Дянков развързва кесията след ада в Перник

15 минути след труса властта скочила и поела контрола
Обновена: 23 май 2012 09:24 | 23 май 2012 09:24,
188
Дянков развързва кесията след ада в Перник
Симеон Дянков. Снимка: архив, Булфото

Вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков обяви, че Комисията за бедствия и аварии има готовност за получаване на заявките за възстановяване на щетите от земетресението.

По думите му първоначално ще бъдат получавани заявки за обществените сгради – детски градини, училища болници и др., така че още от понеделник да започнат възстановителните работи.

"За частните сгради държавата също ще помогне, но ще е необходима и дарителска кампания", каза той пред bTV.

По думите му има начин парите, които държавата е получила като ДДС от даренията, също да бъдат дадени за каузата.

Дянков каза, че има процедура за реакция при извънредни ситуации и тя е била задвижена около 10-15 минути след първия трус.

"За такива неща няма система за ранно реагиране. То става няколко минути след това", каза той.

Още в нощта на силното земетресение премиерът наредил на Дянков да бъде в пълна готовност. Доста от министрите били на обиколка по язовирите в региона, за да извършат оглед и да се избегне ситуация, подобна на Бисер, каза той.

"Всички язовири в региона, а и в цялата страна удържаха", каза Дянков.

За кризата

"Ако бързо не се направят реформите в началото на кризата, след това е тежко", смята той.

Симеон Дянков посочи, че е получил длъжността председател на Надзорния съвет в Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) заради фискалната политика на България. Това, по думите му, ще означава по-тясно сътрудничество с финансовата институция.

Финансист №1 се похвали и с високите приходи в хазната от акцизи. Постъпленията за месец април са рекордни. Според него това се дължи не на по-високи обороти, а на излизането им на светло.

"Правителството се фокусира около увеличаването на доходите на хората, отколкото около намаляването на ДДС. Пенсиите ще се вдигат с бюджета на 2013 година", обяви още Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
3
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 11 години
Мисля,че Господ много беше го насъбрал на перничани и сега си го връща... Нека най-после тези с винкелите разберат,че с наглост, простотия и убийства далече не се отива... А за София: то кореняци-софиянци почти не останаха. Втурнаха се селяните от Северо- и Югозападнала България и сега що годе прилична реч няма да чуеш - селяния до шия. Та дори и Витоша превзеха.
139
1
 
2
 
! Отговори
Галерист преди 11 години
Композицията от снимката наречена "Дървета" ще бъде изложена за благотворителна продажба в Перник.
138
3
 
9
 
! Отговори
325лв преди 11 години
Много пари бе, това са джобните за обяд на тоя *** с очилцата.
137
3
 
5
 
! Отговори
Смахон Дянков преди 11 години
Добре че българите са грамотни хора и знаят как да строят, че то ние с ББ каквото пипнем го разваляме. Фискалния резерв - окраден, пенсионните фондове - на турските фирми за магистрали, помощите на хората за извънредни бедствия - на ЦвъкЦвък за седми апартамент.
136
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДЯНКОВ Е ЕДНО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СМРАДЛИВО И РЕДКО ЛАЙНОС УДОВОЛСТВИЕ БИХ СЕ ИЗПИКАЛ НА ЗУБЪРСКИТЕ МУ ОЧИЛЦА
135
3
 
2
 
! Отговори
Дянков преди 11 години
Кво сте се разревали бе ***...60 срутени комина са това по 1.20 всеки....стъклата отделно ги плащам по 2лв.квадрата....и това за пръв и последен път.
134
0
 
8
 
! Отговори
Р.У. преди 11 години
Знаеш ли защо не си прав ??? Защото застрахователите са мошенници ! Аз имах застраховка на една селска къща , падна градушка и изпочупи керемидите ! застрахователя оцени щетите на 200 лв. !!!! като доводите им бяха смешни . е айде накараи ме пак да им давам пари за за-страх-уловка и накрая да ме убеждават едва ли не , че аз съм виновен , че е паднала градушка .
133
9
 
