАнгел Николаев Ангелов - шлосерИ това са само част от крадците на нафта от депото.И също така кога ще уволнят от депото брокера-разносвач и клюкар на вътрешно-фирмена информация инж. Петър Юлиев Борисов - Рък. сектор Експлоатация. - Много хора от Димитровград извън системата на БДЖ знаят вътрешнофирмена информация за Лок. депо Дг, която не би трябвало да е обществено достъпна, благодарение на това лице.
21
1
 
3
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
kvi komisioni ima v BDJ bedna fantasia na obiknovennite hora za kvo prane na pari stava vapros.
20
1
 
3
 
! Отговори
гара яна преди 12 години
Само 5% от персонала на БДЖ си разбира от работата,другите са там само за трудов стажкато повечето учени от БАН,така че да махат некадърниците и да се започне с нов качествен персонал който да изведе железниците на европейско конкурентно ниво,един "ориент експрес" ни е достатъчен за екзотична атракция,другото е пълна скръб.
19
2
 
7
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
Това е държавна политика в последните 22 години. Съсипията в БДЖ е пълна. Преди доста години японците ни предложиха в замяна на релсовия път с такъв от тяхна стомана да ни направят 2-те магистрали от край до край. А сега ни обясняват как трябва да продадем печалившите товарни превози и да си оставим губещите пътнически на държавна издръжка. И това ако е реформа здраве му кажи. А на този министър на челото му пише "алчност и корупция"
18
2
 
5
 
! Отговори
аз преди 12 години
този *** да го нарека ни най малко разбира от транспорт , я го питайте защо е толкова голяма корупцията в даи , защото заплатите на хората там са по 320 лв до 500 ама ако си с 15 години стаж и навсякъде в транспорта , тези от герб и предишните не разбраха че за да има държава е нужен здрав държавен апарат а кой ще работи сериозно за 300 лв и ще си има неприятности с хората за тези пари *** гербери смотани
17
2
 
10
 
! Отговори
Мирко преди 12 години
Господа Управители ,знаем че,не разбирате от железница.Идват избори на Бат Бойко ще му дойде на-нагорно от вашите *** и безумни решения.
16
2
 
8
 
! Отговори
Новгородски преди 12 години
А бе не знам защо, ама това *** момче Владивостокски, пардон Московски, е твърде далеч от представите ми за министър. Това ли са авторитните експерти в правителството на Борисов, които ще провеждат Европейските реформи ? Тъжна работа !
15
2
 
12
 
! Отговори
Зара преди 12 години
Цял свят се обръща към железопътния транспорт, заради главоломното поскъпване на петрола, но вие, от сегашното правителство, разбира се изоставихте един от най-доходоносните сектори. Дали г-н Московски се вози всеки ден до работното си място с влакчето или пък си кара Ес-класичката ? Как мислите ?!
14
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мда, вие като правителство не заслужавате стачка в железниците! За вас е ОБЩОНАЦИОНАЛНА СТАЧКА! Пълно блокиране на цялата държава!
13
2
 
20
 
! Отговори
Мишо преди 12 години
Няма никакви основания...ОСВЕН, ЧЕ СЪКРАЩАВАТ ХОРА, НЯМА УВЕЛИЧЕНИЯ НА ЗАПЛАТИ, ПРЕЗ ДЕН СЕ ПАЛЯТ ВЛАКОВЕ И НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КАКВО СЕ СЛУЧВА В ЖЕЛЕЗНИЦАТА.. иначе няма основания. Сигурно трябва половината персонал да измре от глад та да има основание!
12
3
 
2
 
! Отговори
bdj преди 12 години
ne suvetvam xorata da patuvat s vlak ve4e stom sa v rucete na 4astnici
11
2
 
5
 
! Отговори
bdj преди 12 години
jalko 4e i bdj se opitva da se prodade pod masata za julti stotinki kakto bulgar tabak
10
2
 
4
 
! Отговори
bdj преди 12 години
i drugo koi ste strui tezi skorostni lini kato niam v4e i specialisti koito da stroiqt jp linii zastoto tova e mnogo slojen proces i obiknovenite stroitel4eta na magistrali nemogat da praviqt tiqx a tova se u4e6e predi a sega ne i vsi4ki xora biqxa s vi6e obrazovanie i zatova naste traseta sa edni ot nai ka4estvenite i bezopasni po doklada na evropeiskata asocoqciq na po jelezoputen transport no sa stroeni predi kogato durjavat ne be6e abdekirala ot problemite na transporta
9
2
 
5
 
! Отговори
bdj преди 12 години
nai lo6oto e 4e edna mnogo dobra kompaniq v minaloto s mnogo dobro obrazovanie i specialisti se razsipa i sega ve4e niqma koi da raboti v bdj zasto nikoi ne se zapita zasto ima avari postoqno s vlakove mi otgovora e iasen nqma ka4estvenoto obrazovanie i ve4e tezi specialnosti deto otogovariqxa za tei nesta gi niqma a ot tam nqma i specialisti koito da rabotiqt zasto ot 50 god v bdj e imalo samo edin seriozen incident a sega vseki den
8
2
 
16
 
! Отговори
жп преди 12 години
2 компании БДЖ и НК''ЖИ'',с раздути структури,препокриващи се една сдруга.Вижте само колко дирекции са едни и същи?Трябва една компания без такава раздута администрация,с ясни задачи и национални транспортни приоритети.Да не говорим за техния сателит ДП''Транспортно строителство и възстановяване'',където се източват милиони чрез най-различни подизпълнители,доставчици и консултанти. Г-Н Московски смени всички и им направете одит на далаверите!
7
3
 
21
 
! Отговори
Осведомен преди 12 години
Премиерът Борисов отчете като грешка, че хората, които е назначил да командват железниците, никога през живота си не са виждали нито локомотв, нито вагон. В тази връзка Бойко Борисов е получил от N-ското посолство снимки на локомотиви и вагони. В най-скоро време Премиерът ще покаже тези стимки на Министъра на транспорта и на Ръководството на БДЖ. Очаква се тези високоотговорни държавни служители да разберат какъв е предметът им на дейност и с бързи темпове да започнат реформите в тази област...
6
6
 
3
 
! Отговори
NIE OT BSP DO 2 преди 12 години
AKO PONE VEDNAJ SINDIKAT TE E ZA6TITAVAL 6TE RAZBERE6
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е личи му на господина по физиономията че изобщо не е мошеник!
4
5
 
13
 
! Отговори
електорат преди 12 години
СИНДИКАТИТЕ Е НАЙ -ГОЛЯМАТА ЗАКОННА МАФИОТСКА ОРГАНИЗАЦИЯ ,КОЯТО СЕ СПОНСОРИРА ОТ ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА!!! А БДЖ И ЗА СКРАБ НЕ СТАВА!!!!