7
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Неслучайно ми слагате плюсове. Преди събирахме пари за други потърпевши - от Цар Калоян - без дом останали, къщи да им строим. На бас, че и сега, ако отидете и проверите, ще се окаже, че *** ПАК не са си застраховали новопостроените и подарени им къщи и ако ПАК ги отвлече някой нов порой, ПАК ще реват "държавата" и ние да им ги възстановяваме !!!Как не се намери един решителен държавник да излезе и да каже:"Държавата няма повече да възстановява частни имоти, има си ЗАСТРАХОВАТЕЛИ !!"
132
1
 
6
 
! Отговори
Чоката преди 11 години
Утепляк!!!
131
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДЯНКОФФФФФФФФФФФ РАЗВЪРЗА НАСРАНИТЕ СИ ***!
130
1
 
15
 
! Отговори
Българин преди 11 години
И по телевизията видяхме кои са настанени в обществени сгради и чакат помощи - ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ нуждаещи се - всички с мръсномургав оттенък на кожата !!!Накрая с нашите данъци ще построят безплатни къщи на ***, като компенсация за напуканите им от трусът незаконни катуни, с оправданието, че били в нужда и нямало къде да отидат. А хората от тежко пострадалите блокове в Борово и Надежда ще бъдат оставени да се оправят сами.
129
9
 
6
 
! Отговори
Българин преди 11 години
ДОКОГА държавата ще плаща за възстановяването на частните имоти на простаците?Когато аз и моите колеги, като застрахователи, търсим сами тия хора (вместо те да ни търсят), само гледат как да ни отсвирят - как така ще дадат пари за застраховка, вместо да си купят ракия?А сега с НАШИТЕ данъци ще възстановяват къщите на същите тия ***, дето са ни гонили грубо, все едно искаме да ги ограбим !!!Затова ли плащам данъци на тая държава?
128
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да на помощите за училища и общински сгради. Не на помощите за частни жилища. Къде са застраховките на тези жилища? Да се извърши основен оглед на сградите и да се каже колко от пораженията се дължат на неправомерни преустройства?!? Държавата трябва да помага на наистина закъсалите - така е, но познайте кой ще се възползва от това - *** и ***, които за нищо не стават.
127
10
 
6
 
! Отговори
Ха ха хааааа преди 11 години
Това при никое друго правителство не се е случвало. Те ходеха само на срещи с мафиоти като братя галеви и алексей петров но при отрудените хора в беда никога.
126
0
 
2
 
! Отговори
Mартин Стронг преди 11 години
martinstrong.blog.bg/zabavlenie/2012/05/12/krivorazbranata-civilizaciia-i-va-chast.952950martinstrong.blog.bg/zabavlenie/2012/05/13/krivorazbranata-civilizaciia-ii-ra-chast.953223martinstrong.blog.bg/zabavlenie/2012/05/13/krivorazbranata-civilizaciia-iii-ta-chast.953297
125
4
 
7
 
! Отговори
защо преди 11 години
дянков защо ще даваме на афганистан или по-точно казано на сащ 500 млн.това е цифрата под която помака се хили все едно ги вади от собствения си джоб.защо жената -мъж кр. георгиева отново отказа помощ за българите.защо ли защото ни държите само да ви пълним касичките та да си заживявате.
124
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TOZI UROD 6TE MI GOVORI KOGATO SE IZKUPE EDIN DEN!!
123
3
 
13
 
! Отговори
ПР преди 11 години
Моите клиенти използват всяка възможност за създаване на положителен ПиАр по свой адрес . Ако утре ни нападне Турция и ни завладее , ще напишем , че също са реагирали адекватно и са се предали бързо , без излишни жертви . ПиАр да има народе !
122
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На снимката виждате г-н Рихтер, моля групата с винкели да вземе мерки
121
3
 
2
 
! Отговори
до 144 преди 11 години
гьол е,гьол е ,един голям гьол,пълен с жаби.Това го знам ,защото живея наблизо,а" *** ненормален" ,"простака " и "тиквеника" си ти,защото с големите си букви, искаш да ти обърнем внимание и да ни заблудиш!Всяко общество е пълно с правилници и закони и ти ако не искаш да ги спазваш,препоръчвам ти да отидеш да живееш в гората, или в някоя пещера на БенЛаден -щом не спазваш правилника на форума!